Квест до Всесвітнього дня книги
Статті

Квест до Всесвітнього дня книги

21 Квітня 2017 16:23 Book24.ua
У Києві багато місць, де можна приємно провести час. Більшість із них має свою давню історію. Спеціально до Всесвітнього дня книги ми вирішили розповісти про відомі місця, які так чи інакше пов’язані з книжками. Вирушаючи на прогулянку цими місцями ви можете взяти участь у квесті, який ми організували для вас. Нижче ви знайдете карти та фото місцевості, де заховані книжки.

Києво-Печерська Лавра

Лавра.jpg
Києво-Печерська Лавра – святиня всього православного світу. Це осередок духовності, освіти, медицини. З монастирем пов’язано ім’я Нестора – найвідомішого літописця, автора «Повісті минулих літ». Києво-Печерська Лавра славна не лише як одна з найстаріших святинь, а й має власну древню бібліотеку. Мало хто знає, що початок існування Лаврської, Києво-Печерської бібліотеки поклав більш ніж тисячу років тому, святий старець Агапіт Печерський, мощі якого покояться у Ближніх печерах Києво-Печерської Лаври. І донині, Лаврська бібліотека зберігає в собі безліч таємниць і книжок Ярослава Мудрого, старовинні рукописні видання та унікальні екземпляри писемності наших пращурів.
Книжка захована тут
лавра.jpg
Знайдіть Лаврський провулок, почніть рухатись по ньому. Вже через метрів 200 по ліву руку ви побачите стежину, що прокладена вверх по гірці. Там на верху лежить каміння, під яким ви і знайдете сюрприз - «Історія України від діда Свирида» 


Пам'ятник Григорію Сковороді 

Контрактовая площадь.jpg
Григорій Савич Сковорода – український філософ, мудрець, що передбачив дату своєї смерті. Просвітитель, праці якого мали фундаментальне значення для української літератури. Він провідувала теорію сродної праці, адже був впевнений, що людина не може бути щасливою, якщо діяльність не приносить задоволення. Григорій Савич проводив своє життя як мандрівний філософ. Він намагався довести, що доброзичливість, чесність здатні зробити кожного щасливим, проповідував свободу та дружбу.
Вплив Григорія Сковороди відчутний і сьогодні. Він є для всіх взірцем людини, слово якої не розходиться з ділом. Щоб не забувати постать Григорія сковороди у 1977 році на Контрактовій площі, одній з найстаріших площ, в Києві було встановлено пам’ятник українському філософу.
Шукати книжку треба тут 
сковород.jpg
Зайдіть за спину Григорію Сковороді - побачите арку. Між цими об'єктами розташувалось кафе, біля якого ви знайдете забетонований майданчик з деревами. Придивіться до щілин - там захований скарб - «Мистецтво війни. Сунь-дзи»


Парк імені Тараса Шевченка

Шевченко.jpg

Слава про найвідомішого поета та борця за свободу пішла далеко за межі України – 128 пам’ятників у 35 країнах світу та аж 1256 в Україні. Це говорить про любов та шану людей до вихідця з Черкас. Парк ім. Т. Г. Шевченка розташований навпроти головного корпусу Київського університету імені Тараса Шевченка. На сьогоднішній день парк Шевченка - це не тільки невід'ємна частина національного університету, названого на честь великого українського поета, але й неодмінний атрибут столиці. Незважаючи на свої відносно невеликі розміри, всього 5,4 га, парк Шевченка - чудове місце для прогулянки, як протягом дня, так й у вечірній час.
Книжку ми заховали тут
шевченко.jpg
 Знайдіть правий вхід до парку. заходьте ним та тримайтеся правіше. Під однією з лавочок знайдете книжку «Дом странных детей»


Мистецький арсенал

Арсенал.jpg
Мистецький арсенал – відомий виставковий центр, де постійно проводять культурні заходи, виставки молодих художників, роботи скульпторів, а також щорічний Міжнародний фестиваль – Книжковий Арсенал. За традицією кожної весни на цю подію з’їжджаються книговидавці з різних країн, аби представити свої найяскравіші новинки. У цьому році захід пройде з 17 оп 21 травня. Програма обіцяє бути насиченою, адже більш ніж 150 видавців готують свої найяскравіші роботи.
Книжку шукайте тут
Арсенал.jpg
 Підійдіть до центрального входу. Поверніть голову на право - там ви побачите три рекламні стенди. Книжка захована за останнім. Це - «Чотири угоди» Дон Міґель Руїз.

Бажаємо удачі в пошуках та насичених подіями вихідних!