Історії успіху відомих брендів: частина перша
Що почитати

Історії успіху відомих брендів: частина перша

12 Жовтня 2017 10:37 Book24.ua

Часто ми захоплюємося успіхами і досягненнями тих чи інших компаній. Але за будь-якою компанією або брендом стоїть історія їх засновників і менеджерів, їх перемоги та невдачі, помилки та вилучені з них уроки, мрії та зроблені кроки в напрямку їх досягнення. Щоб краще зрозуміти, що приховується за лаштунками успіху популярних брендів, ми підготували для вас підбірку таких історій.


«10 успішних українських брендів» Ославський Богдан

333.jpg

Часто ми чуємо про успішні закордонні компанії, проте сьогодні в Україні існує багато прикладів цікавих і унікальних продуктів. Ця книга — спроба познайомити або побільше розказати про історії успіху 10 українських брендів: !FEST; FEDORIV; Sammy Icon; SoftServe; Tabletochki; ОККО; Українська правда; Український Католицький Університет; Форум видавців; Центр сучасного мистецтва «ДАХ».

Навіть якщо про деякі з них ви ще нічого не чули, то саме час це виправити, бо авторові книги, Богдану Ославському вдалося створити текст, що захоплює увагу від першої сторінки. Книга складається з 10 історій, написаних за мотивами інтерв’ю з засновниками та очільниками цих брендів. Кожній історії передує коротка інформаційна довідка, що знайомить з особливостями діяльності бренду. Ця книга розвіює міф, що створити щось дійсно класне в Україні неможливо. Більше того, на конкретних прикладах автор доводить, що успіх приходить до тих, хто горить своєю справою і вкладає в неї своє серце.


«Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником» Філ Найт

444.jpg

Ця книга написана в формі мемуарів Філа Найта, засновника всесвітньовідомої фірми Nike. Це унікальна можливість дізнатися про життя та шлях від посереднього бігуна на середні дистанції до видатного бізнесмена від нього самого та познайомитися з історією створення Nike від самого початку.

Як і в більшості успішних історій, на початку Філ Найт мав у себе за плечима лише Божевільну ідею, віру батьків у нього, ступінь MBA в Стенфордському університеті, кругосвітню подорож, яка змінила його життя, та 50 баксів на мрію у кишені. У цій книзі автор ділиться не тільки своїми успіхами та перемогами, але й відверто розказує про сумніви та помилки на шляху до своєї мрії. Також ви дізнаєтеся про секрет логотипу фірми, історію створення легендарних кросівок Air Max та ще цілу купу веселих і сумних історій із життя фірми. І нарешті, хто як не Філ Найт може розказати краще про перетворення маленької авантюри на велику корпорацію з амбітними цілями, якою є сьогодні Nike?


«Історія Starbucks. Усе почалося з чашки кави» Ґовард Шульц

555.png

Ґовард Шульц — голова ради директорів Starbucks, мережі кав’ярень, що сьогодні налічує біля 25 тисяч кав’ярень у 70 країнах світу. Starbucks — це не просто бренд, це майже синонім гарного настрою, турботи та любові до своєї справи. Що ж робить Starbucks таким привабливим, що ті, хто мають цю кав’ярню в своєму місті починають ранок за їх кавою, а ті, кому ще не пощастило мати Starbucks, мріють туди якнайшвидше потрапити та привезти звідти чашку як сувенір? У цій книжці автор ділиться власною філософією роботи, в центрі якої — Любов. Любити свою справу до нестями, любити людей: клієнтів, колег, постачальників — ось секрет успіху. Ну і звичайно без магії кави тут не обійшлося. Ця книга в черговий раз підтверджує, що за успіхом великої компанії, чудовою ідеєю засновників стоїть також талановитий менеджер і його відданість улюбленій справі.


На жаль, поспілкуватись із видатними бізнесменами мають можливість не всі, проте читати їх книжки — дарунок, доступний кожному. Тож бажаємо приємного читання!

Автор: Марія Деречіна