Новинки квітня: від хоррору до здійснення мрій
Що нового

Новинки квітня: від хоррору до здійснення мрій

12 Квітня 2017 16:38 Book24.ua

Полюбляєте читати романи, які інтригують та тримають увагу до останньої сторінки, твори про тяжку долю шляхетних по духу людей, моторошні історії, від яких рівень адреналіну зашкалює? Або ви мрійник і шукаєте рецепт здійснення усіх бажань? Цієї весни кожен знайде літературу до смаку. Ми зробили добірку новинок від українських видавців на різний смак.


«Підземна залізниця» Колсон Вайтхед   

777.png

Розпочинає добірку відомий на весь світ бестселлер Колсона Вайтхеда "Підземна залізниця"
10 квітня цього року цей роман отримав Пулітцерівську премію!
Роман Колсона Вайтхеда, автора численних бестселерів, тримає читача в напрузі від першої до останньої сторінки. 
Ми ніби поринаємо в ХІХ століття, на плантацію в Джорджії. Разом із рабинею-втікачкою дивом вириваємося з тенет жаху, щоб наступної миті втрапити в ще страшніше пекло.
Але це не просто авантюрна проза. У творі заторкується украй серйозне питання, яке навряд чи можна вирішити однозначно. Що таке Америка часів Громадянської війни? 
Що таке нація, і як вона твориться? Виявляється, славнозвісна Декларація незалежності теж має хиби, як і «велика американська ідея», перед якою вже понад 200 років з пошаною чи заздрістю схиляється світ. 
Розплата за моральні злочини неминуча для всіх, незалежно від кольору шкіри. Хто вбиває раба, щоб уникнути його помсти, - насправді є рабом страху. А що таке справжня свобода - теж питання відкрите.


1.jpg«Чорний дім» Кінг С.

 «Чорний дім» - роман жахів, написаний Стівеном Кінгом і Пітером Страубом. Виданий у 2001 році; в тому ж році роман став номінантом Премії Брема Стокера
Сюжет роману:
Серія жорстоких вбивств приголомшує маленьке містечко у Вісконсині. Вбивцю, від рук якого загинули кілька маленьких дітей, мешканці називають «Рибаком» через його наслідування відомого серійного вбивці і канібала Альберта Фіша. Розслідування справи про психопата-вбивцю ставить поліцію в глухий кут, а засоби масової інформації лише підливають масла у вогонь, сіючи паніку серед населення.
Місцева влада безуспішно вмовляє взятися за розслідування справи Джека Сойєра, колишнього лейтенанта поліції Лос-Анджелеса, проте наступна жертва маніяка не дозволяє Джеку залишатися байдужим до подій. У результаті слідчих дій з'ясовується, що вбивства здійснює агент Червоного Короля, кінцевою метою якого є руйнування Темної вежі...

2.jpg«Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти» Сміт Б. та ін.

Це книга про те, як навести порядок у власному житті. Барбара Шер відразу ж говорить, що потрібно правильно розставляти пріоритети. Не всі мрії є мріями. Наприклад, бажання отримати смачне тістечко або відправитися в навколосвітню подорож — різні речі. Тістечко ми можемо отримати навіть не прикладаючи зусиль, а от щоб відправитися подорожувати, треба потрудитися. Важливо не просто мріяти, а мріяти правильно, щоб задумане в результаті збулося. Для того, щоб не зупинитися на досягненні мети через враження, що ціль недосяжна, авторка радить розбити мрію на кілька маленьких і повільно, але впевнено здійснювати кожну з них, крок за кроком рухаючись вперед. Барбара Шер наводить безліч прикладів, а також пропонує виконати вправи, результати яких вас вразять. 

3.jpg«Інноватори. Як група хакерів, геніїв та ґіків створила цифрову революцію» Волтер Айзексон

Спочатку Волтер Айзексон написав всесвітньо відому біографію одного з найвизначніших людей століття - Стіва Джобса. Після цього він взявся за роботу над історією про людей, яким ми завдячуємо появою комп'ютерів та інтернету. «Інноватори. Як група хакерів, геніїв та ґіків створила цифрову революцію» - історія про етапи цифрової революції.
Кожний розділ присвячена важливому кроку на шляху до технічного перевороту: «Комп'ютер», «Програмування», «Інтернет», «Транзистор», «Відеоігри»... Але перший і останній розділи присвячені Аді Лавлейс. Її ідеї про симбіоз людини і машини стали поштовхом до прориву і початком руху світу до інновацій. Ідеї Лавлейс слугують сполучними ланками для всієї книги.
Ця книга про тих, без кого не було б ні комп'ютерів, ні інтернету – про Алана Тюрінга, Біла Ґейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса, Ларі Пейджа та інших.