Книжки про зворушливу дружбу між людиною і твариною
Что почитать

Книжки про зворушливу дружбу між людиною і твариною

9 Марта 2017 14:01 Book24.ua

Яке було б життя без тварин? Неможливо це уявити. Ми на стільки звикли до тісного сусідства з тваринами, що інколи не помічаємо їх присутності, проходимо повз… Однак варто на хвилину зупинитись і згадати, скільки радості та щастя нам приносять «друзі наші менші»: від поліпшення настрою до лікування важких хвороб. Існує багато достовірних фактів про дивовижні подвиги тварин заради спасіння людини. Вони і надихнули авторів наших наступних книг на створення чудових творів, де змальовано ніжну, зворушливу дружбу людини і тварини.


«Життя і мета собаки»

баннер собака.jpg

Коли людина вирішує збагатити своє життя і заводить собаку – це відповідальність на обмежений термін – 10-15 років. Однак для собаки – це дружба довжиною в життя.

Роман «Життя і мета собаки» розповідає про декілька життів собаки. Вперше ми знайомимось з песиком на ім’я Тобі. Його місія у цьому житті – стерегти людей і відчиняти двері. Та хіба такого життя заслуговує собача вірна та любляча натура? Звісно ні. Тому Тобі покине це невдячне існування, щоб повернутися у нове життя вже в тілі золотистого ретривера Бейлі. Тоді він зустріне свого нового господаря – хлопчика Ітана. Роки щастя та любові у родині швидко минуть і Бейлі знову піде з цього життя. Нове перевтілення буде неочікуваним. Тепер Бейлі – це дівчинка Бадді, німецька вівчарка, яка служить у поліції. Її новий господар, на противагу грайливому бешкетнику Ітану, ніколи не жартує. Сплине час і Бадді зникне з життя. Нове повернення і новий господар. Однак на цей раз пес розуміє, що його новим другом знов став Ітан – вже дорослий та серйозний. Багато чого змінилося в його житті, та любов, яку дарував йому Бейлі, не пройшла безслідно. Чи впізнає Ітан у песикові свого ліпшого юнацького друга? Читайте у книжці.

За мотивами книги «Життя і мета собаки» було знято фільм. Кінокартина нещодавно з’явилась на екранах і вже завоювала багато прихильників.


«Вуличний кіт на ім'я Боб»

баннер кот.jpg

Головним героєм книги є Джеймс Боуен. Цей хлопець через свою згубну звичку втратив все. Він виявився на вулиці без будинку, без рідних, без друзів. Він втратив роботу, повагу, мету в житті. Однак, зайнятий пошуками нової дози наркотику, хлопець не має часу замислюватися про своє скрутне становище. Він нічого не робить, щоб повернути собі нормальне людське життя. Але момент, в який Джеймс вирішив піднятися з дна, все ж настав. Для початку він вирішив замінити важкі наркотики на більш легкі, оскільки відмовитися відразу не міг.

Щоб заробити хоч якісь гроші, він почав грати на гітарі на центральній площі міста, хоча цих грошей було катастрофічно мало. В один зі своїх звичайних днів Джеймс повертався з роботи додому і в під'їзді побачив маленьке кошенятко, якого викинули на вулицю. Хлопцеві стало шкода малюка, оскільки його доля здалася в чомусь схожою на його власну, і він вирішив забрати кошеня до себе додому. Дуже скоро кошеня став хлопцеві справжнім другом і допоміг кардинально змінити його життя. Джеймс назвав кота Рудим Бобом. Він виріс дуже розумним і кмітливим. Кіт допомагав йому в складних життєвих ситуаціях. Кіт міг безпомилково вгадувати настрій господаря, і, завдяки цьому - надавати йому моральну підтримку. Відчуваючи, що він не самотній, Джеймс зміг стрімко піднятися з життєвої ями. Як саме хлопець долав труднощі, боровся з залежністю і яка роль у цій боротьбі належала Рудому Бобу – читайте у книжці.


«Куриный бульон для души: 101 история о животных»

кур буль.jpg

Домашні вихованці привносять у наше життя радість, любов, грайливість; вони прямо говорять з нашою душею. Ця збірка містить зворушливі, ніжні, забавні і надихаючі історії про сильний зв’язок між тваринами і людьми, життя яких вони змінили.

Що придумав пес, який жив в будинку з десятьма дітьми. Кішка п'ять разів заходила в палаючий будинок, щоб врятувати своїх кошенят. Яким даром володів гепард. Як маленька дівчинка з вовком дружила. Іноді ми рятуємо тварин, а потім вони рятують нас ... І інші 96 вражаючих історій, від яких ви не зможете відірватися.