Живемо смачно: 7 найкращих кулінарних книг
Статьи

Живемо смачно: 7 найкращих кулінарних книг

14 Сентября 2018 18:32 Book24.ua

Зараз є безліч можливостей знайти рецепт бажаної страви: телевізійні шоу, інтернет-сайти, фудблогери, зрештою, сусідки та родичі. Але книги з рецептами досі залишаються найнадійнішим джерелом. Чому? По-перше, зазвичай авторами є відомі кулінари, яким можна довіряти. По-друге, пропонується один перевірений рецепт приготування тієї чи іншої страви (а не 30 варіантів, як зварити борщ). А ще – це завжди гарний подарунок.

Кулінарних книг зараз є дуже багато, а щоб ви не розгубилися – ми обрали сім найсмачніших. 


«Підкори свою кухню» Енн Баррел, Сюзанна Ленцер

pidkory-kuhnyu.jpgКулінарія – це не нудне заняття, це творчість, креативність та зовсім трішки магії. І кожним наступним рецептом це доводить харизматична Енна Баррел. Вона – доволі ексцентрична дівчина-шеф-кухар, а ще ведуча декількох ток-шоу, авторка двох книг, журналістка та викладачка в кулінарному університеті.

У книзі ви дізнаєтеся 10 способів, які допоможуть підкорити власну кухню та знайдете приблизно сотню найрізноманітніших рецептів (перших та основних страв, бранчів, сендвічів, гарнірів і десертів). Якщо ви були переконані, що є страви, посмакувати якими можна лише в ресторані, то Енн впевнена – все у ваших руках і на вашій кухні. Тож мерщій обирайте, чим будете ласувати сьогодні, і одягайте фартух!


«Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі» Джеймі Олівер

smachni-stravy.jpgВитрачаєте на приготування їжі надто багато часу? А ви знаєте, що є рецепти смачних, вишуканих, а головне корисних страв, які можна зробити дуже швидко? За 30 хвилин можна приготувати повноцінну вечерю: салат, основну страву та десерт. Не вірите? Тоді беріть книгусіться, запа необхідними інгредієнтами і гайда на кухню!

Джеймі Олівер – один з найвідоміших кулінарів у світі, прихильник збалансованого харчування, ресторатор, автор багатьох книг, відомий також як «Голий кухар». Для цієї книги він обрав 50 варіантів меню, в яких страви можна приготувати максимально швидко та просто. «По-чаклувавши» на кухні 30 хвилин ви будете готовими подати до столу спагеті «а-ля путанеска», хрумкий салат, часниковий хліб та шоколадний ганаш або піцу, три салати і ванільний крем з маскарпоне. Звучить апетитно, правда?


«Смачна країна» Костянтин Грубич

smachna-kraina.jpgУ 1842 році про українські традиційні страви писав Іван Котляревський, а в 21 столітті – телеведучий Костянтин Грубич, який побував у кожній області нашої Батьківщини, спілкувався з місцевими мешканцями та готував разом із ними якусь колоритну страву. Ця книга – кулінарна розвідка та смачна мандрівка нашою країною.

Книга поділена на розділи, кожен з яких присвячений певному регіони та містить декілька зроблених там світлин. Далі – коротенька розповідь-байка від Костянтина Грубича про кулінарні особливості, притаманні цій області, про пошук рецептів та знайомство з господинями. І звісно ж, рецепти 3-5 місцевих страв. Наприклад, на Волині автор смакував картоплею із захаром, шашликом із вугра, грибною юшкою та полядвицею, а на Одещині навчився готувати плов із мідіями, вилківську юшку, плачинду та липованський трав’яний чай. Пізнавальна та дуже смачна подорож.     


«Вкусный понедельник. Готовим на раз-два! Быстрые рецепты за 30 минут» Настя Понедельник

pn.jpgРецепти, приготування яких не займає багато часу. Хіба це не те, про що ви завжди мріяли? Класичні та екзотичні страви європейської, американської та азійської кухні – авторка з усього кулінарного різноманіття знайшла те, що готується не довше, аніж 30 хвилин.

Що оберете для швидкого сніданку: кукурудзяні оладки, бургер з котлетою із квасолі чи омлет із спаржею? Якщо гості завітали несподівано, то можна здивувати їх буряковою пастою, вареними по-особливому раками та теплим салатом з лисичками і курятиною. Не вистачає часу на десерт? Вишневий тарт, ягідний кекс та галета з мигдалем і полуницею готуються так легко, що ви й не помітите.


«Солодке печиво» Дарія Цвєк

solodke-pechyvo.jpgПані Дарія – українська кулінарка, родом із Тернопільщини, прожила 95 років. Є авторкою багатьох бестселерів, книгу «Солодке печиво» перевидавали дев’ять разів.

В книзі є описи різних видів тіста, детальне пояснення технології їхнього приготування, порівняльна таблиця ваги різних продуктів, зображення кухонного інвентарю, який знадобиться. Але не лякайтеся, бо насправді рецепти прості, доступні кожному та й приготувати їх неправильно під мудрим керівництвом пані Дарії неможливо. Булка-плетінка, млинці з яблуками, маківник класичний, печиво з вишнями, кавовий кисіль, пісочний пиріг із кремом – смачно, як у дитинстві!


«Курс элементарной кулинарии. Готовим уверенно» Гордон Рамзи

kurs-kulinarii.jpgКраще, аніж запах нової книги, може бути лише аромат нової кулінарної книги. Гордон Рамзи – британський шеф-кухар, ресторатор (13 закладів у Великобританії, 12 в США та понад 10 в інших куточках світу), ведучий телешоу (найпопулярніше з яких «Пекельна кухня»).

Книга недаремно має таку назву, адже за рецептами від відомого шеф-кухаря готувати справді елементарно. Гордон Рамзі поділився секретами кулінарної майстерності та порадами щодо вибору сковорідок, каструль та ножів. А приготовані за його підказками страви будуть фантастично смачними.



«Искусство идеального стейка (графика)» Маркус Полман

steyk.jpgКулінарний журналіст Маркус Полман від найкращих шеф-кухарів дізнався секрети приготування ідеального стейка. Виявляється, це не так вже й важко, якщо дотримуватися 15 золотих правил (одне з яких – це правильна сковорідка).

У книзі містяться лише практичні та дієві поради щодо вибору м’яса, покупки інструментів для готування, найкращих рецептів, а також огляд гарнірів та вин, які варто подавати до стейків.


Автор: Катерина Ільчук