Що почитати у відпустці: 5 найкращих романів
Что почитать

Що почитати у відпустці: 5 найкращих романів

4 Июля 2018 16:43 Book24.ua
Шукаєте, яку книгу взяти у відпустку? Підказка: із захопливою історією кохання, легким сюжетом (але водночас не банальним та нудним), а ще така, щоб не шкодувати прочитаного, перегорнувши останню сторінку. Ми вибрали 5 романів, ідеальних для читання на дачі, біля моря та в гамаку у лісі.

«Після тебе» / «После тебя» Джоджо Моєс

cover1.jpgКнига «До зустрічі з тобою» настільки сподобалася читачам, що вони не захотіли прощатися з улюбленими героями. Тож зустрічайте - довгоочікуване продовження історії, за якою спостерігав увесь світ.

Протягом шести місяців Лу Кларк була доглядальницею хлопця, який через нещасний випадок залишився на все життя прикутим до інвалідного візка. За цей час вони дуже зблизилися і дівчина сподівалася, що Вілл позбувся думок про самогубство. Але він обрав смерть, а не життя…

Минуло 18 місяців відтоді. Луїза намагається жити далі, але їй це не дуже вдається: затяжна депресія не минає, часті переїзди не сприяють зміні думок, робота офіціанткою не приносить задоволення. А тут вона ще й випадково падає із п’ятого поверху. Чи зможе Лу загоїти душевні рани?

Після закінчення однієї історії завжди починається наступна… Зовсім скоро життя Лу Кларк кардинально зміниться, але про це вже читайте у третій частині «Все ще я».


«Фиалки в марте» Сара Джіо

fialky.jpgСара Джіо – сучасна американська письменниця, твори якої перекладені в понад двадцяти країнах. Українські читачі знайомі з її творчістю завдяки романам «Солоний вітер», «Остання камелія» та «Ожинова зима».

 Головна героїня роману Емілі Уілсон успішна письменниця та кохана дружина…була… Після написання першого роману у неї настала творча криза, чоловік зрадив і тепер вони розлучаються. Де взяти сили, аби жити далі? Де шукати натхнення і сюжети для нових книг?


 Емілі їде на острів до двоюрідної бабусі Бі, в якої так любила гостювати в дитинстві. Біля будинку ростуть фіалки, на веранді чути шум океану, а ці стіни приховують багато любовних історій…



«Я ее любил. Я его любила» Анна Гавальда

havalda.jpg

Французька письменниця Анна Гавальда писати почала в 17 років, наразі опубліковано дев’ять книг її авторства («Мені б хотілося, щоби хтось мене десь чекав», «Розрада», «35 кіло надії»).


 Хлоя кохала, мріяла та була щасливою, народила двох дочок від чоловіка, з яким планувала провести все своє життя. Але все склалося інакше. Історія стара, як світ – її покинули заради іншої. Хлоя не знає, що робити далі. Допомога приходить несподівано: свекор П’єр допомагає віднайти втрачену надії, невтомну жагу до життя та відчуття захищеності.


 У 2009 році книга була екранізована, тож після читання можете насолодитися улюбленими героями на екрані.



«Дневник памяти» / «Записник. Сторінки нашого кохання» Ніколас Спаркс

sparks.jpgЗа 52 роки життя Ніколас Спаркс написав не мало не багато, а 21 роман, з яких 11 було екранізовано. Найбільш популярні його книги: «Спіши любити», «Щасливчик», «Вибір» та «Поглянь на мене».

Оповідь у книзі ведеться 80-літнім чоловіком, який читає записну книгу у будинку для літніх людей. Історія життя Ноя та Елли. Він – звичайний хлопець із бідної сім’ї, вона – дочка забезпечених аристократів. Їхня любов щира та чиста, однак батьки проти.

Відстань, війна та довгі роки розлуки. Чи пройдуть їхні почуття перевірку часом? Сумна, але водночас така красива та зворушлива історія кохання.


«Почти последняя любовь» Ірина Говоруха

Almost_Last_Love_3D.jpg

Про власні книги українська письменниця Ірина Говоруха написала, що «це мозаїка, складена з людських почуттів, очікувань, сумніві та пристрастей. У них живуть звичайні жінки та звичайні чоловіки зі своїми слабкостями та достоїнствами». Мабуть, саме через життєвість сюжетів вони так і подобаються читачам.

Успішний лікар Георгій одного дня знаходить анкети жінки на сайті знайомств і відправляє їй лист. Починається активна переписка, потім перше побачення, потім знову відверті листи та довгоочікувані зустрічі. Георгій із здивування зауважує, що закохався. В його пам’яті починають з’являтися всі ті жінки, які зустрічалися в його житті, які його чекали, які йому віддавалися, які хотіли залишитися, та яких він кидав, використовував та зраджував… А що, як це його останнє кохання? Або майже останнє…


Автор: Катерина Ільчук