Правила життя Ніка Вуйчича або як жити без обмежень
Що почитати

Правила життя Ніка Вуйчича або як жити без обмежень

17 Вересня 2017 11:13 Book24.ua
Нік Вуйчич – не просто письменник та оратор, він той, хто надихає, мотивує, дарує віру та впевненість. Чому ж цей чоловік такий відомий і що в його виступах власне мотивує? Цілком логічне запитання. Нік народився з патологією: у нього відсутні кінцівки. Так, він – це людина без рук та ніг, але про нього точно не скажеш «людина з обмеженими можливостями», бо Нік живе без обмежень. І вчить так жити людей по всьому світу. 17 вересня Нік буде в Києві, і це вже не вперше він приїздить в Україну. Отож це хороша можливість взяти до рук книгу його авторства.

вуйич.jpg«Життя без обмежень»

«Життя без обмежень. Шлях до неймовірно щасливого життя» – перша книга, яку Нік Вуйчич написав у 2010 році. Є ще чотири: «Нестримний. Неймовірна сила віри в дії»«Будь сильним. Ти можеш подолати насильство (і все, що заважає тобі жити)», «Кохання без обмежень. Шлях до приголомшливо сильної любові», «Без обмежень. 50 уроків, які зроблять тебе обурливо щасливим». Але почнемо з його письменницького дебюту.

Як Ви вже, напевне, зрозуміли, ця книга про життя самого Ніка, про життєві проблеми, про негаразди, про біль, а також про благословення і дари, які він отримував. Його розповідь не викликає жалості, розпачу чи смутку (хоч він пише, як важко було батькам і йому, а особливо в підлітковому віці), навпаки – це ода радості і величі. Це розповідь про те, що ми всі маємо вибір – жалітися і концентруватися на проблемах чи визнати свою відповідальність і почати діяти з вірою та надією в серці.

«Ви можете бажати. Ви можете мріяти. Ви можете сподіватися. Та ви мусите діяти, щоб втілити ці бажання, мрії і сподівання. Ви повинні перевершити самого себе і стати таким, яким хочете бути.» - це власне той посил, який Нік Вуйчич вкладає в свої виступи по всьому світу. Дуже багато в книзі написано про Бога, про його плани на кожного з нас, про силу віри, але при цьому Нік написав: «Пам’ятайте: Бог допомагає тим, хто допомагає собі сам».

Чим більше зусиль ми докладаємо, тим більшими будуть наші досягнення. Це закон, який діє завжди і всюди. Ще одне зусилля, ще одна спроба, ще один день, ще один тиждень, ще один рік і «ви здивуєтеся тому, що станеться, коли ви не опустите рук». І у цьому нам допоможе віра (у Бога, у свої сили, у те, що все можливо), надія (бо вона надає можливості, притягує потрібні події та людей у ваше життя) та терпіння (щоб не впасти у відчай, а дочекатися результатів та прийняти). І впродовж всього життєвого шляху пам’ятаймо про вдячність.

Всі хочуть стати сильнішими, впевненішими, наполегливішими, сміливішими. Як повірити в себе, здолати невпевненість в собі, перестати жалітися, полюбити себе та людей навколо? Як стати щасливим? В книжкових магазинах цілі полиці з літературою на дану тематику, але книга «Життя без обмежень» Ніка Вуйчича особлива. Чому? Бо якщо чоловік без рук та ніг (а це, погодьтеся, фактори, що дуже обмежують), може так жити – щасливо, повноцінно, пристрасно і без обмежень, то що заважає кожному з нас?

Автор: Катерина Подзізей