Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 2
Что нового

Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 2

19 Сентября 2018 14:48 Book24.ua

Продовжуємо розповідати вам про найкращі книги, які одразу із типографій прямують на найважливішу літературну подію року – Book Forum 2018. У цій добірці знайдете новинки від видавництв «BookChef», «Фабула» та «Комора». 


«BookChef»


«Війна» Аркадій Бабченко

babchenko.jpgАркадій Бабченко – російський журналіст, через переслідування на Батьківщині переїхав спочатку у Прагу, а згодом в Україну. Брав участь у першій та другій чеченських війнах, як військовий кореспондент був у Південній Осетії (2008) та на сході України (2014). Книги його авторства перекладено шістнадцятьма мовами.

Книга «Війна» – це страшна своєю правдивістю та чесністю збірка, що складається із 18 замальовок про будні чеченської війни. Деякі з нарисів автобіографічні, інші – відбувалися з побратимами. Для Бабченка ця книга – спосіб реабілітуватися, відпустити спогади, це «спроба позбутися власної війни». 


«21 урок для 21 століття» Ювал Ной Харарі

21.jpgЮвал Ной Харарі – ізраїльський історик. Уже відомий українським читачам як автор книг «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього» та «Homo deus. За лаштунками майбутнього».

Прем’єра нової книги відбудеться водночас у 34 країнах світу. Автор проаналізував минуле, спробував спрогнозувати далеке майбутнє, а в книзі «21 урок для 21 століття» розглянув наше сьогодення. Не оминув Ювал Ной Харарі проблеми безробіття через розвиток штучного інтелекту, питання війни та тероризму, влади політиків та релігії. У книзі значно більше, аніж 21 урок, проте однозначних відповідей ви не знайдете, висновки доведеться робити самостійно.


«Адаптивні ринки. Фінансова еволюція на швидкості думки» Ендрю Ло

ranky.jpgЕндрю Ло – професор фінансів, експерт у сфері фінансової економіки, автор багатьох наукових праць. Керівник та стратег компанії «Alphasimplex Group».

Книгу «Адаптивні ринки» писав приблизно 20 років. У 2017 отримала нагороду «Бізнес книга року» за версією Financial Times. Ендрю Ло запропонував поглянути на ринки під зовсім новим кутом зору – як на адаптивні системи. Закони еволюції у фінансовому світі працюють так само, як у світі природи, та мають багато спільних рис. «Гіпотеза адаптивних ринків базується на розумінні того, що поведінка інвесторів і фінансових ринків має скоріш біологічних, аніж механічний характер. Це сукупність популяцій живих організмів, які змагаються за виживання, а не група неживих предметів, що підкоряються незмінним законам руху».

Ця книга допоможе вам приймати правильні фінансові рішення.


«Надприродний розум. Як досягти надзвичайного силою розуму» Джо Диспенза

rozum.jpgДжо Диспенза – доктор хіропрактики, автор теорії взаємозв’язку між матерією і свідомістю, проводить тренінги в 26 країнах світу. Написав бестселери «Керуй своєю підсвідомістю. Зміни власне життя» та «Ефект плацебо. Коли розум стає матерією».

Ця книга – це захоплива подорож до своєї підсвідомості. Використовуючи результати наукових досліджень, Джо Диспенза довів, що можливості людини - необмежені. На наше життя впливає попередній досвід, тому новим нейронним зв’язкам так важко прокласти шлях і змінити наш спосіб думок. В книзі знайдете покрокову програму, яка допоможе перелаштувати мозок і тіло. Якщо будете виконувати всі вправи – ваше життя гарантовано змінитися. Хочете дізнатися, як активізувати енергетичні центри і досягти гармонії?   


«Фабула»


«Велика шахівниця. Американська першість та її геостратегічні імперативи» Збіґнєв Бжезінський

shahy.jpgЗбіґнєв Бжезінський – польський радник американських президентів, політолог, соціолог, був одним з найвпливовіших стратегів зовнішньої політики США. Автор понад 20 праць.

Ця книга – це точний та детальний опис стратегії США після холодної війни. Написана у 1997 році, проте не втратила своєї актуальності та досі викликає резонанс та інтерес у широкого кола читачів.

