Вже не діти, ще не дорослі: серії пригодницьких книг для підлітків. Частина 1
Що почитати

Вже не діти, ще не дорослі: серії пригодницьких книг для підлітків. Частина 1

1 Лютого 2018 14:12 Book24.ua

Підлітковий вік вважається непростим періодом в житті: вже не діти, але ще й не дорослі. Кажуть, що сучасні підлітки мало читають, але, можливо, потрібні книги ще не потрапили їм до рук (до телефону, планшету)? Правильно обрані твори не лише сформують у юних читачів гарний смак, а й надихнуть, допоможуть зробити свій вибір в житті, навчать цінувати дружбу та підкажуть як поводитися під час першої закоханості.

Пропонуємо Вам декілька серій книг, які зможуть зацікавити найвибагливіше юне покоління.


pic_1492156059.jpg Голлі Смейл – британська письменниця, яка стала відомою після написання серії романів «Дівчина- ґік». Наразі книг в серії 9, а перші дві вже є в перекладі українською мовою. Яскраво, сучасно, надихаюче, з уживанням сленгу та жартів. Рекомендовано для дівчат-підлітків та жінок, які впізнають себе в головній героїні.




«Дівчина-ґік» Голлі Смейл

2.jpg

Ґік – соціально непристосована людина. П’ятнадцятирічна Гаррієт Меннерс – головна героїня книги – саме така. Біля ліжка у неї лежить Оксфордський тлумачний словник, олівець та лінійка для того, аби рівненько підкреслювати щось цікавеньке в книгах. Для сучасної дівчини-підлітка таку поведінку точно не назвеш типовою. Як Ви вже мабуть здогадалися, Гаррієт добре вчиться в школі, багато читає і дуже розумна. В неї є найкраща подруга Нат (і єдина). У них багато спільних інтересів, але в той час, як Нат обожнює моду і шоппінг, Гаррієт їх ненавидить.

Але саме дівчині-ґік випадає шанс, про який мріють мільйони юних дівчат – стати частиною модельного бізнесу. Хоч Гаррієт впевнена, що моделлю стати вона не може, але чому б не спробувати? Попереду багато перешкод і випробувань, головне з яких – залишатися собою.


1.jpg«Дівчина-ґік. Модель-незграба» Голлі Смейл

Гаррієт Меннерс – п’ятнадцятирічна модель. Вона змінилася і стала граційним молодим створінням (ну майже), або як стверджує сама Гаррієт: «реально виросла, відколи ми з вами бачилися».

І тепер з модою дівчина заодно. Читачам може здатися, що ґік зник, але ні – він зачаївся під купою модного одягу, макіяжу і фотосесій. Під час яких вона, між іншим, вчить формули з фізики. Попереду у Гаррієт поїздка до Японії, де модель-незграба раз у раз потраплятиме у халепи. А ще дівчина вперше закохається…але про це ви вже прочитаєте самі.


z_885992d4.jpgУ 2001 році ірландський письменник Йон Колфер написав книгу про злого дванадцятирічного генія Артеміса Фаула. Сага складається з декількох книг, в кожній з яких описані карколомні пригоди головного героя, а також Артеміс дорослішає та змінюється разом з читачами.

Між іншим, права на екранізацію книг уже викуплені, тож вперед читати, щоб дізнатися про все раніше, аніж вийде в прокат фільм.


3.jpg«Артеміс Фаул. Книга 1» Йон Колфер

Знайомство із головним героєм починається із опису його першого злочину та із такого твердження: «Як описати Артеміса Фаула? Багато психіатрів пробували це зробити, але в них нічого не вийшло». Чим такий особливий Артеміус? Йому дванадцять, він геній, вундеркінд. Присвятив себе злочинам, розробці планів та задумів для збагачення та отримання влади. Про його сім’ю у злочинному світі ходять легенди.

Під землею існує інший світ, в якому живуть найрізноманітніші істоти – ельфи, гноми, леприкони. Кентаври, гобліни та інші. Одного дня Артеміс про це дізнається і він уже знає, де можна задурно взяти багато золота…


4.jpg«Артеміс Фаул. Випадок в Арктиці. Книга 2»

Артеміс хлопчик талановитий, про це ми вже дізналися із першої книги, але є ще багато невідомих нам фактів про тринадцятирічного хлопчика: він підробляє полотна знаменитих художників, пише програми, які за декілька секунд переводити гроші з банку на його рахунок.

Цього разу не Артеміс робить щось лихе, злочинне і небезпечне, навпаки – він сам потрапляє в неабияку халепу. Хлопчик отримує звістку від батька, якого вважав мертвим. Артеміс тепер прагне одного – віднайти свого тата і врятувати. Отож, пригоди в Арктиці розпочинаються, Ви готові?


5.jpg«Артеміс Фаул. Код вічності. Книга 3»

Злий хлопчик-вундеркінд змінився, Артеміс Фаул вже не думає про гроші, славу та владу. Тобто, він і радий би, але схоже на те, що мама вирішила повернути сім’ю на правильний шлях. Тож це – остання авантюра Артеміса.



«Артеміс Фаул. Зрада Опал. Книга 4»

6.jpg

«За всю ельфійську історію нас перевершила одна людина». Це був Артеміс Фаул – ірландський кримінальний геній. Цього разу він допоможе чарівному народові, хоч Артемісу стерли пам'ять і він взагалі не пам’ятає, хто такі ельфи, кентарви і гобліни. Захоплюючі пригоди, розвиваються так стрімко та яскраво, що книга (як і всі у серії) читається на одному подиху за вихідні. Бо ж хочеться знати, що там далі…


7.jpg«Артеміс Фаул. Утрачена колонія. Книга 5»

Чим особлива ця частина? Артеміс Фаул, здається, вперше закохався. Юна злочиниця Мінерва Парадізо розумна і винахідлива, смілива і хитра, нікого не нагадує?

А щодо пригод, то цього разу Артеміс буде рятувати світ за допомогою свого розуму і надсучасних технологій.



Автор: Катерина Подзізей