Віммельбухи: 5 пізнавальних книг для розвитку уважності
Что почитать

Віммельбухи: 5 пізнавальних книг для розвитку уважності

17 Ноября 2017 11:01 Book24.ua

Якщо у дітей виникають проблеми з концентрацією та уважністю, тоді на допомогу приходять віммельбухи — книжки-розглядалки. Їх особливістю є майже повна відсутність тексту та насиченість яскравими ілюстраціями, з великою кількістю маленьких деталей. Такі книжки підходять не тільки для родинного читання, а й корисні в роботі дитячих психологів та логопедів. Вони добре розвивають уважність, пам’ять і фантазію, допомагають розширити запас слів, за рахунок чого кожного разу разом із дитиною можна вигадувати нові історії. Тож пропонуємо ознайомитися з віммельбухами українських видавництв.


112.png«Легенди Києва» Катерина Дем’янчук

«Легенди Києва» — українська книжка-розглядалка, проілюстрована Вікторією Дунаєвою, що ближче знайомить малюків зі стародавніми легендами та історією Києва.

Читачі вирушають на книжкову екскурсію містом, а після прочитання та виконання завдань маленьким книголюбам пропонується відвідати разом із батьками ці місця, сфотографувати та залишити фотокартки у книжці на згадку. По суті, це твір-гра, адже після кожної легенди міститься завдання: знайти головних героїв та допомогти їм відшукати щось, що вони загубили. Виконання цих завдань — чудовий спосіб потренувати уважність і весело провести час, тож скоріш вирушайте в цю незвичну подорож!


113.jpg«П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого Каменя» Маруяма Чіхіро

Ця книжка-гра від «Видавництва Старого Лева» — класичний приклад великоформатного віммельбуху з сотнями маленьких деталей і цікавими завданнями.

Маруяма Чіхіро пропонує читачеві разом із головним героєм книжки, детективом лабіринтів П’єром, розв’язати складну, але захоплюючу задачу – врятувати місто. Та для цього необхідно знайти Камінь, викрадений із музею злочинцем Містером Іксом, що здатний перетворювати все-все в місті на лабіринти. Щоб знайти злочинця та Камінь, треба здолати всі лабіринти на сторінках книжки, намагаючись відшукати всі підказки та зачіпки, а також виконати завдання, тренуючись у набутті супер-сили — уважності. А на тих, хто виявиться найуважнішим і здолає всі перепони, наприкінці книжки чекає оповідь, чим же закінчилися пошуки Каменя, та можливість пройти невеличке бліц-опитування.


114.jpeg«Атлас пригод» Рейчел Вільямс

Іноді, щоб зробити навколосвітню подорож, сповнену цікавих пригод, можна навіть не вставати з дивану! А допоможе у цьому книжка «Атлас пригод» Рейчел Вільямс, що містить інтерактивні карти світу.

У ній читачам пропонується разом із головними героями, хлопчиком і дівчинкою, відвідати понад 30 країн, що розташовані на різних континентах. На кожній сторінці на нас чекають яскраві зображення різноманітних пам’яток історії та архітектури, цікаві факти про природу, культуру, місцеві розваги та видатних постатей в різних країнах. А розглядаючи барвисті ілюстрації, що супроводжуються текстом, дітям буде легше запам’ятати нову інформацію. Також із цієї книжки можна дізнатися, чим треба обов’язково зайнятися, відвідавши ту чи іншу країни, аби подорож стала справжньою пригодою та запам’яталася надовго.


115.jpg«Лінія часу. Візуальна історія світу» Петер Гюс

Пам’ятаєте, як на уроках історії нам пропонували уявити хронологію подій за допомогою лінії часу та відмітити всі важливі дати?

Так ось, книжка з ілюстраціями бельгійського художника Петера Гюса — це візуалізована лінія часу, що охоплює головні історичні події від Великого вибуху і до тепер. Це, свого роду, інфографіка, у якій в стислій формі викладено найважливіший матеріал зі всесвітньої історії. Він добре запам’ятовується завдяки продуманому оформленню, яке є однією з основ мнемоніки — мистецтва запам’ятовувати потрібну інформацію. Усі ілюстрації супроводжує короткий текст з датами та описом подій. З цією книжкою вивчати історію буде набагато легше та цікавіше, радимо спробувати.


116.png«Анімаліум» Дженні Брум

Завдяки творчій співпраці британської дитячої письменниці Дженні Брум та художниці Кейті Скотт народилася книжка-музей “Анімаліум”, яка в інтерактивній формі запрошує читачів на екскурсію до царства тварин.

Якщо ваша дитина вже почала питати, чому собаки не літають, а риби не можуть жити без води, то ця книжка якнайкраще зможе дати відповіді на ці запитання. За допомогою яскравих ілюстрацій та текстового супроводу авторки розповідають про еволюції, класи тварин та існуючі відмінності між ними, які можна побачити на власні очі завдяки картинкам із препараційних лабораторій. А незвичні факти допоможуть ще більше зацікавити малюка. Так, наприклад, чи знаєте ви, чим дельфіни пов’язані з бегемотами? Якщо ні, то мерщій читати «Анімаліум»!


Автор: Марія Деречіна