Невідомий Шевченко: поезія, проза, картини
Что нового

Невідомий Шевченко: поезія, проза, картини

28 Февраля 2017 12:46 Book24.ua

Середина ХІХ сторіччя ознаменувалася появою яскравої особистості. На літературному небосхилі спалахнула нова зірка, яка розпочала своєю появою новий етап в культурному житті української нації. Незабаром 9 березня - день народження Тараса Шевченка. Ми підібрали книжки Шевченка и про Шевченка, які можна читати усією родиною.


11.jpg

«Шевченко від А до Я»

Унікальне видання, яке продовжило серію абеток – енциклопедій «Видавництва старого лева». На сторінках ілюстрованого видання Шевченко - борець за свободу, незломлений духом речник українського народу - постає перед читачем в абсолютно новому ракурсі. Артбук «Шевченко від А до Я» - видання, яке збирає цілу родину за дослідженням маловідомих фактів з життя митця: який час року був найулюбленішим – зима, літо, а може тепла весна чи м’яка осінь; які очі зачаровували поета; які думки виринали у свідомості автора, коли він спостерігав за зорями? Цікаві факти талановитого художника, поета, скульптора, актора, які ви дізнаєтесь з артбука, змусять вас полюбити Шевченка, як друга. Над текстом видання кропітливо працював відомій шевченкознавець Леонід Ушкалов, а ілюстрації були створені Анастасією Стефурак.
22.jpg

«Кобзар. Вперше зі щоденником автора»

1840 рік. Видано «Кобзар». З цього моменту почався новий етап в українській літературі. Такого поетичного, прекрасного у своїй легкості та мальовничості вірша ще не було. Хоч у перше видання увійшло всього вісім творів – цього було достатньо для того, щоб зрозуміти: ці рядки можуть підвести з колін цілу країну. «Кобзар. Вперше зі щоденником автора» - збірка, куди ввійшли найвідоміші твори та щоденник Шевченка. Тексти підготовлені на основі оригіналів творів. Таким чином виправлені всі помилки і неточності, допущені у інших виданнях.
33.jpg

«Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка»

«Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка» Леся Генералюк - унікальне видання, основним мотивом якого стало відтворення Шевченком образу храму як національного символу протидії загарбникам, духовної та культурної опори для кожного українця. У формі іконічній і словесній Тарас Григорович показав дух українства, який глибоко зашитий на підсвідомості у кожного з нас. Завершеність думки, яку хотів передати автор, доповнюється єдністю поетичного слова з малярством. Візуальний каркас видання складає образотворче мистецтво Т.Г.Шевченка 1843–1859 р.р.

9 березня – 203 роки з дня народження символу української нації. Вшануймо цей день спогадами про його непосильний внесок у розвиток літератури та культури нашої нації.