Не оливье единым: 7 книжных событий января
Книжкова афіша

Не олів’є єдиним: 7 книжкових подій січня

8 Січня 2020 13:42 Book24.ua

Олів’є доїли, родичів відвідали, на головну ялинку подивилися. Що далі? Писати мрії, планувати книги, які хочете прочитати у 2020 році, а ще – відвідувати книжкові презентації та літературні клуби. Які? Читайте далі.


17 січня – книга для всіх: «Гаррі Поттер»

1.jpgМожна любити серію книг про хлопчика, що вижив, а можна казати, що це література для дітей чи обурено минати полиці із книгами про Гаррі Поттера. Але заперечувати популярність цієї серії і той факт, що книга стала головною історією нового часу неможливо.

Літературний критик Євген Стасіневич розкаже про те, на що опиралася Джоан Ролінґ при написанні, як побудовані романи і чому їх люблять в усьому світі.

Де? Київ, вул. Володимирська, 49А (INVERIA flow space).

Час: 19.00.

Вартість: 350 грн. (в день події – 400 грн.).


18 січня – меланхолійний стенд-ап Іздрика «Мистецтво називання. Точність і справжність ідентифікації. Мова як дзеркало сущого»

2.jpgІронічно, самоіронічно, а подекуди цинічно український поет Юрко Іздрик буде розмірковувати про мову, творчість, ідентифікацію, пошук себе в світі і світу в собі. Також автор зачитуватиме вірші із збірок («Ліниві і ніжні», «Меланхолії»).

Де? Київ, вул. Саксаганського, 32 (Корпункт).

Час: 17.00.

Вартість: 500 грн.


23 січня – лекція ««Формування Growth Mindset»

3.jpgПсихологиня Стенфордського університету Керол Двек багато років досліджувала людські установки і переконання та те, як вони впливають на наше життя. Виявилося, що є два типи людського мислення, але тільки один з них веде до успіху. Більше про це вона написала у книжці «Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху». На лекції Юлія Захарченко дізнаєтеся більше про те, як сформувати новий тип мислення.

Де? Київ, вул. вул. Кожум'яцька, 10 (Projector).

Час: 19.30.

Вартість: 300 грн. (онлайн-трансляція – 200 грн.)


24 січня – лекція «Вінстон Черчилль: наодинці зі світом»

4.jpgУ 24 роки Вінстон Черчилль був переконаний, що досягне абсолютної вершини в політиці. Амбітно? Так. Йому знадобилося сорок років, щоб стати прем’єр-міністром. Він здивував світ: принциповий політик, переконливий оратор, відважний воїн, талановитий письменник і сильна особистість.

Олена Аненко – професорка кафедри світової літератури – розповість, що сформувало Черчилля, хто надихав і хто підтримував.

Більше про Вінстона Черчилля читайте у книгах: «Герой імперії», «Як Черчилль врятував цивілізацію» та «Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію».

Де? Київ, вул. Володимирська, 49А (INVERIA flow space).

Час: 19.00.

Вартість: 350 грн. (в день події – 400 грн.).

 

25 січня – зустріч «Літклубу 1991» та обговорення роману Артема Чапая «Дивні люди».

5.jpgВ одній підпільній лабораторії українські вчені відтворили за ДНК неандертальця і назвали його Степаном. Виріс він і пішов у світ пізнавати душу сапієнсів. Не може він зрозуміти, чому в лютий мороз хлопці носять короткі штани, чому чоловік б’є жінку, а та – свою дитину, чому в цирку із тварин знущаються. Він погано знає життя, але вже переконався, що «сапієнси – дуже дивні люди».

Книга увійшла у довгий список у номінації «Книга року BBC – 2019». Роман читається швидко, тому починайте вже і приходьте ділитися враженнями на зустріч книголюбів.

Де? Київ, вул. Межигірська, 56 (Кав’ярня 1991).

Час: 12.00.

Вартість: безкоштовно.

27 січня – зустріч читацького клубу Літакценту та обговорення книги «1793» Натта-о-Даґа.

6.jpgВ 1793 році у Седермальмі на дні озера знаходять спотворений труп. Чи знайде поліція Стокгольма вбивцю? Читайте у романі, а тоді приходьте ділитися враженнями на зустріч літературного клубу.

Де? Київ, вул. Лисенка, 3 (Книгарня Є).

Час: 18.30.

Вартість: безкоштовно.

 

28 січня – презентація книги Марка Лівіна «Cтopiтeлiнг для oчeй, вуx i cepця»

7.jpg Нова книга сучасного українського письменника та заступника головного редактора The Village Україна Мapка Лiвiна про сторітелінг. Книга містить поради з написання текстів та розмови з 10 відомими письменниками, журналістами, критиками (серед них Катерина Бабкіна, Володимир Єрмоленко, Олександр Михед, Любко Дереш та інші).

Де? Київ (час та місце ще узгоджуються).

Вартість: безкоштовно.


Автор - Катерина Ільчук