Спочатку читати – потім дивитися. 3 книги, які стануть фільмами у 2018 році
Що нового

Спочатку читати – потім дивитися. 3 книги, які стануть фільмами у 2018 році

27 Лютого 2018 13:56 Book24.ua

У сучасному світі недостатньо йти в ногу з часом, треба діяти на випередження. Саме з цієї причини, складаючи список фільмів, які слід подивитися у 2018 році, зверніться до першоджерел – до книг, на основі яких написані сценарії і прямо зараз тривають зйомки.


«Острые предметы» Гілліан Флінн

остріе.jpg

Всі книги американської письменниці Гілліан Флінн стали бестселерами, а права на їхню екранізацію миттєво купують відомі кіностудії. Романи «Темні кутки» та «Загублена» уже екранізовані, така ж доля чекає і на книгу «Гострі предмети». Це останній перекладений та опублікований твір, хоч насправді перший у творчості Гілліан, і якщо Ви думаєте, що письменниці Вас уже не здивувати – ідея дуже далека від істини. Моторошний сюжет так захоплює, що в ті години, коли ти не читаєш книгу, ти думаєш про події, описані в ній, про героїв та їхні вчинки, і вже чекаєш вечора, аби продовжити читання.

Камілла Прейкер – молода, не надто успішна і не дуже амбітна журналістка невеликої газети. Здавалося б, їй випав шанс щось змінити: головний редактор відправляє Каміллу у містечко Вінд-Ґел, аби написати статтю про вбивства маленьких дівчаток. Якщо маньяка знайдуть і стаття буде вдалою, то успіх забезпечений. Але все не так просто: журналістка родом із цього міста, і це не полегшує написання статті, а тільки ускладнює. Старі душевні рани, які головна героїня намагалася забути, починають боліти ще дужче, а старанно приховані скелети виповзають із шаф.

«Проблеми завжди виникають задовго до того, як ми починаємо їх помічати…»


благие.jpg«Благие знамения» Террі Пратчетт, Ніл Ґейман

Ця книга – це спільна робота двох талановитих та популярних письменників Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана. Прем’єра міні-серіалу запланована на кінець 2018 – початок 2019 року, видання українською мовою готується до друку, а от перекладом російською можна насолоджуватися вже.

Тема кінця світу є невичерпною та завжди актуальною, але якщо про неї пишуть такі майстри як Террі Пратчетт та Ніл Ґейман, то ще й веселою, іронічною, повчальною, з безліччю алюзій, натяків та цитат.

Отож, настав кінець світу і зовсім скоро розпочнеться Страшний суд над усіма мешканцями Землі. Азіафаель та Демон Кроулі – представники на Землі Раю та Пекла, а також найкращі друзі – цьому зовсім не раді, звикли вони до свого людського життя, до роботи, машин та всіляких електронних штучок і не хочуть прощатися із своїми земними втіленнями. Так у них з’явився план – стежити за маленьким Антихристом (підкинутим сином Диявола). Але, здається, в лікарні переплутали двох немовлят…і тут починається найцікавіше…


аква.jpg«Аквамен» Джефф Джонс, Іван Рейс, Джо Прадо

Про команду супергероїв Ліги справедливості відомо уже всім, але один із них залишався в тіні – це Аквамен. Про його минуле фанати не знали майже нічого. Але знайомство можна почати саме з авторського коміксу, який зовсім скоро оживе на великому екрані (очікуємо на прем’єру уже взимку 2018 року).

Історія цього героя не банальна (якщо порівнювати з легендами інших супергероїв), не легка, але звісно про боротьбу добра та зла, а ще про пошук та прийняття себе у світі.

Чи є щось, могутніше ніж море? Так, людина, яка ним керує – Аквамен. Проте під водою є ще одна сила, що здатна знищити все людство. І це шанс для Аквамена довести, чого вартують його вміння, та врятувати людство.


Автор: Катерина Подзізей