Історії успіху відомих брендів: частина друга
Что почитать

Історії успіху відомих брендів: частина друга

13 Октября 2017 13:22 Book24.ua

Продовжуючи тему історій успіху, можна довго сперечатися, що ж стало причиною того стрибка, який дозволив випередити інші компанії в галузі. Проте, не викликає сумнівів, що всім засновникам і керівникам таких компаній притаманні нон-конформізм, вміння бачити нові можливості та не боятися ризикувати. Яскравим прикладом цього слугують наступні історії.


666.jpg«Продається все» Бред Стоун

Бред Стоун — американський письменник і журналіст, оглядач видань New York Times та Bloomberg Businessweek. Мабуть саме тому до написання книги «Продається все» він підійшов дуже ретельно, адже цю книгу можна цілком виправдано можна вважати ґрунтовною біографією компанії Amazon, якій назавжди вдалося змінити спосіб, у який ми купуємо товари та читаємо книги.

У книзі описується весь шлях розвитку компанії: від часів її створення на Волл-стріт на початку 1990-х і дотепер (до 2013 року). Чимало уваги приділяється постаті Джеффа Безоса — засновника Amazon, якого в усьому світі вважають одним із найвидатніших бізнес-лідерів сучасності. Книга дає можливість уявити в чому ж проявляється секрет новаторства ідей Безоса та за що його вважають справжнім революціонером і нон-конформістом. Також стає зрозумілим, чому Безос вважає критичне мислення — навичкою, без якої важко досягти успіху та намагається розвивати його в усіх працівниках компанії. Автором аналізується, що ж означає бути орієнтованою на клієнта фірмою, якою вважається Amazon. А тому це дослідження буде корисно всім, хто хоче навчитися розуміти потреби свого клієнта.


777.jpg«Моє життя та робота» Генрі Форд

Генрі Форд — людина-легенда, чиє ім’я говорить саме за себе і не потребує окремого представлення. Саме тому його мемуари «Моє життя та робота» вважаються справжньою класикою жанру нон-фікшн.

Цікаво, але читаючи книгу дізнаєшся, що сам Форд не вважав себе реформатором. Саме тому цікаво аналізувати, як поєднання практичності і розрахунку разом із відкритістю новому допомогли компанії досягти визначних результатів. 

Також для Форда велике значення мало бути прихильним власним принципам, зокрема, він називає чотири основні принципи роботи його компанії, сутність і результати дотримання яких детально розкриваються в цій книзі: 

1) Не боятися майбутнього та не схилятися перед минулим; 

2) Не зважати на конкуренцію; 

3) Ставити роботу задля загального блага вище, ніж прибуток; 

4) Виробляти - не означає дешево купляти та дорого продавати. 

В книзі також багато роздумів і аналітики, що будуть цікавими не тільки бізнесменам чи керівникам, а також усім, хто цікавиться історією.


888.jpeg«Філософія Toyota. 14 принципів управління» Джефрі Лайкер

Якщо досвід Генрі Форда — яскравий приклад західної філософії ведення бізнесу, то приклад компанії Toyota дозволяє оцінити східну філософію, зокрема, унікальний шлях Японії.

Проте, неможна сказати, що підхід компанії Toyota — це суто японська філософія, це скоріш унікальний підхід, що ґрунтується на двох основних елементах: безперервного вдосконалення (“кайдзен”) та поваги до людей. Безперервне вдосконалення вимушує людей постійно вчитися і створює атмосферу, яка не тільки сприяє змінам, але й робить їх природними та необхідними. А повага до людей проявляється в тому, що компанія забезпечує їм гарантовану зайнятість і примушує кожного члена команди намагатися досягти більших результатів. А досягти цього допомагають 14 принципів управління, які детально аналізуються Джефрі Лайкером у цій книзі.


Сподіваємося, що ці історії вам сподобаються та надихнуть на досягнення успіху!

Автор: Марія Деречіна