Сучасні українські бестселлери
Що почитати

Сучасні українські бестселери

1 Листопада 2016 16:29 Book24.ua

Українці – не надто читаюча нація. Згідно з результатами дослідження компанії GfK Ukraine всього 27% жителів України включають читання в коло своїх інтересів. У середньому кожен українець витрачає 30 гривень в рік на книги, що в десять разів менше, ніж в Польщі і аж в сорок разів менше, ніж в Німеччині.

Що ж українці воліють читати?

Український читач, в більшості випадків, обирає між двома жанрами - любовні романи і детективи. Представниці прекрасної статі зачитуються жіночими романами, а чоловіки тікають від реальності разом із гостросюжетною літературою.

Не зважаючи на дефіцит читачів, в Україні безліч талановитих авторів, чиї твори неодмінно з часом поповнять фонд золотий класики. Спеціально для любителів якісної літератури ми зробили добірку популярних українських бестселерів. Прочитайте самі та порадьте іншим.


«Покров» Дашвар Л.

1.jpg

2013 рік, кінець листопада, країна переживає скрутні часи. Мар`янині ж думки зайняті чоловіком, дивнім парубком на ім’я Ярко.

Але нечас радіти коханню та життю. Дівчина опиняється у вирі подій: Майдан, зникнення Ярка, пошуки нащадків козака Дороша — спадкоємців величезного статку...

Звідки ж Мар`яні знати, що чекає на того нащадка. Предки заповіли йому не лише скарб, а й родинне прокляття...


«Століття Якова (кінообкладинка)» Лис В.

d613147c6b2322abf101f771f9decf92.jpg

Роман — своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п’ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття.

У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з’являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, — і виринає десь із глибини пам`яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття…


«Залишенець. Чорний ворон» Шкляр В.

1ef9296a9beabaf36225a906fe152733.jpg

Немов круки злетілися на українську землю більшовики, аби розвалити заможні господарства, а часом і забрати життя. Отаман Чорний Ворон починає боротьбу з НКВС. Він зміг урятувати кохану жінку.

Але чи побачить колись її знову?


«Подвійна гра в чотири руки» Роздобудько І.

4.jpg

Ретро-детектив із закрученим сюжетом!

Київ початку ХХ століття... Для невгамовної генеральської дочки Мусі Гурчик немає нічого більш захопливого, ніж розслідування нової таємничої справи!

Викрадені важливі документи — креслення нової моделі військового літака. Інженер-розробник поплатився за них життям... Факти й детективна інтуїція підказують юній вивідачці, що злодія треба шукати на палубі розкішного пароплава «Цариця Дніпра». Небезпечно? Аякже!

Але наша панночка вже вирушила в карколомний круїз — вона мусить викрити злочинця будь-що! У перший день подорожі скоєно нове вбивство, і тепер остаточно зрозуміло, що вбивця поруч...


«Маруся» Шкляр В.

5.jpg

Були часи, коли цілі села палали від іскрі Червоної армії. Саме тоді тендітна красуня Маруся не скорилася, взяла зброю до рук і повела за собою козацький загон. Вона безжально боролася проти ворогів, рятувала своїх співвітчизників. Але хто захистить її, чи зуміє Коханий Мирон врятувати її від помсти більшовиків? Чи буде їхнє кохання сильнішим за смерть?