Прокидайся і включайся: 3 книги про те, як зробити ефективним кожен свій день
Что нового

Прокидайся і включайся: 3 книги про те, як зробити ефективним кожен свій день

27 Ноября 2017 16:01 Book24.ua

Якщо Ви хочете, аби Ваше життя було незвичайним, то маєте бути готовими до щоденних та безперервних змін. Отож про декілька корисних книг з ефективними порадами, дотримуючись яких Ваш ранок стане чудовим, день – продуктивним, вечір – насиченим, а у підсумку життя заграє новими барвами. У добі, на жаль, не з’явиться більше годин, але їх і не треба, якщо на повну використовувати ті, що є.


«Чудовий ранок. Як не проспати життя» Гел Елрод

111.jpeg

«Цілеспрямований, продуктивний і успішний ранок є запорукою цілеспрямованого, продуктивного й успішного дня, а отже, і життя». Метод Гела Елрода змінив життя багатьох тисяч людей і може допомогти Вам. Не вірите?

Автор книги «Чудовий ранок» зруйнував міфи про «сов» та «жайворонків». Він довів, що ранок може бути чудовим та продуктивним, і поділився кількома секретами про те, як зробити пробудження на світанні приємністю, а не мукою. Гел виділяє п’ять таких основних етапів. Деякі з них очевидні: як от порада почистити зуби чи випити склянку води. Але ж погодьтеся, як часто ми не робимо навіть цих дій одразу після того, як встали з ліжка. Інші ж доволі цікаві та вартують більшої уваги: як от формулювання намірів та контроль своїх думок.

А ще у книзі знайдете шість методів, дотримуючись яких у Вас в рази зростуть шанси реалізувати свій життєвий потенціал (Гел назвав їх «рятувальними кругами»). Що дійсно важливо – не просто читати цю книгу, а виконувати вправи, подані у ній. Хай навіть не всі з них приживуться, але хоч декілька Ви адаптуєте під себе. Головне – почніть! Вам точно сподобається.


222.png«Wake up! (Прокидаємось!) або Як перестати жити на автопілоті» Барез-Браун Кріс

Ви пам’ятаєте ранкове чищення зубів? А якого кольору було пальто у жінки, яка 30 хвилин стояла поруч в автобусі? А, може, це був чоловік? Часто ми навіть не можемо пригадати, з якої чашки пили вранці чай і чи пили. «Автопілот» – це те, як пристосувався наш мозок, аби жити в режимі «енергозберігання». І, здавалося б, нічого поганого, але що, як на «автопілоті» проходить все наше життя, а не окремі події?

Сміятися (бо це найкраще знімає стрес), дихати (але правильно, бо Кріз-Барун вважає, що більшість людей у цьому процесі нічого не тямить), їсти і пити (але не казна-що), робити ранкову руханку (почніть з десяти присідань) – це декілька порад від автора книги, та й від нас теж. А ще не засмічуйте мозок і почніть робити щось таке, чого ще ніколи не робили.

Книга «Wake up! (Прокидаємось!)» – це путівник і порадник до усвідомленого життя. Барез-Браун Кріс написав просто про складні речі, додав яскравих кольорів, аби його поради легко запам’ятовувалися, місця для нотаток і думок, які виникають в процесі читання. Одразу хочеться спробувати все, але не поспішайте, застосовуйте його поради у своєму «автопілотному» житті поступово, аби помітити згодом разючий контраст.

Настав час рятувати своє життя і вимкнути автопілот!


333.jpg«Живи на всі сто. Як зробити свій день продуктивним» Керолін Вебб

Чи знайома ситуація: весь день щось робиш, приходиш втомлений, проте результати під кінець дня ніякі? Автор книги Керолін Вебб переконана, що не варто через це засмучуватися і дратуватися, наш мозок звик відкладати дійсно важливі справи на потім і відволікатися на дурниці. Це називається прокрастинація. Але з цим можна боротися. Як? Власне, про це і не тільки мотивуюча книга Керолін Вебб «Живи на всі сто».

В книзі є коротенький екскурс в історію психології, економіки, неврології, а також наведено багато наукових обґрунтувань теорії Керолін Вебб та результати різноманітних досліджень нашого мозку. Проте головне – тут Ви знайдете практичні поради, які перетворюють теорію на інструкцію з вдосконалення власного життя.

Як налаштувати власні фільтри, визначати пріоритети і правильно ставити великі цілі. Керолін Вебб ставить читачу багато запитань (Як мені змінити поведінку, щоб втілити наміри в життя? Що є найважливіше саме зараз? З якими моїми прагненнями перегукується це завдання?), рекомендує багато порад (спершу найголовніше, сортуйте думки, встановіть рамки) та детально пояснює як та чому це працює.

Готові збільшити свою продуктивність та прожити життя на всі сто?


Автор: Катерина Подзізей