Пізнаємо світ разом: 5 дитячих книг про мандри
Що почитати

Пізнаємо світ разом: 5 дитячих книг про мандри

14 Лютого 2018 13:18 Book24.ua

Дізнатися більше про культуру інших держав, про важливі події країни, в якій народився, про дивні традиції мешканців Сходу та підслухати легенди Львова та Києва… Гадаєте, аби виконати весь перелік треба ціле життя і не одне? А ось і не вгадали! Знадобляться книги-мандри про різні куточки світу. Де їх шукати? Ми вже все знайшли і пропонуємо Вам.

Тож часу не гаймо і в мандрівку вирушаймо!


blog1.jpeg «Книга-мандрівка Україною»

Вікова категорія: від 2 до 102 (це серйозно)

Маршрут мандрівки – Україна. Ця книга – це презентація нашої Батьківщини. І навіть дорослі, які побували в багатьох містах та селах та яким багато усього відомо про нашу історію та традиції, знайдуть у книзі дуже багато незнаних раніше фактів. Тут описані найважливіші переломні події, культурні здобутки (перемога на Євробаченні, наприклад), наукові відкриття (створення гасової лампи львівськими фармацевтами) та спортивні перемоги світового рівня, відомі особистості (Сергій Жадан, Ольга Кобилянська), представники флори та фауни, важливі факти про економіку та архітектуру – і це все про кожну область та про деякі великі міста окремо. Вражає? Готові відкрити Україну?


«Легенди Києва»

blog2.png

Вікова категорія: від 6 до 9

Маршрут мандрівки – прогулянка столицею України, прекрасним містом Києвом. Особливість цього віммельбуху в тому, що читач не просто розглядає красиві малюнки (хоч і роздивлятися тут є що, бо ілюстрації атмосферні та з різними деталями), не лише читає цікаві факти про Київ (хоч дізнатися можна ого-го скільки про Софіївський собор, Майдан Незалежності, Михайлівський монастир та інші відомі історичні та культурні пам’ятки), а й поринає у пригодницьку подорож із головними героями. На кожній розгортці є ряд завдань, які треба виконати, аби відшукати все загублене і майже втрачене – від Архангела Михаїла до льодяників. Маленькому читачу обов’язково закортить відвідати всі описані та змальовані у книзі місця, а сфотографуватися біля них – одне із завдань. Сподіваємося, що книга надихне Вас на поїздку до Києва, а якщо Ви тут живете, то допоможе пізнати своє місто краще.


blog3.png«Карти»

Вікова категорія: від 2 до 102 (це серйозно)

Маршрут мандрівки – 6 континентів та 42 країни. Ця навколосвітня подорож картами світу зачарує маленьких фантазерів. Мало тексту, зате скільки ілюстрацій! Це можливість вивчати географія не нудно, а країни пізнавати всебічно, бо тут є інформація про національний одяг і тваринний світ, про клімат та улюблені страви, про кількість мешканців та відомих музикантів/письменників/кухарів/спортсменів. Ви, наприклад, знаєте, де живуть качкодзьоби? А яке місто є столицею Ісландії? Чи чули, які найпопулярніші польські імена? А про Рейхенбахський водоспад щось уже читали? Так, відкриття будуть, а ще будуть вигуки «А ти знав/знала?» та «Мамо/тато, що це означає?», але хай це Вас не лякає, бо саме так і пізнається світ.


blog4.jpg«Таємниці львівських левів»

Вікова категорія: від 4 (якщо вголос дитині читає дорослий), від 6 до 11 років.

Маршрут мандрівки – прекрасне місто Львів (як Ви вже, певне, здогадалися з назви). Супроводжувати стародавніми вуличками нас будуть відомі екскурсоводи Петро та Іван Раковець, а якщо точніше, то не вони, а написані ними міські легенди. Сучасні та водночас містичні історії про те, чому у Львові так багато левів, а годинники показують різний час. А ще можна здійснити книжкову прогулянку біля церкви Святого Юра і дізнатися, що ж було там до її побудови. Такий Львів Вам і Вашій дитині точно припаде до душі! А справжня прогулянка після прочитання даних легенд буде особливо атмосферною.


blog5.jpg«Ведмедрівка. Велика різдвяна мандрівка ведмежої родини навколо світу»

Вікова категорія: від 4 до 8 років (а також для усіх, хто вірить у різдвяні чудеса і полюбляє розглядати гарні ілюстрації).

Маршрут мандрівки – навколо світу, але обов’язково з поверненням додому, бо «чи може бути щось приємніше, ніж після веселих мандрів опинитися вдома».

Щороку на Різдво ведмежа родина їде у далеку подорож – вони відвідують всіх родичів по всьому світу. Так ми дізнаємося про різні види ведмедів (білі, гімалайські, плюшеві ведмеді, панди та ведмеді-губачі) та стисло про місцевість, де ті живуть (Аляска, Китай, Індія та інші). Це захоплива розповідь про традиції святкування Різдва в різних країнах та про те, що робить сім’ю дружною.


Автор: Катерина Подзізей