Як виховати маленького вундеркінда? Кілька порад від видавництва "СОВА"
Статьи

Як виховати маленького вундеркінда? Кілька порад від видавництва "СОВА"

4 Ноября 2018 19:38 Book24.ua

Любі батьки, вихователі, методисти, викладачі та небайдужі!

Чи знаєте ви, що необхідно, аби дитина відмінно вчилася у школі і стала успішною, коли виросте?

Ми – так! Одна з найважливіших умов – навчити дитину мислити логічно. Так дитина розумітиме, як влаштований світ, навчиться виражати свої думки так, щоб всі її розуміли, вмітиме порівнювати й узагальнювати сказане та побачене. Аби навчитися мислити логічно, перш за все, необхідно знати, як розрізняти різні предмети та явища, а також їхні властивості. Для цього слід розвивати предметне мислення, тобто здібність зіставляти предмети і впізнавати їх за різними ознаками. Ось, з чого слід починати розвиток логіки у ранньому віці – із предметного мислення. 

12463cd96b99a3a5b74d179f842e8711.jpgСерія «Розвиток малюка» покликана розвивати діток, їх інтелектуальні здібності, предметне мислення, заохочуватися навчатися, вдосконалюватися й тренувати усі види пам’яті. Наші продукти мають безліч переваг. Більше 700 слів англійською мовою, 43 теми та близько 100 ігор допоможуть вашій дитині швидко і весело опанувати навчальний матеріал. Картки «Розвиток малюка» - це чудова альтернатива сучасним ґаджетам, зручність яких не замінить спілкування з батьками. Цупкий папір, зручний дизайн, різноманітні слова та якісні ілюстрації прослужать не один рік і будуть цікаві малечі від 6 місяців та їх батькам. 


Як картки сприяють навчанню дитини?

1.jpg·         Наочний матеріал для навчання дитини представлено одночасно двома мовами.

·         Транскрипцію англійських слів подано на звороті картки – малюк одразу запам’ятає правильну вимову.

·         Цупкий папір є абсолютно безпечним для дитини та довговічним, тому ви можете без вагань залишити малюка розглядати картки, поки займаєтеся своїми справами. ⠀

·         На картках використано лише великі якісні зображення, які дитина роздивлятиметься із задоволенням.

·         Формат карток 110Х105 зручний і для діток, і для дорослих.

·         Для привернення уваги зображення обрамлені у яскраву рамку.

·         Картинки та назви прості та зрозумілі, тому починати вивчати слова можуть дітки з 6 місяців.

·         Картки можна використовувати як для індивідуальних, так і для групових занять. 

Які навички розвивають картки у дитини?

Завдяки картками ваш малюк збагатить свій лексикон та запам’ятає нові предмети, що його оточують. Окрім цього, картки розширюють кругозір, розвивають допитливість, комунікативні навички, правильну вимову. Вивчаючи англійську за допомогою карток, ви сприяєте дитячій грамотності, розвитку інтелектуальних здібностей з раннього дитинства. Унікальна методика сприяє вдосконаленню моторики, розвитку мови, пам'яті, уваги та уяви.

Картки якнайкраще слугують для довготривалого запам’ятовування: спочатку мозок відкладає інформацію в короткочасну пам’ять, а шляхом повторення досягається її перенесення в довготривалу. При вимовлянні тренується м’язова пам’ять, вухо впізнає звучання слова, а мозок автоматично згадує і візуалізує об’єкт.

Завдяки такій простій, але дієвій методиці досягається максимальний результат. Ви будете вражені, як просто, регулярно граючись з дитиною або перебираючи картки у вільну хвилину, опанувати значні масиви слів!

Пам’ятайте: розвиток інтелектуальних здібностей у малюка – це результат спілкування дитини з батьками та спільної роботи з картками. 

Як користуватися картками?

Ви обираєте тему карток і показуєте картинку, вимовляючи слово англійською мовою. Ми подбали про батьків і на зворотному боці картки розмістили транскрипцію. Важливо працювати і над вимовою: промовляючи назви слів уголос, тренується автоматична м’язова пам’ять, вухо звикає до звучання слова, впізнає його, а мозок автоматично згадує і візуалізує об’єкт.

Також перегляньте кілька найпростіших ігор:

Гра “What’s Missing?”/ «Чого бракує?»

Гра “What’s Missing?” спрямована на розвиток пам’яті та уваги малюка.

Як грати? Розкладіть 6 карток у два ряди (по 3 картки в ряду). Разом із малюком по черзі називайте, що зображено на кожній із карток. Попросіть дитину заплющити очі або відвернутися та приберіть одну картку. Коли малюк повернеться, запитайте: “What’s Missing?” (Чого бракує?). Дитина повинна пригадати, якої картки бракує.

Коли малеча легко даватиме відповідь, гру можна ускладнити: одну картку сховайте, а ті, що залишилися, поміняйте місцями.

Гра «Ритміка»

Гра «Ритміка» задіює зорову та слухову пам’ять дитини.

Як грати? Розкладіть на столі 5-6 карток. По черзі з дитиною (у чіткому ритмі, без зволікань) називайте, що зображено на кожній картці. Ритм можна увиразнити, плескаючи в долоні або клацаючи пальцями. Коли всі картки названі, одну слід прибрати. Дитина повинна послідовно назвати всі картки включно з тією, яку сховали. Після того як малюк назве всі картки, приберіть зі столу ще одну. Гра завершується тоді, коли на столі не залишиться жодної картки, а малюк самостійно зможе назвати їх усі в заданій послідовності.

Гра «Стоп»

Гру можна починати з 6-10 карток, а в подальшому збільшувати їх кількість.

Як грати? Покажіть малюкові одну з карток і назвіть її. Наприклад: «Cat – кіт». Потім сховайте цю картку серед інших, задіяних у грі, та перемішайте їх. Одна за одною показуйте картки. Коли дитина побачить зображення кота, вона має сказати: «Стоп – кіт» (“Stop – Cat”). Похваліть малого розумника та оберіть наступну картку. Гра триває доти, доки малюк по черзі не «зупинить» всі картки.

Кілька порад для турботливих батьків

·         Малюкам цікаво, як влаштований світ, тому вони із задоволенням будуть розглядати картки, крутити їх в руках, намагаючись порівняти з тими предметами, які бачать навколо себе кожен день.

·         Не обмежуйтеся повторенням назв предметів. Розглядайте картинки разом, обговорюйте малюнки. Більш дорослим діткам можна запропонувати розповісти якомога більше фактів про предмети на зображеннях або навіть вигадати власну історію, використовуючи розкладені картки.

·         Коли ваша дитина буде вчитися читати, навички можна відпрацьовувати на картках: великі підписи під кожною картинкою дуже легко прочитати навіть початківцям!

·         Знайомтеся з предметами і формами разом з малюком, допомагайте йому проводити аналогії і разом розвивайте дрібну моторику й абстрактне мислення.

·         Правильний ранній розвиток – запорука виховання розумної дитини. Ми віримо, що кожен малюк народжується генієм, батьки мають лише допомогти реалізувати отриманий при народженні потенціал.   

Ознайомтеся з продуктами видавництва "СОВА" і переконайтеся у їхній якості та користі!