6 книжок, які навчать мислити розсудливо, не хвилюватися через дрібниці і жити щасливо
Что почитать

6 книжок, які навчать мислити розсудливо, не хвилюватися через дрібниці і жити щасливо

20 Декабря 2018 16:55 Book24.ua

Взимку особливо тяжко вставати вранці, зберігати позитивний погляд на життя і продуктивно працювати. Здається, що постійно не вистачає сну, оперативної пам'яті і сил. Починаєш думати – а що ж буде через 5, 10 років? Захочеш залягти у сплячку разом з ведмедями до самої весни? Не панікуйте! Давайте готувати санчата разом – ми вибрали 6 книг, які допоможуть тренувати ваш мозок. Нейробіологи і психологи пояснять, як зберегти здорове судження і енергійність в будь-якому віці і сезоні. А ще ви навчитеся не хвилюватися через дрібниці і дізнаєтеся, як поліпшити пам'ять. 


1.   Джон Медіна «Возраст ни при чем. Как заставить мозг быстро думать и много помнить»

1.jpgВчений-нейробіолог пояснює, як влаштований людський мозок і що можна «підкрутити», щоб поліпшити когнітивні здібності. Джон Медіна навчить, що слід їсти і скільки необхідно спати для підтримки свого розуму в робочому стані. Ви дізнаєтеся, які фізичні вправи допоможуть впливати на свідомість і настрій, а заодно отримаєте робочі техніки, які допоможуть зберегти мозок гнучким і активним максимально довго. Автор упевнений, що похилий вік можна зробити найкращим періодом вашого життя. Він нагадує, що оптимісти живуть на 5-7 років довше, а спілкування з друзями – безцінні «вітаміни» для мозку.

2.   Гері Джон Бішоп «Unfu*k yourself. Парься меньше, живи больше» 

2.jpgГері Бішоп, експерт з саморозвитку, пропонує свій спосіб скинути «кайдани» нав'язаних переконань, перестати озиратися на чужу думку і жити у своє задоволення. Після виходу книги минуло кілька місяців, але за кількістю придбаних екземплярів вона до цих пір тримається в топ-20 нехудожніх книг в США. Що особливого в цій книзі? Вона дарує свободу. Ця книга вчить, як назавжди перестати переживати з приводу своїх вчинків, кинути займатися самобичуванням і пояснить, як домогтися виконання заповітної мрії. Автор вважає, що все наше життя і настрій залежать від того, як ми ведемо свій внутрішній монолог. Гері Бішоп пояснить, як переналаштувати себе на перемогу, не паритися і почати покращувати своє життя. 

3.   Рубі Уекс «Укроти свой мозг! Как забить на стресс и стать счастливым в нашем безумном мире» 

3.jpgРубі Уекс, магістр когнітивної психології в Оксфорді, пояснює, як переписати сценарій свого життя і перетворити «драму» в «пригоди» з хорошим кінцем. В першу чергу Рубі пояснює, як мозок перетворює нас в невротиків і як з цим справлятися. Наш настрій не завжди залежить від конкретної ситуації – на нього можуть впливати гени, гормони і навколишнє середовище. Важливо розібратися, що саме викликає страх, смуток або іншу негативну реакцію і розібратися з проблемою. Автор пропонує набір простих лайфхаків, які повернуть контроль над думками, позбавлять від стресу і повернуть позитивне ставлення до життя. 

4.   Сара Дево «Расслабься! 100 способов получить удовольствие от жизни» 

4.jpgВтомилися від великої кількості тексту, але все одно хочете дізнатися, як розслабитися? Терміново за книгою Сари Дево! Це рятівне коло в океані рутини – забавні і оригінальні способи підбадьоритися допоможуть вам вибратися з будь-якого стресу і поглянути на життя свіжим поглядом. У книзі мінімум слів, зате максимум порад, ілюстрацій і гарного настрою. Сара Дево впевнена, що навіть маленькі радості на регулярній основі здатні привчити мозок відчувати щастя щодня! 

5.   Дан Кац «Ящерица в твоей голове. Забавные комиксы, которые помогут лучше понять себя и всех вокруг» 

5.jpgБуває, що якась неприємна думка засідає в голові надовго. Здається, що вона стрибає всередині наче жаба, від якої неможливо позбутися. Шведський психолог Дан Кац знає, що робити! Він створив книгу-комікс, яка розсмішить, допоможе розібратися в проблемі і навчить, як не повертатися до нав'язливих думок. Як з усім цим пов'язана ящірка? Читайте у Дана Каца! 

6.   Віржині Гримальді «Ты поймешь, когда повзрослеешь» 

6.jpgЦя книга про Джулію, в житті якої ніяк не закінчується чорна смуга. Все почалося з того, що вона втратила батька, розлучилася з коханою людиною і поїхала працювати психотерапевтом в будинок для людей похилого віку. Ось тут-то і почалася магія! Люди похилого віку навчили Джулію зберігати оптимізм в будь-якій ситуації, радіти життю і легко розправлятися зі страхами. Ця смішна і корисна книга допоможе знайти вихід з будь-якого життєвого глухого кута і знову повірити в щастя.