5 найкращих «космічних» книг
Что почитать

5 найкращих «космічних» книг

12 Апреля 2018 16:50 Book24.ua

Сьогодні, 12 квітня, ми святкуємо День авіації та космонавтики. У цей день у 1961 році Юрій Гагарін вперше у світі полетів у космос, а у 1981 році відбувся перший старт за американською програмою «Space Shuttle».

На цю тему написано дуже багато книг: дорослих та дитячих, наукових і художніх, незрозумілих та доступних. І ми вибрали для Вас 5 цікавих, «космічних» творів. Поїхали!


111.jpg222.jpg

«Краткая история времени» / «Найкоротша історія часу» Стівен Гокінґ

Вперше праця всесвітньовідомого фізика Стівена Гокінґа видана у далекому 1988 році, проте вона популярна й досі. На весь час продано більше, ніж 10 мільйонів примірників.

Книга написана живою мовою, але читати її все ж рекомендуємо повільно. Чому? Кожна сторінка настільки інформаційно насичена, що знадобиться час для її засвоєння. Про чорні діри та гравітацію, про теорії відносності та квантової механіки. Це може перевернути ваші погляди про те, що знаходиться поза планетою Земля.

Книга підходить вам, якщо ви допитливий та обожнюєте дізнаватися щось нове. Незалежно від віку.


333.jpg

«Астрономия» Оксана Абрамова

Чи може наукова книга бути НЕ нудною? Вже після прочитання перших сторінок цього твору ви переконаєтеся, що це можливо. Авторка просто та доступно пояснює складні та незрозумілі явища та поняття, як от атмосфера, стратосфера, космос та сузір’я.

Коли виникла астрономія? Скільки зірок на небі? У які малюнки складаються зірки? Що таке комети та чому відбуваються сонячні затемнення? У книзі ви знайдете відповіді на всі ці запитання та переконаєтеся, що астрономія – дивовижна наука.

Книга сподобається дітям від 6 та до 14 років.


444.jpg

«Автостопом по Галактике. Ресторан “У конца Вселенной”» Дуглас Адамс

Друга книга із науково-фантастичного циклу «Автостопом по Галактиці» від англійського письменника Дугласа Адамса. Під час читання усмішка не зникатиме, оскільки роман ну дуже смішний!

Головні герої на космічному кораблі покидають планету Маргатея. Через несподіваний напад частина з них телепортуються у видавництво «Автостопом по Галактиці», а інші залишаються на кораблі та намагаються приготувати собі чашку чаю. Далі сюжет розвивається так швидко, що впильнувати хто, коли і на кого нападає складно і захоплююче водночас.

«Все почалося з появи Всесвіту»…а що було далі?


555.jpg

«Марсианин» Енді Вейр

Головного героя книги, астронавта Марка Вотні, часто називаються сучасним Робінзоном Крузо. Адже у зв’язку з непередбачуваними обставинами його залишили на Марсі. Сам на сам не з дикою природою, а з позаземним способом існування. Всі вважають, що Марк загинув, в той час як він намагається вижити (садить картоплю на Марсі, наприклад) та повернутися на Землю.

Чи вдасться йому не зламатися та вистояти? Не втратити жагу до життя та не опустити руки?


666.jpg

«Вселенная. Иллюстрированный атлас» Марк Гарлик

Читання даного атласу – це як мандрівка Всесвітом з коментарями від найкращого екскурсовода. Книга сподобається усім: найменші будуть вражені ілюстраціями Всесвіту та фотознімками із космосу, а дорослі дізнаються історію вивчення та освоєння всього, що знаходиться поза Землею. Також автор описав найрізноманітніші сучасні прилади, які допомагають людям у вивченні Всесвіту.


Автор: Катерина Подзізей