5 найкращих художніх книг Книжкового Арсеналу
Статьи

5 найкращих художніх книг Книжкового Арсеналу

20 Июня 2018 15:03 Book24.ua

На цьогорічному Книжковому Арсеналі було багато цікавих художніх новинок, як українських авторів, так і перекладених книжок. Ми ознайомилися з ними усіма і вибрали для вас найкращі книги, які не варто оминати своєю увагою.

«Похований велетень» Кадзуо Ішіґуро

veleten.JPG

Книга від лауреата Нобелівської премії, відомого британського письменника японського походження Кадзуо Ішіґуро. Письменник пише неспішно: кожна нова книга з’являється приблизно раз на 5 років і це завжди літературна подія та бестселер. Декілька популярних творів Ішіґуро: «Не відпускай мене», «Там, де у димці пагорби», «Коли ми були сиротами» та «Безутішні».

Події роману «Похований велетень» відбуваються у Середньовічній Англії. Подружня пара похилого віку покидають своє поселення і відправляються на пошуки сина, якого не бачили уже багато років. Їхня подорож небезпечна, адже мир, який запанував між британцями та саксами, дуже хитний. Що вони зустрінуть на своєму шляху? Віднайдуть чи втратять себе?

Історія про пошуки щастя, про спогади та пам'ять, про любов та відданість. У книзі Кадзуо Ішіґуро вдало поєднав філософію та фентезі, міфічну історію та незвичайну притчу. 


«Німий бог» Юркі Вайнонен

nimyy-bog.jpg

Книголюби вже знайомі із збіркою короткої прози фінського письменника Юркі Вайнонен «13 новел», а цього року видавництво «Комора» здивувало всіх читачів перекладом іншої відомої книги «Німий бог».

Оповідь ведеться від імені головного героя – скульптора Андре Малідоро. Він вирішив почати пошуки свого батька Шала – ексцентричного актора, відомого жорстокими та дивними перфомансами. Так Андре потрапляє у Бретань – міфічний світ , де люди поклоняються птахам.

Книга сповнена психологізму, містить елементи трилера та драми.   


«Прилетіла ластівочка» Ірен Роздобудько

pryletila-lastivochka.jpg

Історичний роман української сучасної письменниці Ірен Роздобудько вийшов друком у видавництві «Нова-друк».

Авторка вважає головним героєм роману «Прилетіла ластівочка» прадавню колядку «Щедрик». Відомий український композитор Микола Леонтович надав їй нового звучання та зробив її популярною по всьому світу. Але це не історія успіху, це історія про трагічне вбивство та знищення радянською владою Миколи Леонтовича. Письменниця описує останні шість років його життя, боротьби та смерті.

Між іншим, на основі сценарію Ірен Роздобудько у Голівуді уже тривають зйомки фільму про композитора, проте подробиці наразі не розголошуються. 


«Вежа блазнів» Анджей Сапковський

vezha-blazniv.jpg

Анджей Сапковський – польський письменник-фантаст, добре відомий український читачам за серією книг «Відьмак». Його книги перекладені на 21 мову та здобули безліч літературних нагород.

«Вежа блазнів» – перша книга із Саги про Рейневана (або трилогії гуситська). Сюжет розгортається у 1425 році. Рейнмар з Беляви, якого прозвали Рейневаном, постійно потрапляє в халепи: втікає від найманих вбивць, переховується від селян та монахів, потерпає від сторожі, відвідує відьомський шабаш і, звісно ж, закохується. Пригод буде багато!



 «Лонтано» Жан-Крістоф Ґранже

lontano.jpg

Творчість сучасного французького письменника Жана-Крістофа Ґранже знайома українцям, адже раніше була опублікована його книга «Пасажир». Також відомими є фільми, зняті по сюжету книг автора, зокрема: «Багряні ріки», «Імперія вовків» та «Братство каменя».

Жан-Крістоф Ґранже – майстер детективної прози, і поціновувачів жанру книга «Лонтано» не розчарує. Твір розпочинає «африканський цикл» романів та захоплює уже з перших сторінок.

Головні герої – члени однієї родини. Ґреґуар Морван – глава сімейства, в молодості розплутав складну справу в Конго і зловив серійного вбивцю, а наразі очолює французьку поліцію. Старший син Ерван пішов по стопам тата, середній син – успішний фінансист, який полюбляє кокаїн, а дочка працює в службі ескорту. Цікава сімейка, що скажеш. А тут ще й серія дивних вбивств…

Жан-Крістоф Ґранже вміло поєднує детективну історію та сімейний трилер. Отже, чи розкриються всі таємниці Морванів? Що приховують міцні родинні вузи?


Автор: Катерина Ільчук