Євразія, вважав Бжезінський, – основна політична арена на найближчі 30-40 років, «це шахівниця, на якій і далі триватиме гра за глобальне верховенство, і до цієї боротьби залучена геостратегія – стратегія керування геополітичними інтересами». Чи зможе якась нація-держава змагатися із США за верховенство? Чому Америка – остання і єдина наддержава? Яке майбутнє в Росії на політичній арені світу? До чого приведе розширення ЄС? Відповіді на ці та ще багато інших питань знайдете у книзі.   


«Успіх без стратегії. Як припинити планувати і почати робити бізнес» Марк Розін

uspih.jpgМарк Розін – кандидат психологічних наук, понад 20 років є бізнес-консультантом, президент компанії «ЕКОПСІ Консалтинг». В 2006 році став «Топ-менеджером Російської Федерації», в 2006-2007 рр. увійшов до Топ-1000 найвпливовіших менеджерів Росії.

Книга «Успіх без стратегії» – це готова інструкція для управління компанією, це посібник із ведення успішного та прибуткового бізнесу. Марк Розін написав про те, як вибудовувати організаційну структуру, як мотивувати, оцінювати та розвивати підлеглих, як організувати роботу. Про управлінські лайфхаки від керівників-«опортуністів».

Кому буде цікавою? Керівникам, директорам, менеджерам вищої ланки. 


«Я, моє «Я» та ми» Браян Л. Літтл

ya.jpgБраян Л. Літтл – науковець в сфері психології особистості та мотивації, викладає в Гарвардському, Оксфордському та Макгільському університетах.

Автор поділився із читачами останніми результатами психологічних досліджень. Чи справді я інтроверт? Чи можу я довіряти своїм рідним? Чому мої колеги щасливіші, а я ні? Як на наше життя впливає те, що ми думаємо про себе та про людей навколо? Кожен з нас складається із одного «Я» чи багатьох? Зрештою, чи запрограмовані ми на щастя? Браян Л. Літтл спробував відповісти на ці запитання і допомогти краще пізнати та зрозуміти себе. 


«Комора»


«Дороги камени» Неля Шейко-Медведєва

dorohy.jpgНеля Шейко-Медведєва – українська поетеса, театральна критикиня, драматург. Авторка декількох збірок дитячих п’єс-казок.

Роман «Дороги камени» особливий тим, що написаний водночас літературною мовою і лемківською говіркою. Книга про «знищену, розпайовану між різними народами Лемківщину з її нерозгаданою історією», про життя декількох поколінь, про втрату Батьківщини, про пошук національної ідентичності, про збереження традицій та мови.

«-А лемки – це хто? – повернувшись додому, запитую тата.

- Таки сами українці, єно бесідують трохи по-інчему, відказує тато.»


«Іменем батька» Балла

imenem.jpgВладімір Баллі – відомий словацький письменник. Книга «Іменем батька» – перший його твір, перекладений українською мовою.

Життя головного героя пішло шкереберть і новий будинок не став запорукою щастя. Стосунки з батьком, з сином та з дружиною – несправжні, натягнуті, штучні. З кожним днем герой все більше віддаляється: реальне життя його не влаштовує, проте іншого він немає, тож постійно поринає в роздуми, спогади, рефлексії…    


«Чому не варто боятися фемінізму» Тамара Марценюк

emen.jpgТамара Марценюк – кандидатка соціологічних наук, викладачка в Києво-Могилянській академії, членкиня Української Гельсінської Спілки. Авторка понад ста наукових праць та трьох книг.

Терміну «фемінізм» в Україні бояться не лише чоловіки, а й жінки. Чому? Соціологиня Тамара Марценюк переконана, що причиною є неправильне розуміння його суті. А ще, звісно, «страшні» стереотипи.

Фемінізм – це «боротьба за рівні права та можливості жінок і чоловіків». Нічого радикального як на 21 століття, правда? Книга допоможе позбутися всіх страхів, пояснивши що означає це поняття, звідки виник цей рух, які стадії формування пройшов. А щоб читачі не заплуталися, авторка додала багато посилань на першоджерела, на сайти українських феміністичних організацій та на корисні відеолекції.  


Автор: Катерина Ільчук