5 життєвих уроків від людини зі сталевою волею
Статьи

5 життєвих уроків від людини зі сталевою волею

19 Октября 2017 14:22 Book24.ua
Другий місяць осені видався насиченим для книголюбів, адже видавництва потішили нас як величезною кількістю новинок, так і зустрічами з авторами та перекладачами цих книг. Однією з таких став приїзд штаб-сержанта США у відставці Шайло Гарріса.


cover1.jpg

«Сталева воля»

У 2014 році він видав книгу «Сталева воля» і першим перекладом цього твору став переклад саме українською мовою, виданий у 2017 році видавництвом «Брай Стар Паблішинг». І ось в перших числах жовтня Шайло Гарріс з дружиною приїхав в Україну для того, аби підтримати українських бійців і розповісти свою історію боротьби.

 Шайло Гарріс називав свою книгу «Моя подорож крізь пекло, аби стати тією людиною, якою я мав стати». Історія цього чоловіка дійсно вражає – в Іраці під час патрулювання автомобіль з Шайло підірвався на саморобному вибуховому пристрої. Він єдиний вижив з тих, хто був у автівці. Третина тіла зазнала опіків третього ступеня, безліч переломів, а ще Шайло залишився без трьох пальців на руках, вух та кінчика носа. 75 операцій та роки реабілітації. Шайло довелося починати життя з початку і якраз про це він розповідає у своїй книзі. Труднощі, біль, огида, злість, та разом з цим і любов, надія, віра, щирість і допомога – все це ветеран прожив і відчув на власній шкірі (і в буквальному значенні теж). Шайло розповів про те, які уроки він засвоїв, пройшовши крізь пекло. 

Урок перший

Жити вдячно. Навіть коли здається, що все в житті йде не так, як слід, пам’ятайте – ми живі. Вже за це ми маємо бути вдячними. 

Урок другий

Травматичні події змінюють людину. Вже ніхто зі спеціалістів не заперечує наявності посттравматичного стресового розладу (ПТСР) у бійців після повернення з війни. Не війна сама по собі, а тяжке поранення і втрата побратимів – ось ці події стали найбільшим шоком в житті ветерана Шайло. «Я втратив трьох друзів – і це найбільший опік мого життя», - так він сказав на одній із публічних зустрічей. Як з цим жити? Уникнення і заперечення не допоможе, тільки усвідомлення цієї втрати, прийняття і прощення.

Урок третій

Іноді найважче – це просити про допомогу, проте пам’ятаймо, що це необхідно робити, це важливо, бо це рятує. Не потрібно залишатися зі своїм болем, проблемами, тривогами сам на сам. «Я щиросердно вірю, що найсильніші люди – це ті, хто не підіграє темним думкам і активно шукає допомоги».

Урок четвертий

Навіть найскладніший шлях починається з першого кроку у вірному напрямку. Зробіть його.

Урок п’ятий

Розвивати силу волі та витримку. «Витримка – це перетнути фінішну лінію, не розгубивши дорогою своїх сил, гідності й віри.»

В книзі ветеран Шайло Гарріс описує ті проблеми, які зараз вирішують тисячі українських сімей. В кожного свій шлях, але ми сподіваємося, що історія автора надихне і дасть надію тим, хто її потребує.

Автор: Катерина Подзізей