Жага до життя: 3 книги, які змінюють свідомість
Что почитать

Жага до життя: 3 книги, які змінюють свідомість

18 Февраля 2018 21:32 Book24.ua

Бувають моменти в житті, коли опускаються руки, енергії на все не вистачає, «не знаєш ти, як далі бути, на що сподіватись хоча б», а часом просто бракує мотивації та хорошого прикладу для натхнення та щоденних звершень. В нас гарна новина – надія завжди є і автори, які написали визначні книги, точно це знали. Вони вірили, сподівалися та мали величезну жагу до життя, а ще – були вперті та наполегливі.

Сьогодні ми підготували для вас добірку книг, які здатні не просто мотивувати, а й повністю змінити погляди на світ навколо.


666.jpg 777.jpg

«Когда дыхание растворяется в воздухе. Иногда судьбе все равно, что ты врач» / «Коли подих стає повітрям» Пол Калантіні

Пол Каланіті – доктор медичних наук, нейрохірург, а тепер уже й письменник. Ця книга – сповідь нейрохірурга, який в 35 років дізнався, що у нього 4-а стадія раку легенів, і помер через 2 роки після поставленого діагнозу. Після себе Пол залишив незакінчену книгу, маленьку донечку і десятки врятованих життів.

Пол описав найскладніші випадки зі своєї практики, розповів про труднощі спілкування з пацієнтами та родичами. І водночас успішний нейрохірург сам стає пацієнтом, здає аналізи, чекає результатів, бореться з болем і підбирає слова, аби повідомити своїй коханій про хворобу. Ставлення Пола до пацієнтів змінилося після того, як дізнався про власний діагноз. В книзі присутній лікарський цинізм та специфічний лікарський гумор, але також вона про сміливість, про чесність, про дні, відведені кожному, і про те, як прожити їх немарно.

Не про смерть писав автор, а про життя, бо «смерть – подія однократна, а життя з невиліковним захворюванням – це цілий процес». Хоч закінчення книги відоме вже з перших сторінок, але описана історія все одно вражає, перехоплює подих та змушує задуматися про те, що дійсно важливо в цьому житті.


999.jpg 100.png

«Призвание. О выборе. долге и нейрохирургии» / «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» Генрі Марш

Генрі Марш – всесвітньовідомий британський нейрохірург. Він неодноразово приїздив в Україну, де провів десятки складних операцій. Це його друга книга, перша називається "Історії про життя, смерть та нейрохірургію» («Не навреди. Истории о жизни, смерти и нейрохирургии»).

Автор написав про те, чого навчився за сорок років роботи нейрохірургом. Мова йде не лише про успішні випадки та врятовані життя, а й про помилки та провали. Генрі Марш на власному досвіді знає, як це, коли від твого рішення і твоїх дій залежить чиєсь майбутнє, а один помилковий рух скальпеля здатен забрати у когось брата, чоловіка, сина. Чи не сумнівався він у виборі професії? Таке буває у кожного, в лікарів теж, але письменник знає, «якщо існує хоч одна людина, які ви б могли врятувати життя – залишайтеся та рятуйте».

Ця книга – це роздуми не так про нейрохірургію, як про життя та смерть.


888.jpg«Компас сердца. Истории о том, как обычный мальчик стал великим хирургом, разгадав тайны мозга и секреты сердца» Джеймс Доти

Історія успіху, мотивуючі поради для усвідомленого життя, нотатки з лікарської практики, сповідь про важке дитинство – книга поєднує все вищезгадане.

Джеймс Доті – провідний нейрохірург і автор роману «Компас серця». Він багато років досліджує таємниці, які приховує людський мозок та як він пов'язаний із серцем, любов’ю, вірою та надією. Так Джеймс пізнає людську природу та сенс життя загалом та себе зокрема.

Автор зворушливо розповів про свої непрості, бідні та самотні дитячі роки, а також про те, як за допомогою мудрої наставниці та простих технік, ритуалів та візуалізації він досягнув успіху і здійснив свою мрію – став нейрохірургом. Шлях Джеймса був складним та тернистим, але він надихає та спонукає до дій багатьох людей.

Незвичайна історія про те, що робити, коли всі твої мрії збулися.


Автор: Катерина Подзізей