Біографії видатних: частина 2
Что почитать

Біографії видатних: частина 2

14 Декабря 2018 20:28 Book24.ua

Завжди цікаво дізнатися про життя «великих» людей: якою була мама відомого бізнесмена, з кого брав приклад знаменитий фізик, скільки кохань-зітхань пережила актриса? Що ми сподіваємося знайти, читаючи біографії? Поради, якими можна керуватися у важких ситуаціях, настанови для власного життя, уроки успіху багатих та знаменитих.

Ми підготували для вас 5 біографій, які підкуповують правдивістю та чесністю.


«Та ви жартуєте, містере Фейнман! Пригоди допитливого дивака» Річард Фейнман

1.jpgАвтобіографія фізика, одного з розробників атомної бомби, лауреата Нобелівської премії за роботи з квантової електродинаміки Річарда Фейнмана. Але не лякайтеся, адже окрім науки він ще цікавився малюванням портретів, грою на барабанах, вивченням іноземних мов, зламуванням сейфів та жартами. В розігруванні колег та рідних Фейнман досяг небувалих висот, і в книзі знайдете описи безлічі дотепних ситуацій.

Невимушено та просто автор розповів про своє життя та свої здобутки. А ще підтвердив загальновідому істину про те, що талановита людина – талановита у всьому. 

«Інґа» Скотт Ферріс

2.jpgІнґа Арвад – журналістка, актриса, королева краси. А ще коханка 35-ого президента США Джона Кеннеді («любов всього його життя»), жінка, яка двічі брала інтерв’ю в Адольфа Гітлера (і який вважав її «ідеалом нордичної краси») та, можливо, німецька шпигунка.

Як ви вже зрозуміли, Інґа прожила насичене та сповнене пригод життя. Вона хотіла написати автобіографію, однак через хворобу не встигла. Проте на основі архівів та нотаток книгу про її життя написав журналіст Скотт Ферріс. Без суджень, висновків та розмірковувань про жінку, яка надихає, про політичні інтриги та про шалене кохання.

 

«Про письменство. Мемуари про ремесло» Стівен Кінг

3.jpgЯк автор понад 50 книг-бестселерів, Стівен Кінг однозначно має що сказати про непростий шлях письменника.

У першій частині мемуарів Кінг розповідає про своє становлення: про виховання мамою, про те, як минула юність, про пріоритети на кожному з життєвих етапів, а також ділиться деякими маловідомими біографічними фактами. Друга частина цілком і повністю присвячена письменницькому ремеслу: якими мають бути головні герої, як передати атмосферу місця подій, як будувати діалоги, як почати писати книгу і як її закінчити.

Сподобається не лише фанатам творчості Стівена Кінга, а й усім, хто мріє присвятити своє життя письму.

 

«Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя» Майкл Катакіс

4.jpgЕрнест Гемінґвей – автор 10 романів («Старий і море», «Прощавай, зброє», «По кому подзвін» та інші) та понад 8 збірок оповідань, лауреат двох найпрестижніших літературних премій: Пулітцерівської у 1953 р. та Нобелівської у 1954 р.

Рибалка, котолюб, мачо, військовий, алкоголік, самогубець – як тільки не називають Гемінґвея. Його життя оповите стількома міфами і легендами, що почасти важко зрозуміти, що з цього правда. Розібратися в цьому нам допоможе Майкл Катакіс – розпорядник літературної спадщини одного з найвідоміших американських письменників. При написанні біографії він використовував найповніший архів документів, статей, листів та кількасот фотографій. Всі артефакти з життя та творчості Ернеста Гемінґвея витягнуті, наче зі старої скрині чи армійського ящика. Нам залишається лише ретельно їх розглянути.

 

«Коко Шанель» Анрі Гідель

5.jpgЧи є серед ваших рідних та знайомих хоч одна людина, яка б не знала, хто така Коко Шанель? Можете зробити невеличке опитування, однак ми переконані, що ви таких дорослих не знайдете. Жінка-кутюр’є, яка змінила світ моди створеними фасонами одягу, жіночими прикрасами, модою на маленьке чорне плаття та неймовірними парфумами.

Про Коко Шанель написано десятки книг та знято понад 6 фільмів. Цього разу дослідженням її життя та творчості займався відомий мистецький критик та біограф Анрі Гідель. Він опрацював величезну кількість матеріалу: мемуари, інтерв’ю, статті, документи. Жінка-легенда за життя вигадала своє минуле і створила власне майбутнє. Однак реальність була значно жорстокішою та цікавішою.


Автор: Катерина Ільчук