Новинки художньої прози від українських видавців
Что нового

Новинки художньої прози від українських видавців

13 Апреля 2017 16:38 Book24.ua
Цьогорічний VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбудеться з 17 по 21 травня. В рамках заходу українські видавці представлятимуть власні книжкові новинки. Тож тепер не буде проблем з невизначенністю, що почитати з новенького. В свою чергу ми підібрали для вас ТОП-5 книжок художньої літератури, цікавих на наш погляд.

1.png«Підземна залізниця» Колсон Вайтхед

Цього року Пулітцерівська Премія відсвяткувала 101 річницю з дня заснування. Серед лауреатів опинився роман Колсона Вайтхеда «Підземна залізниця»:
 

«за майстерне поєднання реалізму та алегорії, де жорстокість рабства і драма про втечу сплітаються в єдиний міф…».

У центрі сюжету рабиня-втікачка Кора, якій доводиться переживати жахіття переховувань від переслідувачів. Дівчина подорожує від штату до штату в надії знайти краще життя та сховатися від нелюдських знущань. Роман тримає в напруженні весь час – тільки здається, що небезпека минула, як трапляється ситуація ще гірша за попередню. Роман грунтується на реальних подіях.

2.png«Коханець леді Чаттерлей» Лоуренс Девід Герберт

Роман має довгу історію, насичену подіями та скандалами. «Коханець леді Чаттерлей» вперше побачив світ ще у 1928 році. Та суспільство було ще не готове зустріти новаторський твір. Після публікації разгорнувся скандал через відверті описи сцен еротичного характеру. Деякі країни навіть заборонили книгу на своїх територіях. Однак ці перешкоди не завадили роману витримати ще безліч перевидань та екранізацій. 
«Коханець леді Чаттерлей» — це сплав белетристики та філософії, у центрі якого жіноча чуттєвість. Роман, у якому еротика і сексуальність існують на рівні з чудово прописаними психологічними нюансами та аналізом того часу. У своїх ілюстраціях до книжки творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів) поєднала відвертість, сміливість, стиль та психологію. Це оформлення не лише передає дух роману, а й осучаснює його, даючи нову площину для прочитання.

3.png«Подив і тремтіння» Нотомб Амелі

Роман «Подив і тремтіння» - найвідоміший у творчому арсеналі бельгійської письменниці Амелі Нотомб. Номінувався на Гонкурівську премію та завоював премію Французької академії – гран-прі за найкращий роман. Видання перекладено багатьма мовами. Чому роман викликає таких захват у читачів? Мабуть тому, що в його основі лежить життя самої письменниці. Амелі народилася у Японії, навчалася, та навіть працювала в Токіо перший час після завершення навчання. 
В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.

4.jpg«Світ очима кота Боба»Джеймс Бовен 

«Світ очима кота Боба» - друга книга з циклу «Кіт на ім’я Боб». Після першої книжки, де Джеймс Бовен розповів історію про хлопця, якого врятував від страшної наркотичної залежності рудий кіт Боб. Сумна доля – музикант, який поступово опускається на соціальне дно, безпритульній кіт – вони чимось схожі: одні на вулицях великого міста, де всім до них байдуже. Та доля подарувала їм зустріч один з одним, яка змінила хід подій та докорінно перевернула життя обох. «Світ очима кота Боба» - продовження відомої історії про двох друзів. Які труднощі вони переживали, як святкували перемоги, як проводили дні… Все це та багато іншого читайте у новій історії. 

5.png«Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» Олівер Сакс

Це історії справжніх людей, які зустрічалися у медичній практиці Олівера Сакса. Автор робить акцент на переживаннях пацієнтів, намагається наблизити їх унікальний травматичний досвід до читача, викликати эмпатичну реакцію. Сакс часто підкреслює, що деяким пацієнтам, які були «ненормальними» в одній області, іноді вдавалося знайти себе в іншій, хоча їх патологія залишалася при цьому невиліковною. Дивні, важкозбагненні відносини між мозком і свідомістю Сакс пояснює доступно, жваво і цікаво.