Топ найстрашніших книг до Хелловіну
Что почитать

Топ найстрашніших книг до Хелловіну

29 Октября 2018 16:43 Book24.ua

Хелловін – свято для нас відносно нове, проте завдяки своїм химерним традиціям він вже встиг полюбитися багатьом. І навіть незважаючи на те, що ми до кінця не знаємо всіх його звичаїв та традицій, вечірки та гуляння на честь цього свята стають все популярнішими.

Вбиратися в моторошні костюми, майструвати ліхтарі Джека з гарбуза, лякати друзів, а також влаштовувати веселі конкурси та посиденьки, – все це прийнято робити вночі напередодні Дня Всіх Святих. Якщо ж «в найстрашнішу ніч року» вам зовсім не захочеться виходити з дому, то відчути дух свята допоможуть книги жахів. Просто виріжте зловісну посмішку та очі в гарбузі, запаліть всередині свічку, заваріть чашку ароматного чаю, виберіть одну з представлених нижче хеллоувінських книг та з головою пориньте в містичну атмосферу.


«Гори, відьмо, Гори! Повзи, тінь, повзи! », Абрахам Мерріт

Обидва твори даної книги відносяться до окультних та були написані на початку 30-х років, однак це не робить їх нудними або нецікавими. Навпаки, якщо говорити про сюжет, то обидва романи цілком можуть дати фору багатьом сучасним творам в стилі жахів. У першому розповідається про серію загадкових смертей, в яких винна відьма, що створювала ляльки, а також про доктора Лоуелла, який намагається докопатися до істини. Головним героєм другого роману є все той же нейрохірург, проте тепер він розкриває злочини, вчинені тінями.

Приємно порадує стиль оповіді, адже автор вміло розкриває обрану тему та до самої кінцівки тримає інтригу. Але і це ще не все, адже доктор Лоуелл буде намагатися постійно пояснювати будь-які містичні прояви з наукової точки зору, що додасть ще більшої реалістичності описуваним подіям.


«Повне зібрання прозових творів», 3 томи, Говард Філіпс Лавкрафт

Якщо ви є любителем літератури жахів, то вам неодмінно потрібно познайомитися з творчістю Говарда Лавкрафта, який створив цілий всесвіт страху. А допоможе вам в цьому тритомник, на сторінках якого зібрані кращі твори автора, які як і раніше розбурхують уми багатьох читачів по всьому світу.

У першому томі зібрані розповіді видатного майстра літератури, написані в період з 1917 по 1926 роки. Тут ви знайдете одну з його перших містичних розповідей «Склеп», а також такі відомі повісті як: «Жах Ред Гука», «Покинутий будинок», «Щури в стінах» та інші.

У другому томі представлені роботи Лавкрафта, написані в період з 1926 по 1928 роки. До їх числа відносяться такі класичні твори як: «Справа Чарльза Декстера Ворда», «Поклик Ктулху», «Жахіття Данвіча» та багато інших.

Третій том присвячений останньому періоду творчості письменника. Саме в період з 1930 по 1935 роки він написав свої наймасштабніші твори – «Сни у відьминому домі», «Шепіт у темряві», розповіді з циклу Міфів Ктулху та інші.


«Кладовище домашніх тварин», Стівен Кінг

У цьому романі Кінг показав, як може перевернутися життя звичайної сім'ї від банального переїзду. Автор до самого кінця тримає читача в напруженому очікуванні розв'язки. Описані на його сторінках моторошні сцени ще довго стоятимуть перед вашими очима, а часом виникатиме відчуття, що ви самі разом з головним героєм збираєтеся піти на старовинне кладовище.

Книга дійсно дуже вражає, а від прочитаного буквально холоне кров у жилах. І навіть розуміючи, що добром все це не закінчиться, події розгортаються всупереч інстинкту самозбереження, логіці та просто здоровому глузду. А що матимемо в результаті?


«Дракула», Стокер Брем

Цей твір відрізняється від багатьох інших історій про вампірів своєю фольклорною та історичною основою. Сюжет книги представлений щоденниками та листами головних героїв, в яких не просто розказано їх історії, а показані всі темні бажання та глибинні страхи людей перед усім таємничим і паранормальним.

Захоплюючий роман не втрачає своєї популярності і сьогодні. Непередбачуваний та своєрідний поворот сюжетної лінії, тонка грань між життям та смертю і зіткнення двох начал – Диявола та Бога, – все це ви знайдете на сторінках цієї книги. Читаючи її, вам буде здаватися, що ви дивитеся фільм жахів, адже при всьому містицизмі Стокер зміг показати мужніх чоловіків, прекрасних дівчат, ніжну любов та людяного монстра.


«Притулок», Меделін Ру

У романі розповідається про пригоди підлітків, які вирішили розкрити дивні та страшні таємниці свого гуртожитку. Автор вміло використовує психологічні прийоми, тому вам буде здаватися, що ви разом з головними героями блукаєте старими, занедбаними коридорами. Але і це ще все, адже сюжет закручений настільки, що вам ні за що не вдасться вгадати, що відбувається насправді в стінах гуртожитку та хто ж за всім цим стоїть, поки ви до кінця не дочитаєте книгу.


«Королівство жахів», Джин Філліпс

Інтригуючий, напружений роман розповідає про те, наскільки сильна любов матері та на що вона готова піти заради порятунку своєї дитини. Автор показала читачеві думки не тільки позитивних, але і негативних персонажів, що дозволяє повністю зануритися в атмосферу описуваних подій.

Тут немає містики, але кожного читача охопить жах, адже головній героїні постійно доводиться робити складний вибір. І саме від нього буде залежати не тільки її життя, але і життя її дитини, а також інших людей.

Ці та багато інших книг в жанрі «жахи» допоможуть вам створити відповідний настрій на Хелловін.


Автор: Світлана Варук