Мур-мяу: 9 книг для котолюбів
Что почитать

Мур-мяу: 9 книг для котолюбів

5 Сентября 2018 0:21 Book24.ua

Котики – то любов. Тож ми вирішили: а чому б не підготувати добірку з найкращими художніми книгами про цих тварин?

Дорослі та маленькі котолюби, готові поринути у світ пригод зі своїми улюбленцями?


“Вуличний кіт на ім’я Боб” / “Кот по имени Боб” Джеймс Бовен

kitbob.jpgДжеймс Бовен – вуличний музикант-безхатько, який на шляху боротьби з наркозалежністю. Кіт Боб – рудий величний кіт, який шукає господаря і друга. Вони зустрілися випадково і допомогли один одному вижити у цьому світі.

Книга про те, що надія є завжди. А ще про віру та про те, що кожен може почати нове життя і змінитися.

 


“Світ очима кота Боба” Джеймс Бовен

kitbob2.jpgМинуло три роки від подій, описаних у першій книзі. Тепер Джеймс і Боб – знаменитості. Їх фотографують на обкладинки популярних журналів, запрошують на телевізійні шоу та концерти, беруть інтерв’ю. Життя не стало безхмарним (їм досі не завжди вистачає грошей для оплати рахунків), але тепер Джеймс знає, що це не причина для зневіри.

Музикант розповідає про різні буденні ситуації: як у Боба з’явилися паразити, як зламався автобус, коли вони поспішали на роботу, як Джеймс знайшов літературного агента та багато інших.

Життєствердна та надихаюча історія про справжню дружбу. 


“Кот без прикрас” Террі Пратчетт

kot.jpgПісля прочитання цієї книги ви будете знати про котів абсолютно все і навіть трохи більше. Це така собі «інструкція по експлуатації домашніх тварин», написана з гумором та іронією.

Якщо дуже коротко, то котів можна поділити на “справжніх” і “несправжніх”. Хочете знати, чим вони відрізняються? А зрозуміти з чого зроблені коти? І як назвати домашнього улюбленця? У книзі ви знайдете відповіді на всі запитання. Тільки не сприймайте все надто серйозно.

“Люди в кошачьей картине мира – всего лишь удобные приспособления, созданные природой для того, чтобы открывать консервы и холодильники. ” 


“Кошка, которая все видела. Молчаливый свидетель” Сем Гессон

koshka.jpgДетективна історія, в якій вбивство жінки розслідують четверо: представник від поліції, приватний детектив у відставці, його одинадцятилітній син Бруно та… кішка. І схоже на те, що вона знає найбільше – вона взагалі єдина бачила вбивцю. Але кішка пропала…та й як вона розповість про те, що бачила в ту ніч?

Кошачий детектив для дорослих та дітей – злочин, підозрювані, мотиви вбивства, докази, які не помічає поліція, але знаходить хлопчик. Де шукати кішку? І хто винен? Здогадаєтеся?

“Чтобы раскрывать преступления, нужно думать как кошка! То есть навострить все чувства!”


“Кошка Далай-Ламы. Чудесное спасение и удивительная судьба уличной кошки из трущоб Нью-Дели” Девід Мічі

lama.jpgГоловна героїня і оповідачка цієї історії – кішка, яку врятував Далай-Лама. Інтригує? Рінпоче (так звати маленьке пухнасте диво) розповідає веселі історії, вляпується в кумедні ситуації, а також ділиться життєвою мудрістю, почутою від свого власника – духовного лідера та лауреата Нобелівської премії миру Далай-Лами. Про основні принципи буддизму, про життя монахів в Гімалаях, про подорожі…і все це очима кішки. Нудно точно не буде!

“Я начала понимать, что простота идеи вовсе не облегчает ее реализацию. Можно согласно мурлыкать, слушая изложение высоких принципов. Но все это пустое, если не начнешь жить в соответствии с ними. ”  


“36 і 6 котів” Галина Вдовиченко

36-1.jpgЦе неймовірно захоплююча та весела історія про одне велике котяче товариство. Про дуже-дуже велике. Якось коти шукали притулку від негоди і пані Крепова погодилася їх прийняти на одну ніч. Так у неї оселилося тридцять шість і шість котів… Випадковості не випадкові і ця події змінить назавжди життя пані Крепової та її племінника Стаса.


 


“36 і 6 котів-детективів” Галина Вдовиченко

36-2.jpgСкучили за Хавчиком, Голотою, Смугастиком, Бабуляком, Ковбасюком, Серделем та іншими котами? Якщо так, то ця книга вам точно прийде до вподоби. Окрім вмінню неперевершено танцювати, у тварин відкрився талант до малювання (чи, радше, до чухання, шкрябання і дряпання різних предметів). Коти робили це майстерно – така собі абстракція на дереві.

Та на цьому пригоди 36 і 6 котів не закінчилися: кав’ярню господаря пограбували і вони готові до пошуку злочинця.

 


“Остерігайтеся котів” Жіль Леґардіньє

osterigaysya.jpgКоти у романі французького письменника – не головні персонажі твору, однак саме вони винні у всіх нещастях Жулі Турнель. Її життя звичайне, передбачуване і так, часом воно видається нудним. Однак одного дня в будинку з’являється симпатичний чоловік…і Жулі готова на все, щоб влаштувати доленосну зустріч. Чи не стануть на заваді коти, яких так остерігається головна героїня?




“Детективне агентство кота Макса” Іван Будз

kitmax.jpgНародився кіт Макс на смітнику (хоч він і намагався приховати цей факт своєї біографії). Зараз виглядав він блискуче, та «однаково залишався типом підозрілим та непередбачуваним». Кіт Мас був хороший детективом, але цього разу свідком стрілянини став випадково. Ну добре, майже випадково. Він разом із вірними друзями та помічниками кроликом Петиком та жабкою Лізі вийшли на слід небезпечної банди. Тепер треба зібрати проти злочинців докази та завадити їхнім планам.



Автор: Катерина Ільчук