Головна книга про війну та роман про збитий боїнг від Сергія Лойко
Что нового

Головна книга про війну та роман про збитий боїнг від Сергія Лойко

9 Октября 2017 14:06 Book24.ua

Американський військовий кореспондент з російським корінням Сергій Лойко написав більше тисячі статей про військові конфлікти, побував не в одній гарячій точці та видав уже три книги: «Шок і тремтіння. Війна в Іраку», «Аеропорт» і «Рейс». Його фоторепортажі вразили світ, статті відкрили шокуючу правду, а книги стали сенсаціями.


222.jpg«Аеропорт»

«Головна книга про війну, якої не мало бути та про героїв, які хотіли жити, але помирали», – так Сергій Лойко написав про свій роман у передмові. «Аеропорт» – це книга для людей, які готові до правди, які не закривають очі на реальність і знають, що війна – це не «десь там далеко». Війна поруч. Про смерті та втрати, про зради та дружбу, про біль та ненависть, злість і любов, про події, які ділять життя на до та після. А ще про те, де брехня, а де правда на цій війні.

Книгу видали в 2015 році одразу двома мовами – українською та російською, а згодом Сергій Лойко вніс доповнення і книгу перевидали під назвою «Аеропорт. Нова редакція». Роман оснований на реальних подіях, але всі дійові особи (а їх багато) вигадані. 242 дні Донецький аеропорт обороняли сміливі військові та відважні добровольці, яких називають «кіборгами». П’ять діб боїв описує у романі Сергій Лойко, а також частково події до цього та після.

Не просто читати такі книги, бо вони про страшну реальність, про жорстоке сьогодення, про смерті найкращих людей (а на війні саме такі й гинуть) та про тих, хто залишився живим.

«– А як ти хотів, Стьопа? Щоб війна й щоб усі живі? 

– Я не хотів війни.»

«Аеропорт» – це роман-сповідь, це крик, що виривається у людини від розпачу та від болі. .


111.jpg«Рейс»

У 2017 році Сергій Лойко видав роман російською мовою в Україні. На Батьківщині автора друкувати книгу відмовилися.

Перший твір про збитий боїнг. Знову про реальні події, про зруйновані життя, про сімейні трагедії та про рани, які не загоїть навіть час. Роман про те, як в одну секунду життя багатьох людей змінюються назавжди. 17 липня 2014 року було збито пасажирський літак, загинуло 298 невинних людей.

Головний герой роману «Рейс» Сергій Альохін втратив дружину та двох донечок, які летіли до нього в пасажирському «Боїнгу». Літак збили над Донбасом, в країні, де триває російсько-українська війна. Сергій Альохін не може змиритися з такою втратою і вирушає в Україну для власного розслідування. Він хоче дізнатися правду, зрозуміти та усвідомити те, що сталося, а також помститися. Йому вже нічого втрачати і вже давно немає чого боятися.

Частково ця книга теж про війну, хоч головний герой про неї нічого й не знав до авіакатастрофи. Проте цього разу війну Сергій Лойко описує з тієї, іншої сторони, не української. Автор розповідає про людей, які туди потрапили, про їхні мотиви та цілі. Страшна правда без пропаганди.

Читаєш книгу, а враження, наче ти все це бачиш, відчуття повного занурення. Дуже багато деталей, багато яскравих сюжетних ліній та ідеально прописаних персонажів. Відірватися неможливо, допоки не перегорнеш останню сторінку.


«Кожна людина носить в собі роман. Я ношу більше, ніж один. Так буває. Перший роман про себе. Другий про друзів. Третій – література». Сергій Лойко

Автор: Катерина Подзізей