Книги липня, варті вашої уваги
Что почитать

Книги липня, варті вашої уваги

12 Июля 2024 10:27 Book24.ua

Липень — другий місяць літа, сподівання і книжкових новинок, які завдяки нашим видавництвам продовжують виходити друком і тішити українського читача. Аби не розгубитися серед книжкового розмаїття, ми склали для вас добірку книг, які варті вашої уваги.

Кров і попіл: Із крові й попелу | Дженніфер Л. Арментраут

Пенеллафі Балфур, вона ж Маківка — не просто осиротіла донька багатіїв, наближених до королівської родини, а ще й Діва. Діву роками готують до важливого релігійного ритуалу, глибоко шанують і ревно стережуть, тож Маківка виросла в достатку й має все, крім особистої свободи. 

Вона скута жорсткими рамками правил, але нишком порушує їх усі: навчається бойових мистецтв, допомагає тим, кому пощастило менше, потай вибирається на прогулянки до міста й не тільки. Під час однієї з таких прогулянок Маківка, сховавшись під маскою, зустрічає прекрасного незнайомця. Той плутає її зі служницею, з якою в нього побачення, — розвага, про яку Діві навіть мріяти не можна. 

Невдовзі цей прекрасний незнайомець опиняється в замку, де живе Маківка, і стає... її новим особистим охоронцем. Дівчина, звісно, шокована. Однак це — лише початок неймовірних пригод, які спонукають її засумніватися майже в усьому, що вона знає про людство.

Жага | Трейсі Вульф

Мій світ змінився, щойно я переступила поріг академії. Ніщо не було правильним ні в цьому місці, ні в її учнях. І ось я опинилась тут, звичайна людина серед богів... чи монстрів. Я досі не можу визначитись, до якого з цих войовничих кланів я належу, і чи належу взагалі. Я знаю лише одне, що їхня спільна ознака — це ненависть до мене.

А ще є Джексон Вега. Вампір зі своїми небезпечними таємницями, який нічого не відчуває вже сотню років. Але щось у ньому вабить мене. Щось із того, що зламане в ньому, і це якимось чином співпадає з тим, що зламане в мені.

Що загрожує нам усім загибеллю.

Адже Джексон змурував стіну навколо себе не просто так. І тепер хтось хоче спробувати розбудити сплячого монстра. І я починаю задумуватись, чи не привезли мене сюди навмисно — як певну приманку.

Королівство Нечестивих. Книга 1: Королівство Нечестивих | Керрі Маніскалко

Емілія та її сестра-близнючка Вітторія — відьми, які таємно живуть серед людей. Одного вечора Вітторія не з’являється на родинну вечерю. І незабаром Емілія знаходить тіло дорогої сестри неймовірно понівеченим. Спустошена Емілія затялася відшукати вбивцю близнючки і помститися за будь-яку ціну, навіть якщо для цього доведеться вдатися до темної магії, яку давно заборонено.

Іще в дитинстві бабуся застерігала дівчаток не бавитися чорною магією і не мати жодного стосунку до потойбіччя. Утім близнючки до неї не дослухалися. Емілія здійснює магічний ритуал викликання князя пекла, і до неї з’являється Гнів — один із Нечестивих. Від нього дівчина дізнається, що господар доручив йому розкрити серію жіночих убивств, що і далі тривають на острові.

Хто ж той загадковий убивця, який полює на відьом-незайманок? Із ким іще з князів темряви має зіткнутися Емілія, щоб помститися за жорстоке вбивство Вітторії? І до чого тут Ріг Аїда, який відмикає ворота пекла?

Королівство Нечестивих. Книга 2: Королівство Проклятих | Керрі Маніскалко

Емілія присягається зробити все, щоб помститися за жахливе вбивство любої сестри-близнючки Вітторії. Тож продає душу дияволу, зголошуючись стати королевою Нечестивих і взяти шлюб із князем Гординею. На шляху до обітниці вона долає Коридор гріхів і піддається спокусливим фантазіям щодо обіймів Гніва. Та попри приязнь до князя-супровідника, Емілія все ж заміряється вручити себе самому дияволу, як і заповідалося. Утім іще має засвоїти низку правил обходження в королівстві Нечестивих, яке нині стає її новим прихистком. Тут не можна нікому довіряти. Адже серед підступних демонів-гріхів, розкішних палаців, таємничих запрошень на вечірки та суперечливих доказів того, хто насправді скривдив сестру, Емілія почувається вкрай самотньою і беззахисною. Чи може вона довіряти Гніву, своєму колишньому союзнику у світі смертних? І які небезпечні таємниці про свою справжню природу він зберігає?  Емілія долатиме всілякі випробування, шукаючи низку магічних предметів, що прояснять її минуле та підпустять до відповідей, яких вона дошукується...

Гадес і Персефона. Книга 3: Доторк спустошення | Скарлетт Сент-Клер

Стосунки Гадеса і Персефони набули розголосу у ЗМІ, її обличчя стало впізнаваним. Проте ця популярність заважає Персефоні вести життя звичайної дівчини, загрожуючи викрити її як богиню весни. На додачу всі, здається, змовилися відвернути Персефону від бога мертвих, викриваючи подробиці про його пекельне минуле.

Ситуація погіршується, коли стається жахлива трагедія з близькою людиною. Персефона почувається так, наче її серце перетворилось на руїни, а Гадес відмовляється зарадити. Юна богиня у розпачі, вважаючи, що чинить правильно, вона укладає угоду з іншим богом, що призводить до жахливих наслідків. Зіткнувшись з невідомим їй боком Гадеса та зазнавши прикрої втрати, Персефона замислюється, чи зможе вона справді стати його королевою.

Гра в кота і мишу. Книга 1. Переслідування Аделіни | Карлтон Х. Д.

У середині 1940-х червоногубу красуню Женев’єву (Джіджі) Парсонс переслідує сталкер. Одначе їй така увага й таємничість цього чоловіка стають приємними і дарують живу віддушину, ковток свіжого повітря, маленькі радощі життя. Щоправда, красуня гине за загадкових обставин, а вбивство лишається нерозкритим.

За 75 років по тому подібна історія зі сталкером спіткає правнучку Женев’єви, пишногруду письменницю Аделіну Рейлі. Красуня намагається розгадати історію вбивства прабабусі, яку вичитала з її щоденника, знайденого в таємному сховку. Втім і гадки не має, що на неї полює Товариство Всесвітнього Відродження, яке торгує людьми і приносить у жертву маленьких дівчаток.

Чи допоможе Аделіні її сталкер із розкриттям убивства Джіджі і чи хтось врятує світ від некрофілів-сектантів, які поклоняються уроборосу?

Попереджаємо, що книга має розважальний характер, не пропагує і не виправдовує зазначені в ній злочини та насильство. Однак даний Dark Romance містить певні тригери, про які ми маємо застерегти: переслідування, вбивство, сексуальне насильство, тортури, ПТСР, викрадання й торгівля дітьми.