Готуємось до Нового року: обираємо книжки під ялинку
Що почитати

Готуємось до Нового року: обираємо книжки під ялинку

8 Грудня 2017 14:22 Book24.ua

Зимова пора дарує багато приводів для подарунків: свято Святого Миколая, Новий Рік, Різдво... А оскільки книга завжди була і залишається чудовим і доречним презентом, будемо знайомити Вас із найцікавішими творами зі світу дитячої літератури. У сьогоднішній добірці пропонуємо Вашій увазі 4 книжки, розраховані на дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.


444.jpg«Незвичайні пригоди Алі» Галина Малик

У цій книжці Галина Малик розповідає історію звичайної дівчинки Алі, у якої була дивна звичка: нічого не дороблювати до кінця. Вона навіть рушничок бабусі до дня народження недовишивала!

Тому, недоробивши свою соту справу, Аля потрапила до країни Недоладії, всі жителі якої також ніколи не доводили нічого до кінця. У них навіть у всіх імена починалися з «Недо»: Недоладько, Недопопелюшка. Проте головній героїні залишатися в цій країні не хотілося. Але, щоб повернутися додому, їй необхідно було навчитися завершати розпочате та навчити цьому жителів Недоладії. Пізніше Аля зрозуміла, що від виконаних обіцянок та справ на душі стає радісно та приємно. Під час подорожі дівчинка переконалася, що все-все на світі, особливо наше майбутнє, залежить від кожного з нас. І саме тому треба вчитися доробляти справи до кінця, аби усе не перетворилося на мильну бульбашку...

Повернувшись додому, у Алі в кишені опинився величезний список з адресами тих, хто також відкладає справи на потім, до кого вона має обов’язково завітати. А до вас вона раптом ще не приходила?

IMG_20171208_155051 (2).jpg


111.jpg«Українські казки»

До цієї збірки видавництва «Форс» увійшли як популярні, так і маловідомі українські народні казки, подорожуючи сторінками якої дітям пропонується познайомитися з одвічною боротьбою між добром і злом, важливістю дружби, кмітливості та винахідливості.

Так, від мудрого швеця, який врятувався від 12 розбійників, можна навчитися сміливості та хитрості; від свинарчука — тому, що не треба боятися висоти і бути хоробрим; від вітру — що немає безвихідних ситуацій. Адже саме у народних казках викарбувалася протягом років мудрість, що “сміливі завжди мають щастя”.

Книжка створена з крейдованого матового паперу та містить чудові кольорові ілюстрації, щоб маленьким читачам її було не тільки цікаво читати, а ще й розглядати.

IMG_20171208_155240 (2).jpg


222.jpg«Велика ілюстрована книга казок українських та іноземних письменників»

До новинки видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», упорядником якої став його директор, поет Іван Малкович, увійшли найцікавіші казки українських і зарубіжних авторів.

Серед авторів казок, що увійшли до збірки, також і відомі своїми творами дорослому читачеві письменники: Юрій Винничук, Микола Вінграновський, Марина та Сергій Дяченки. Хоча вони пишуть частіше для дорослої аудиторії, проте їх твори для дітей сповнені чарівності, світла та тепла. Як і всі книжки видавництва, цей примірник відрізняється своїми яскравими, привабливими ілюстраціями у виконанні Івана Сулими, Костя Лавро, Сергія Савченка, Юлі Мітченко, Валерії Соколової та інших талановитих українських художників-ілюстраторів

Усі казки дібрані Іваном Малковичем із великою сердечністю та любов’ю, та скомпоновані таким чином, що не помічаєш відмінності між зарубіжними й нашими авторами. Тому така книжка — чудовий привід для родинного читання та спілкування зимовими вечорами.

IMG_20171208_155124 (2).jpg


333.jpg«Пригоди Плямчика» Марина Масюк

Перший, написаний Мариною Масюк, твір для дітей “Пригоди Плямчика” відрізняється одночасно веселим сюжетом і повчальним характером.

Плямчик — це маленьке порося, якому не подобалося бути тим, ким він народився, адже він мріяв стати цуциком. Але читаючи історія маленького Плямчика, читачам стає зрозуміло, що кожному обов’язково варто залишатися самим собою, адже всі ми — унікальні та особливі, і володіємо властивими тільки нам талантами, здібностями та якостями. Головне — вірити в себе та ніколи не здаватися на шляху до своєї мрії. Книжка також отримала чудові кольорові ілюстрації української художниці Алли Бадасар, на яких Плямчик вийшов трохи кумедним, але надзвичайно чарівним поросям.

IMG_20171208_155334 (2).jpg


Автор: Марія Деречіна