Не бійся, говори: 5 книжок про ораторське мистецтво
Что почитать

Не бійся, говори: 5 книжок про ораторське мистецтво

17 Октября 2018 20:31 Book24.ua

У наш час більшість професій вимагає систематичних публічних виступів. Вміти красиво говорити та мати навики переконання – це стратегія досягнення успіху практично у всіх сферах життя. Однак, згідно зі статистикою, більшість людей відчувають панічний страх перед публічними виступами. І якщо ви належите до їх числа, то вам обов'язково необхідно навчиться його долати та красиво подавати матеріал. А допоможуть вам у цьому топ-5 книг про ораторське мистецтво, на сторінках яких розповідається про те, як правильно доносити важливу інформацію, як бути впевненим в собі та як тримати себе перед публікою. Прочитавши їх, ви зможете не тільки усвідомити головні правила риторики, а й навчитеся гармонійно їх поєднувати з психологічними техніками та прийомами акторської майстерності. Ці знання допоможуть кожному реалізувати себе як оратора.


 «Камасутра для оратора»

kamasutra.jpgВідомий фахівець з бізнес-лідерства та автор оригінальних тренінгів Радислав Гандапс на сторінках цієї книги поділився особистим досвідом в області ораторського мистецтва. Він не випадково вибрав для неї провокаційну назву, так як вважає, що публічний виступ буде успішним тільки тоді, коли оратор отримує справжнє задоволення від своєї промови. Даний твір доступно та ясно описує прийоми мотиваційних публічних виступів та знайомить з головними навичками ораторської майстерності. Поради, представлені в книзі, допоможуть вам не тільки правильно побудувати структуру виступу, залучити та тривалий час утримувати увагу аудиторії, але й навчать відверто говорити зі своїми слухачами так, аби їм хотілося зустрітися з вами знову.


«WOW Виступ по-українськи»

wow.jpgЦю книгу відрізняють практичність та актуальність. Відомий український оратор Андрій Степура по-сучасному підійшов до її створення, тому на полях сторінок розміщені QR-коди. Це дозволить вам в процесі читання за допомогою смартфону переглядати відеоприклади вдалих ораторських прийомів, про які розповідається у книзі. Автор представить вашій увазі покроковий алгоритм проведення успішної презентації, розкриє секрети швидкої підготовки до виступу, розповість, як змусити аудиторію слухати та втілювати в життя ваші ідеї. А ще відомий спікер навчить вас своєчасно орієнтуватися під час публічних виступів, дотепно жартувати та не боятися експромту. Ці знання допоможуть вам розтопити лід та утримати будь-яку аудиторію.


«Вам слово! Выступление без волнения»

vam.jpgЦя книга стане безцінним помічником для тих, хто бореться зі страхом публічних виступів та хоче оволодіти навичками ораторської майстерності. Автор книги, Ніна Звєрєва – тележурналіст, має величезний досвід тренерської роботи з відомими публічними персонами. Саме це дозволило їй представити вашій увазі кілька простих правил, які допоможуть кожному оволодіти всіма тонкощами ораторського мистецтва. Її рекомендації підкріплені яскравими прикладами та цікавими історіями, завдяки чому книга читається дуже легко та вчить не боятися виступів перед широкою публікою.




«Ораторское Мастерство. 7 Секретов Эффективных Презентаций»

om.jpg

У сучасному житті ключем до успіху є ефективна комунікація, а результативні презентації мають вирішальне значення для досягнення успіху в бізнесі. І прочитавши книгу Майкла Хатчисона, ви зможете вивести свої презентації на абсолютно новий рівень. На її сторінках автор розглядає прості, але досить ефективні інструменти, що допомагають швидко заволодіти увагою цільової аудиторії. Освоївши 7 головних секретів проведення успішних презентацій, представлених в книзі, ви завжди будете знати, що сказати своїм слухачам і як це зробити красиво, навчитеся тримати з ними зоровий контакт та правильно управляти своїм голосом. «Ораторское Мастерство» допоможе будь-якій людині навчитися виступати перед публікою, як професіонал.


«Об ораторском искусстве»

ob om.jpgЦицерон – найвідоміший оратор епохи Античності. Вже того часу його твори стали взірцевими з погляду стилю, а сьогодні вони є одними з головних джерел відомостей про життя Риму у I столітті до нашої ери. Його промови належать до числа найвидатніших, а численні листи вважаються основою для європейської епістолярної культури. Філософські трактати Цицерона зіграли найважливішу роль в історії давньоримської культури, так як є унікальним викладом всієї давньогрецької філософії.

Книга «Об ораторском искусстве» містить два трактати автора. В них Цицерон розмірковує про ідеальний образ оратора, як людини слова та справи, як виразника людського ідеалу свого часу, що вміло поєднує в собі практичні навички дій та філософську глибину знань. Ці трактати познайомлять вас з особливими прийомами, які використовував Цицерон, як оратор. Більш того, ця книга детально коментована відомим літературознавцем та істориком античної літератури – Михайлом Леонідовичем Гаспаровим, що робить читання ще цікавішим.

Важливо відзначити, що навчання ораторському мистецтву потрібне та важливе в будь-якому віці. Оволодівши майстерністю оратора, школярі та студенти зможуть відстоювати свою точку зору та спокійно відповідати на уроках і лекціях, а молоді фахівці і досвідчені бізнесмени – грамотно презентувати себе, свою продукцію або послуги. Більш того, навіть маючи досвід публічних виступів, варто час від часу оновлювати свої знання та здібності в області риторики. Це допоможе не тільки у веденні бізнесу або в навчанні, але і в особистих відносинах. Приклавши трохи зусиль, навчитися красиво говорити зможе кожен. А ви хочете спробувати?


Автор: Світлана Варук