Дитячі новинки до Книжкового Арсеналу
Що нового

Дитячі новинки до Книжкового Арсеналу

5 Червня 2018 14:46 Book24.ua

Книжковий Арсенал 2018 офіційно завершено! Не біда, якщо ви туди не завітали, і не страшно, якщо Ви не писали довгий перелік книг, які хотілося б прочитати. Ми допоможемо не пропустити найкращі твори та наразі підготували огляд дитячих новинок, які точно варті Вашої уваги.


«Скарб із Міклаґарда» Том Еґеланн

skarb_iz_miklagardu.jpg

Зустрічайте продовження книги «Таємниця катакомб». 

Що чекає цього разу 14-тирічного Роберта? Його мама очолювала археологічні розкопки, а він страшенно любив їй допомагати. Хлопчик вважав, що археологія повертає життя минулому, але він навіть уявити не міг, які пригоди на нього чекають. Пошуки скарбу із Міклаґарда, розкриття таємниці скелету легендарного ґьовдінґа вікінгів Нйола, розшифрування дерев’яної рунної дощечки – літні канікули офіційно розпочато!



botanicum.jpg«Ботанікум» Кейті Скотт, Кесі Вілліс

Ласкаво просимо до природничого музею! Обіцяємо – нудно не буде.

Рослини ростуть всюди, майже на всій поверхні планети Земля, їхня кількість та різноманітність здатна здивувати будь-кого. У книзі ви знайдете все про рослинний світ: від видів моху до опису хижих рослин. А також дізнаєтеся про те, як пристосувалися до життя водорості, скільки вид пальм наразі відомо, коли з’явився мох та ще багато всього.

Гарантуємо – від цієї книги в захваті будуть і дорослі, і діти.


«Мій дідусь став привидом» Кім Фуц Окесон, Ева Ерікссон

grandfather.jpg

Хлопчик Есбен втратив найріднішу людину – його дідусь помер. Чи стають люди після смерті янголами? Чи потрапляють у рай та пекло? Чи просто стають землею? Напевне, залежить від людини, бо дідусь Есбена став привидом. Хлопчик читав у книзі, що привидам чогось бракує, тому то вони сновигають без упину та важко зітхають. Тепер маленький Есбен дуже хоче допомогти дідусеві.

Як пояснити дитині, що таке смерть? Як допомогти їй побороти горе та втрату? У книзі «Мій дідусь став привидом» данські письменники розкрили складну та болючу тему смерті.



«Вельветовий кролик, або Як оживають іграшки» Марджері Вільямс

velvetoviy-krolik.jpg

Хлопчику на Різдво подарували Вельветового Кролика, набитого тирсою. І хоч інші «сучасні» іграшки гнули кирпу і не хотіли товаришувати із звірятком, але Хлопчик його дуже любив: вони засинали і прокидалися удвох, Хлопчик катав Кролика у тачці і влаштовував для нього пікніки.

Одного дня Хлопчик занедужав і хоч згодом йому стало краще, лікар наказав усі старі іграшки викинути. І улюбленого Кролика також…

«Ти тільки тоді стаєш Справжнім, - говорив Вельветовому Кролику мудрий старий Шкіряний Кінь, - якщо хтось довго-довго тебе любить тебе. Не просто грає з тобою, а дійсно любить.»



«Маленькі дослідники: Космічний світ» Рут Мартін, Аллан Сандерс

kosmichnyi-svit.jpg

Четверта книга із серії «Маленькі дослідники». Цього разу невгамовні малюки вирушають у Космос! Там треба багато чого розвідати та дослідити і завдяки прекрасним ілюстраціям, віконечкам на кожній сторінці та лаконічним описам це зробити просто та цікаво. Що знаходить всередині Сонця? Як обертається Земля? Навіщо планетам супутники? Відповіді на всі запитання чомучок про Космос та Всесвіт у книзі. 



atlas.jpg«Атлас казок»

Мандрувати країною казок значно легше та приємніше, якщо є мапа, такий собі «казковказівник». Адже тоді можна і допомогти улюбленим головним героям, і самому не заплутатися у чарівних історіях.

По лісі гуляє Білосніжка, Русалонька підпливає до берега, Гензель, Ґретель шукають хлібні крихти і дорогу додому, а Пітер Пен та фея Дзинька літають над садами. Вони готові розповісти власну історію, варто лише розгорнути потрібну сторінку.



«Афиновий ведмедик. Календар мрійників» Анастасія Волховська

vedmedyk.jpgЦей ведмедик не синій, як може здатися з першого погляду, а чорничний, але кличуть його Афиновим. Чому? «Там, де я живу, росте багато чорниці – афини, як її в нас називають. Вона така солодка, що просто лапки оближеш. От я й ласую».

Книга не лише красиво оформлена, але й має багато повчального та розвиваючого матеріалу: від переліку справ, які покращують самопочуття та настрій, до незвичайного календаря. Чи знали ви, наприклад, що у році є день слова «дякую», день кольорових сніговиків та день відкривання скрині радості?

Будь-яка людина може бути успішною, може бути першою, якщо вона обрала правильну справу.

Автор: Катерина Ільчук