До біса: 4 поради із самовдосконалення для тих, хто ненавидить книги із самовдосконалення
Статьи

До біса: 4 поради із самовдосконалення для тих, хто ненавидить книги із самовдосконалення

12 Ноября 2017 12:26 Book24.ua
Всі книги про самодопомогу та самовдосконалення гарантують нам шлях до щастя, гармонії, балансу та спокою. Книга «До біса почуття. Як вибратися з лайна» гарантує, що такого шляху не існує. Але разом з тим не існує і ситуацій, які неможливо пережити.


Рисунок111.jpg

Автори Майкл Беннет та Сара Беннет вчать приймати правильні та виважені рішення, залишаючись навіть в найгірших ситуаціях гідними людьми. Так автори в кожному розділі наводять приклади різних життєвих проблем та пояснюють як найкраще з ними впоратися, не руйнуючи при цьому себе. Нижче містяться лише деякі з їхніх порад.

Порада перша: до біса самооцінку

«Забудьте про мету – мати про себе гарну думку». Оцініть реально ситуацію і прийміть, що ви зараз у лайні (якщо це справді так). А тоді подумайте, що має зробити гідна людина, опинившись і такій ситуації. Які найкращі рішення можна прийняти у найгіршому становищі.

Не порівнюйте себе з іншими, бо «потреба краще думати про себе часто починається з відчуття, що ви є гіршими за інших». Незалежно від того любите ви себе чи ні, ви можете бути задоволені своїми вчинками.

Порада друга: до біса справедливість

Нам варто усвідомити той факт, що життя ніколи не було і ніколи не буде справедливим. Тільки у книгах, фільмах і коміксах приходить (або прилітає) хтось у плащі і масці для того, аби покарати винних поганих хлопців. Але це не про нашу реальність, наш світ несправедливий і чимало поганого, неприємного, болючого і жахливого стається без причини.

«Замість оплакувати несправедливість – більше робіть добро у несправедливому світі».

Порада третя: до біса готовність допомогти

Майже завжди готовність допомогти змушує людей намагатися змінити інших. Проте «єдина книжка, здатна навчити змінювати думки інших людей, – інструкція з лоботомії», тож це точно не у нашій і не у вашій компетенції.

Також ми маємо усвідомити, що неможливо зробити інших людей щасливими. Така ціль є виснажливою і небезпечною. Єдиний, хто може врятувати нещасливу людину – це вона сама.

Порада четверта: до біса Придурків

Майкл і Сара присвячують окремий розділ для того, аби розповісти про людей, які псують наші життя – про Придурків. Вони наголошують, що це технічний термін, який слід писати з великої літери.

В реальному світі є люди, які не можуть не бути поганими. А ще вони вважаються всіх навколо винними в своїх драмах. Всі намагання їх змінити марні. Захист та напад теж.

«Якщо ви запитуєте себе, чи ви часом не Придурок, знайте: Придурки себе про таке не запитують».


Поради, подані в книзі «До біса почуття», навчать нас, як не звертати увагу на розчарування і образи, як чесно виконувати свою роботу і піклуватися про рідних без саморуйнування і самопожертв, як справді впоратися з проблемами і просуватися вперед попри труднощі.

Автор: Катерина Подзізей