Вже не діти, ще не дорослі: серії пригодницьких книг для підлітків. Частина 2
Що почитати

Вже не діти, ще не дорослі: серії пригодницьких книг для підлітків. Частина 2

2 Лютого 2018 16:04 Book24.ua

Гадаєте, дорослішати легко? Ні, це не зовсім так. Але читаючи книги, в яких головні герої мають ті ж проблеми, що й сучасні підлітки, з’являється зразок для наслідування і відкриваються нові способи реагування на різні життєві негаразди. Завдяки описам їх у книгах, жити стає значно простіше. 


solberg_int-1.jpgНорвезька письменниця А.Аудгільд Сульберґ у серії підліткових романів торкається надзвичайно актуальних тем: дружба, перша любов, популярність, дискримінація, булінг. Про світ реальний та віртуальний, про дітей, які вважають себе все зовсім дорослими та дорослих, яким не до проблем дітей.




23.jpg «Хто проти суперкрутих» Сульберґ А. Аудгільд

Анне Беа – головна героїня цієї серії книг – дівчинка-альбіноска, навчається в 7 класі. Через цю  особливість вона стала аутсайдером серед однолітків. Анне вважає свою зовнішність огидною і дуже переймається через це. І оскільки оповідь в книзі ведеться від першої особи, то ми знаємо усі її думки. 

Тея, Роня і Ширін – трійко «суперкрутих» дівчат, які вчаться в одному з Анне класі, регулярно над нею знущаються, доводячи таким чином свою «крутість».  «Отакі вони завжди. Гигочуть та потішаються… Ненавиджу оте гиготіння. Воно – як зашморг на шиї».

Нільс – чи не єдиний друг дівчини, який завжди втішає та підбадьорює, якому можна довіряти.

У школі незабаром конкурс талантів і несподівано для всіх Анне вирішує взяти участь. Цього разу вона буде проти «суперкрутої» Теї.  

25.png«Суперкруті догралися» Сульберґ А. Аудгільд

Ієрархія, яку вибудували у школі «суперкруті», руйнується на очах. Але чи зуміють порозумітися «нижча» каста і «вища»? Чи легко бути популярним?

Весь клас готується до Гелловінської вечірки – найбільш очікуваної події року. Саме там все й має стати на свої місця. Отож, про прийняття себе, а також про те, як змінитися і залишитися собою водночас – у продовженні історії.


26.png«Привиди проти суперкрутих» Сульберґ А. Аудгільд

Анне подорослішала та змінилася. Тепер вона співає у гурті із назвою «Світло/Тінь», а ще Анне вирішила піти в похід у гори. У тому ж таки гурті грає Магнус, на якого «запала» дівчина. І несподівано для всіх Анне опиняється в центрі любовного трикутника. Кого обрати і як бути? Адже таке з нею вперше?

Та й це ще не все, адже дівчина має розгадати таємницю привида, який блукає кімнатами закинутого готелю. Що там відбувається насправді і хто лякає «суперкрутих»?


sallygreen_0.jpgСаллі Ґрін знає секрет, як зробити підліткову книгу надзвичайно популярною, бо як інакше пояснити той факт, що у 2013 році, під час Болонського ярмарку, права на переклад були продані за різними даними в 36 чи 42 країни? І це ще до публікації книги мовою оригіналу. Звичайно ж, вже тривають переговори щодо екранізації книги, тож якщо бажаєте бути в «темі» - поспішіть. 



27.jpg«Напівлихий» Саллі Ґрін

Події розвивають в альтернативній Англії, де поряд із звичайними людьми живуть Чорні та Білі чаклуни. Натан – незвичайний підліток. В той час як інші ходять на уроки, займаються спортом і закохуються, він проводить ночі та, часом, дні в клітці з ланцюжком на шиї. Яка його вина в цьому? Та ніякої, просто в його жилах тече кров Білої відьми і Чорного чаклуна. Натан напівлихий і напівдобрий водночас.

Згідно зі звичаями, в той день, коли Натану виповниться 17, він має отримати три дари. Але до цього часу ще треба дожити, бо хлопця жорстоко катують. Він мріє знайти свого батька, тож зважується на втечу. Всюди чекає небезпека, а особливо від Білих чаклунів.

Знайти та пізнати себе, врятувати своїх рідних, вперше закохатися, опинитися в любовному трикутнику, зрештою, вижити і подорослішати – події розвиваються динамічно! Відірватися від книги важко, бо хочеться дізнатися, що ж там далі.

28.jpg«Напівдикий. Книга друга» Саллі Ґрін

Натан постійно балансує між добром та злом, але одного дня поведеться вибрати. Та поки що Білі чаклуни на нього полюють, а Чорні – цураються. Сімнадцятирічний Натан був аутсайдером від народження, але після того, як він отримав свій дар, все тільки стало гірше.

Тепер Натан є членом Альянсу Вільних Магів, одним із завдань якого є налагодження стосунків між Білими та Чорними чаклунами. Починається заколот… Як Натану не потрапити в пастку? Як опанувати свій дар? Чи зможе він врятувати батька?

29.jpg«Напівзагублений. Книга третя» Саллі Ґрін

Чи можливе спокійне життя після війни? Натан цього ще не знає, він загубився серед спогадів і копирсань у минулому, його майбутнє таке непевне, а сьогодення – жорстоке, страшне і абсурдне. Натан прагне помсти.

«Шкоду завдає війна, Натане. І йдеться не тільки про фізичні рани. Вона загиджує душу».


Автор: Катерина Подзізей