Казкова магія: Сім руж - 7 дитячих історій
Что нового

Казкова магія: Сім руж - 7 дитячих історій

24 Января 2018 15:20 Book24.ua

Молоде видавництво «Срібна папороть» продовжує радувати нас цікавинками з близького зарубіжжя (нагадаємо, що 2017-го у видавництві вийшов переклад із білоруської книги «Ніч Дракона» Валерія Гапеєва). Цього разу «Срібна папороть» потішила яскравою кольоровою книжечкою для малечі (та й для батьків також) – збіркою казок «Сім Руж» білоруски Надії Ясмінської з неймовірними ілюстраціями Катерини Дубовік.


«Сім Руж»

ab864c6819de744b99d92ffb354755fa.png

З перших сторінок читач поринає в казкову атмосферу химерного Густого лісу, мешканці якого раз на сто років збиралися на таємниче свято, щоб зробити подарунки не одне одному, а людям! Адже у нашому житті так мало див, тож хоч лісові мешканці – таємничі ельфи, тролі й грибні гноми потурбуються про те, щоб нас розважити і потішити.

Стара чаклунка вирішила подарувати людям аж 7 троянд – сім дивовижних руж, кожна з яких символізувала людську чесноту: дотепність, кмітливість, відданість, доброту, скромність, силу духу й сміливість. І кожна дівчина, якій трапився такий красивий, але доволі непростий подарунок, мала подолати складне випробування, щоб отримати справжній скарб, найбільшу винагороду, якої прагне кожна людина, – щастя і радість.

IMG_20180124_160709.jpg

Казки Надії Ясмінської перегукуються із народними переказами та образами, які трапляються у фольклорі східних слов’ян. Приміром, зла чаклунка перетворює парубка на дерево, тож сестра на ймення Червона Ружа має відпрацювати у відьми вісім років, щоб та зняла закляття. Або ж Жовту Ружу лиха мати виганяє з дому, та поневіряється світами і пристає до старющої мешканки лісу на проживання і навчання. Стара вчить Жовту Ружу чарівництву, що, зрештою, сприяє визволенню її коханого з полону злющого карлика.

IMG_20180124_160908.jpg

Кожна із героїнь казок долає купу перешкод, що стають загородою до їхнього щастя. Та все ж вони досягають заповітної мрії і радіють життю.

Неперевершені та барвисті малюнки налаштують на таємничу атмосферу, у яку потрапляєш під час читання казок із книги «Сім Руж». Ця книга є своєрідним витвором для справжніх естетів, які поціновують цікаві й захоплюючі сюжети і красиве оформлення видання.


Автор: Євген Плясецький