Ніколи не пізно бути щасливим
Що нового

Ніколи не пізно бути щасливим

18 Квітня 2017 14:21 Book24.ua

Kent_Haruf.jpg«Наші душі вночі» - історія про всеохоплюючу самотність та безмежну ніжність. Роман - посмертний твір Кента Гаруфа, який став національним бестселлером в Америці, визнаний кращою книгою року за версією The Boston Globe та The Denver Post.

Роман належить перу Кента Гаруфа. Це не лише останнє творіння письменника – це відтворене його життя в автобіографічній історії. Ще за життя Кент віддавав усі сили по-істині улюбленій справі – писати. Він друкував на старій друкарській машинці та полюбляв надівати шапку низько на очі, щоб нічого не бачити, навіть текст, який голосно відбивався на папері. Це допомагало йому відволіктись від дрібниць, таких як помилки, пунктуація… Ніхто, крім дружини, не знав, що автор працює над останнім у своєму житті творінням. Кен Гаруф розумів, що дні його життя добігають кінця й переживав, що роман так і залишиться незакінченим. Тому було прийняте рішення, не розголошувати роботу над романом.

Розгортаючи книжку на першій сторінці, ви побачите коротку присвяту «Присвячується Кеті» - його дружині, кохання до якої автор проніс крізь усе життя.


Сюжет роману

«Наші душі вночі» - роман про другий шанс на щастя. Едді Мур - самотня вдова. Луї Вотерс -  її сусід, дружина якого померла так само давно, як і її чоловік. Ці люди - дві самотні душі, які ще не втратили надію та віру у краще майбутнє. Едді наважилася запропонувати сусідові ночувати разом. Адже він, як і вона, знає, що найстрашніше в житті – самотні ночі, коли порожнеча в домі починає проникати в серце і утворювати там порожнечу, яку нічим неможна заповнити. Так розпочинається історія двох самотніх людей, які отримали другий шанс на щастя. Однак не всі згодні з рішенням Едді та Луї. Літнім людям доводиться боротися за свій вибір, протистояти суспільним поглядам, пересудам, навіть власним дітям. «Наші душі вночі» - роман не лише про любов та ніжність, а й про сміливість та боротьбу з усіма, хто проти тихого щастя наприкінці життя.  

«Наші душі вночі» - твір, який не залишить вас байдужим, після прочитання виникає потужне враження, що щось всередині змінилось, а історія про двох літніх, але таких відважних людей, ще довго не вийде з ваших думок. Ніжність, надія на другий шанс проходять червоною ниткою крізь сюжетну канву, міцно прив’язуючи читача.

До речі, по мотивам режисери вже працюють над створенням кінокартини, де головні ролі зіграють Джейн Фонда та Роберт Редфорд.