5 романтичних історій для читання довгими зимовими вечорами
Що почитати

5 романтичних історій для читання довгими зимовими вечорами

21 Грудня 2017 9:30 Book24.ua

Така різна любов, такі різні історії. Ми підібрали для Вас книги, сюжети яких розчулюють до сліз, зворушують до мурашок по шкірі, поглинають цілком, запам’ятовуються надовго.


1.jpg «Все те незриме світло» Ентоні Дорр

Роман американського письменника Ентона Дорра про французьке містечко, в яке увірвалася Друга світова війна, отримав Пулітцерівську премію і 38 тижнів знаходився у списку бестселерів за версією газети New York Times.

Головні герої книги – французька сліпа дівчинка і німецький хлопчик-сирота. Вони знаходяться по різні боки барикад, але прагнення в них однакові – вижити і врятувати своїх рідних.

Марі-Лор втратила зір у шість років. Вона живе в Парижі з батьком, який працює головним замкарем у музеї. Він дарує донечці на свята книги із шрифтом Брайля та конструює маленькі моделі міста, навчаючи Марі-Лор орієнтуватися в Парижі. Війна змінила їхнє спокійне і розмірене життя і, рятуючись, вони подалися у маленьке портове містечко Сен-Мало до родичів.

Вернер – німецький хлопчик, що мешкає в дитячому будинку із рідною молодшою сестрою. Він має хист до математики, що допомагає йому пройти складний відбір та потрапити до школи, де навчаються справжні «арійці». Та попереду на нього чекає вермахт і війна.

Вони зустрінуться, коли життя нагадуватиме пекло. Але цей роман не про війну, а про мир. Не про бойові дії, тактику та стратегію, а про віру, надію та любов у серцях дітей та дорослих.

«- А ви коли-небудь втомлюєтеся вірити, мадам? Хіба Вам не хочеться доказів? 

- Обов’язково треба вірити. Це найважливіше.»


2.jpg«Ті, що співають у терні» Колін Маккалоу

Книгу австралійської письменниці Колін Маккалоу вперше опублікували у 1977 році. Сюжетна лінія починається у 1915 році – з дня народження головної героїні Меґі – і триває півстоліття.

Відома багатьом поколінням історія про кохання юної дівчини Меґі та отця Ральфа досі вважається одним із найбільш чуттєвих та найбільш зворушливих аспектів забороненого кохання. Сімейство Клірі переїздить із Нової Зеландії до Австралії, де їх зустрічає ірландський католицький священник Ральф. Він одразу закохується в юну Меґі, але свого часу отець дав обітницю безшлюбності. Та незважаючи на колюче терня, закохані співають свою пісню…

Цікавий факт: науковці із лондонського університету провели дослідження щодо продажів роману «Ті, що співають у терні», результат – кожну хвилину у світі продається по два екземпляри книги.


«Наші душі вночі» Кент Гаруф

3.jpg

Загалом Кент Гаруф написав шість романів. «Наші душі вночі» виданий посмертно і здобув чи не найбільшу популярність, а восени 2017 року вийшла екранізація книги.

«Мені самотньо. Тобі, думаю, теж. То я хочу спитати, може, ти приходитимеш до мене вночі. Щоб спати зі мною. І розмовляти», – з такою пропозицію одного дня приходить Едді Мур до свого сусіда Луїса Вотерса. У них багато спільного – їхні подружні пари давно померли, у дітей своє життя і свої власні сім’ї, а в Едді та Луїса – порожні будинки та самотні ночі.

«Ночі – це найгірше», але ще є шанс все змінити.


4.jpg«Гора між нами» Чарльз Мартін

В центрі оповіді американського письменника Чарльза Мартіна двоє незнайомців – Ешлі та Бен.

Вона – Ешлі Нокс – журналістка, пише колонки у журналах про моду та стосунки, поспішає на важливу вечерю перед власним весіллям.

Він – Бен Пейн – хірург, у Солт-Лейк-Сіті був на лікарській конференції. Одружений 15 років.

Через кепську погоду зачинили аеропорт, всі рейси скасували. Бен знайшов пілота, який за оплату готовий ризикнути. Але під час польоту він помирає від серцевого нападу, літак падає і ледве знайомі між собою Бен та Ешлі опиняються на висоті понад 3000 метрів. Поранені, втомлені, зневоднені, голодні, але живі. Попереду в них довгий та важкий шлях крізь засніжені гори.

Захоплива книга про силу волі, про людей, які боролися за свої життя та любов і перемогли. Завжди є шанс, важливо його не пропустити.


5.jpg«До зустрічі з тобою» Джоджо Мойєс

Луїза Кларк – неординарна, оптимістична, весела дівчина. Незважаючи на те, що походить з бідної сім’ї та 7 років у стосунках з хлопцем, які важко назвати щасливими. Загалом її життя було банальне і передбачуване, однак одного дня Луїзі повідомляють, що її звільнено. У бюро з працевлаштування їй пропонують стати доглядальницею хлопця, прикутого до інвалідного візка.

Вілл – молодий, привабливий, заможний, однак скалічений нещасним випадком. Страшна аварія змінила його, тож тепер він наважується на відчайдушний крок. 

Луїза ж прагне повернути Віллу жагу до життя. Протягом шести місяців вони проводять разом кожен день, і вона впевнена, що її план вдався – Вілл уже не думає про самогубство. Але чи так це насправді?

«Просто живи на повну. Просто живи».


Автор: Катерина Подзізей