Книжкові новинки 2018
Что нового

Книжкові новинки 2018

8 Февраля 2018 16:05 Book24.ua

Поки книголюби поспіхом дочитували найкращі книги 2017 року, блогери складали списки топових видань та писали плани щодо книжкових покупок на 2018 рік, а відомі особистості рекомендували твори українських та зарубіжних письменників, видавництва натхненно та завзято працювали над новинками. І хоч закінчився тільки перший місяць цього року, а від «свіженьких» книг уже очі розбігаються. Художня література, нон-фікшн та мотивуючі твори – тут розмаїття на будь-який смак! Обирайте уважно і насолоджуйтеся.


«Девайс №1: Таємна історія Iphone» Браян Меркант

115.jpg

«Час від часу на ринку з’являється революційний продукт, який змінює все», – Стів Джобс не помилився з прогнозами і зараз мобільний телефон Iphone є девайсом №1. У 2015 році було продано 231.22 мільйони телефонів. Вражає, чи не так?

Проте ця книга – це не просто історія успіху. Це розповідь про людей, які зробили компанію Apple такою затребуваною та популярною, а Iphone – бажаним «усюди та повсякчас», про те, що лишилося «поза кадром» і про що ми не задумуємося, коли тримаємо в руках сучасний та стильний гаджет.

Розробка цього пристрою трималася в таємниці, а про проект знали одиниці, тож тим цікавіше нам дізнатися всі подробиці тепер, коли Iphone на вершині популярності. Ще автор зібрав чи не всі анекдоти про телефон, а наприкінці спробував спрогнозувати майбутнє компанії та проекту.

Для кого книга? 

  • Для тих, хто слідкує за інноваціями та науково-технічними досягненнями. 

  • Для тих, кому подобається читати історії успіху.

Про автора:

Браян Меркант – редактор журналу Motherboard та автор розділу про технічні та наукові досягнення у журналі Vice.


111.jpg«Крок за кроком» Анжела Дакворт Рут Мартін, Аллан Сандерс

Якщо Ви думаєте, що успішні, відомі та геніальні люди є такими через вроджені здібності або мають «ген геніальності», то Ви помиляєтеся. Все залежить від завзяття та наполегливості. Зрештою, талант – це «те, як швидко підвищується твоя майстерність, якщо ти докладаєш зусиль». А успіх приходить тоді, коли ми застосовуємо отриманні вміння та «натреновану» майстерність на практиці. Авторка навела результати багатьох досліджень та опитувань та написала покрокові інструкції про те, як виховати в собі завзяття (та й в інших теж).

Для кого книга? 

  • Для тих, хто з Нового року вирішив більше встигати, раніше прокидатися, стати успішним та реалізованим. 

  • Для всіх, кому цікаво як влаштований наш мозок. 

  • Для тих, хто готовий до самовдосконалення. 

  • Для педагогів, психологів, соціологів.

Про автора: 

Анжела Дакворт – закінчила Гарвардський університет в сфері нейробіології, професорка психології в Пенсильванському університеті. Досліджує складові успіху, риси характеру та способи мислення.


112.png«Планета Pixar» Лоуренс Леві

Ця книга – це історія про те, «як під дією глибинних сил сформувалася маленька компанія, що змусила весь світ проникнутись любов’ю до іграшок, комашок, рибок, монстрів, тачок, супергероїв, кухарів, роботів та емоцій». Протягом 12 років Лоуренс Леві працював пліч о пліч зі Стівом Джобсом і розповів про те, з чого почалася ця мандрівка – з маленького стартапу, відсутністю будь-яких інструкцій, нефіксованого графіку та шаленого об’єму роботи. Траплялися моменти розчарувань, дні «все пропало», але команда рухалася до мети та ніколи не опускала руки. Про рушійну силу, яка є в кожному і про те, скільки зусиль потрібно прикласти для досягнення успіху.

Для кого книга?

  • Для тих, хто не боїться складних шляхів та прагне досягти успіху у справі життя 

  • Для людей, яких надихає приклад найкращих 

  • Для мрійників та прихильників анімації

Про автора: 

Лоуренс Леві – фінансовий директор та член Ради директорів найбільшої та найвідомішої у світі індустрії розваг, юрист у Кремнієвій долині.


113.jpg«Коханці Юстиції» Юрій Андрухович

Роман це чи збірка оповідань – хай вирішують критики, але перед нами віртуозний та різноплановий текст. Дев’ять розділів, дев’ять оповідань, вісім негідників – фрагменти різних життєвих історій, які майстерно об’єднав під однією палітуркою Юрій Андрухович. Події розгортаються переважно на Галичині, а от за часом варто пильнувати, аби не загубитися – XVII століття, 50-60-ті роки ХХ століття, 1908, 1971 і 1858. Політичне вбивство, зради через ідеї та через кохання, пограбування та зґвалтування, а також автобіографічна оповідь вкінці книги – буде цікаво.

Автор в одному з інтерв’ю сказав, що йому «хотілося створити густо-насичений і в той же час абсолютно захопливий текст». Однозначно письменнику це вдалося, бо від книги таки неможливо відірватися, а перегорнувши останню сторінку шкодуєш, що книга не безкінечна.

Для кого книга? 

  • Для тих, кого не лякає величезна кількість персонажів та сюжетних ліній. 

  • Для людей, яких цікавить життя на Галичині в різні історичні епохи. 

  • Для тих, хто полюбляє фрагментарні історії.

Про автора: 

Юрій Андрухович – сучасний український письменник та перекладач. Один із засновників поетичної групи Бу-Ба-Бу. Свою першу поетичну збірку опублікував у 1985 році (нині світ побачило 6), написав також збірки есеїв та оповідань і видав 6 романів (серед яких «Таємниця», «Дванадцять обручів», «Переверзія»).


114.jpg«Птахи та інші оповідання» Дафна Дю Мор’є

До цієї книги увійшло шість моторошних оповідань, які читаються на одному подиху: «Птахи», «Яблуня», «Монте-Верита», «Старий», «Поцілуй мене ще раз, незнайомцю» та «Маленький фотограф».

В одному з найвідоміших оповідань «Птахи» розповідається про фермера та його сім’ю. На них нападають птахи, і хоч Нет попереджує сусідів про можливі повторні атаки – на якого слова ніхто не зважає. А незабаром по радіо повідомляють про птахів чи то самогубць, чи то воїнів, які нападають по всій Англії.

Уявіть собі, що для спорудження Титаніка найняли 11 300 робочих. Також читач дізнається про те, яка заробітна плата була в працівників, скільки людей загинуло під час будівництва, скільки пасажирів було на кораблі та скільки кілограмів ковбаси завантажили. Багато вражаючих та страшних цифр і фактів. Від келихів для шампанського та виделок для устриць до туалетів та рятувальних шлюпок.

Для кого книга? 

  • Для тих, хто надає перевагу короткому жанру, полюбляє читати фрагменти із життя різних людей. 

  • Для любителів полоскотати свої нерви та поміркувати про причини та наслідки людської поведінки. 

  • Для фанатів якісної англійської літератури. 

  • Для тих, хто полюбляє «нетипові» сюжети.

Про авторку: 

Дафна Дю Мор’є – англійська письменниця, улюблений жанр якої – трилер. Отримала безліч нагород за свою творчість, серед яких орден Британської імперії та "Американська премія за майстерність у детективній літературі». Інший відомий її роман, перекладений українською - «Ребекка».


Автор: Катерина Подзізей