4 книги про блокчейн та біткоїн
Статьи

4 книги про блокчейн та біткоїн

13 Июня 2018 18:26 Book24.ua
Навіщо блокчейн в бізнесі? Як працювати з криптовалютою? Чи можна заробляти на біткоїні? Як блокчейн змінює світову економіку? Якщо у вас виникають усі ці та безліч подібних запитань, тоді наступні книги будуть вам цікаві. А щоб не виникло плутанини і непорозумінь, ми підготували коротенький словничок часто вживаних термінів.

Блокчейн (Blockchain) — це глобальна база даних, де вся інформація про біткоїн (транзакції, документи про власність, контракти і т.п.) зберігається у вигляді ланцюжка блоків. Іншими словами, це велика загальнодоступна бухгалтерська книга.

Біткоїн (Bitcoin) — електронна платіжна система, в якій використовуються цифрові гроші (криптовалюта).

Криптовалюта — один із різновидів електронних грошей. Це валюта, проте на її курс ніяк не впливають Центральні банки. В основі — технологія криптографії, тобто шифрування.

«Блокчейн от А до Я. Все о технологии десятилетия» Лоран Лелу

lelu.jpg

Книга ідельно підходить для тих, хто нещодавно зацікавився технологією блокчейн. Лоран Лелу доступно та просто пояснив принципи та схеми роботи, навів безліч прикладів та дав багато практичних порад. Ви одразу ж від теорії зможете перейти до практики.

Чому блокчейн називають технологією майбутнього? Тому що він змінює наші уявлення про такі цінності як гроші, законність, робота, демократія та індивідуальність.

Біткоїн винайшов Сатомі Накамото у 2008 році і ця система повністю виключає співпрацю з третіми особами (банками). Переваги? Транзакції захищені, зашифровані та анонімні. Наразі таких систем є багато, ось декілька: IOTA, Ripple, Monax, Corda, Lisk та інші.

Про що ще дізнаєтеся у книзі?
• Про приниципи функціонування біткоїна.
• Про те, як збільшується розмір блоків транзакції.
• Про типи технології блокчейн та про те, яку з них варто використовувати.
• Про юридичну силу угод блокчейна та ще багато іншого.

Після її прочитання ви навчитеся «думати в стилі блокчейн» і так захопитеся цією темою, що будете постійно поглиблювати свої знання.

«Технология блокчейн – то, что движет финансовой революцией сегодня» Алекс Тапскотт, Дон Тапскотт

Це путівник у світ блокчейн, проте автори описали не лише можливості та переваги цієї технології, а й недоліки та можливі ризики.

tehnologiya-blockchain.jpg

Як працює глобальний реєстр? Кожні десять хвилин в мережі біткоїна здійснюється перевірка та схвалення усіх транзакцій, після чого вони приймаються і зберігаються в блоці, який у свою чергу з'єднаний з попереднім. Так утворюється інформаційний цифровий ланцюжок.
    У книжці ви також прочитаєте:

• Про сім принципів економіки на блокчейні.
• Про довіру в бізнесі та принципи ділової етики.
• Про те, як зміниться сфера фінансових послуг завдяки популяризації блокчейну.
• Про десять проблем реалізації технології блокчейн.

Читання книжки потребує попередньої підготовки та хоча б елементарного знання теми.

«Блокчейн для бизнеса» Уільям Могайар

blockchain.jpgНа власному досвіді Уільям Могайар зрозумів всі труднощі технології блокчейн та аспекти роботи у цій системі. Тож значну частину книжки займають саме роздуми автора. Та окрім цього вона інформативна, написана зрозумілими словами та проілюстрована цікавими прикладами.

Блокчейн пропонує створення та рух цифрових активів у режимі реального часу, правила довіри всередині транзакцій, стійкість до цензури, підтвердження ідентичності та права власності та ще багато чого. Уільям Могайар впевнений, що блокчейн здатен змінити світ навколо нас, але цьому передує ще багато технологічних змін. Також автор відповів на наступні запитання:

• Чи може бути глобальний банк та чому ці установи стають неактуальними?
• Які є особливості блокчейн-платформи?
• Які технологічні проблеми слід вирішити для популяризації блокчена? 
• Що таке криптоекономіка?


«ValueWeb. Как финтех-компании используют блокчейн и мобильные технологии для создания интернета ценн» Кріс Скіннер

value.jpgГроші супроводжували людей протям століть і навряд чи щезнуть найближчим часом (хоч у фільмах про майбутнє вони майже завжди відсутні). Вперше вони згадуються 12 тисяч років тому. З тих пір відбулося багато змін у фінансовій системі і Кріс Скіннер дуже коротко їх описав. Одак у сучасне суспільство потребує нову форму валюти — криптовалюту.

Автор взяв інтерв'ю у керівників відомих компаній (таких як Fidor Bank, Bitcoin Foundation, SWIFT, Ripple Labs та багатьох інших) та поєднав із власними роздумами. Про що ще прочитаєте в книжці?

• Про різні платіжні системи.
• Про регулювання криптовалют.
• Про те, що можна купити за біткоїни.
• Про те, що означає криптовалюта для банків.

Книжка буде цікавою всіх, хто цікавиться фінансовими технологіями.

Автор - Катерина Ільчук