Новинки, що треба прочитати цієї весни
Що нового

Новинки, що треба прочитати цієї весни

29 Березня 2017 15:36 Book24.ua
Перлини сучасної прози, ліричні історії, гострі соціальні проблеми та виховання підростаючого покоління – не розгубіться серед багатого вибору тем та напрямків літератури. Цьогорічні весняні новинки книжок радують читачів різноманіттям. Пропонуємо вашій увазі чергову добірку книжкових новинок.

«Самостійна дитина, або як стати лінивою мамою» Анна Бикова 

баннер мама.jpg
11.jpgКілька років тому на просторах Всесвітньої мережі з'явилася цікава стаття, що носить назву «Чому я лінива мама». За ці роки тисячі людей встигли обговорити її і зробити якісь висновки з прочитанного. Ганна Бикова, дитячий і сімейний психолог, спробувала висловити свою власну точку зору, щодо цієї статті. А зробила вона це за допомогою повноцінної книги «Самостійна дитина, або як стати лінивою мамою».
5 причин замовити цю книгу:
Проста і цікава розповідь із дитячої психології
Книга про те, як легко привчити дитину до самостійності, спроба інакше поглянути на методи виховання дитини
Авторитетна авторка, яка не теоретизує, а розповідає про те, що випробувала зі своїми дітьми
Книга наповнена кумедними малюнками в скрайбінг-манері
Автор - відома блогер-психолог із великим досвідом роботи (вчитель, вихователь, викладач у коледжі, HR-консультант, двічі мама).
Безпрецедентна методика, яка викликала суспільний резонанс, за якої гармонійним чином поєднуються інтереси дорослих і дітей, допоможе знайти «золоту середину» між батьківською безпечністю і гіперопікою.

«Подив і тремтіння» Нотомб Амелі

баннер нотомб.jpg
22.jpgАмелі Нотомб - сучасна бельгійська письменниця.  Через роботу батька, який був дипломатом, дитиною Амелі довелося пожити в Китаї, США, Лаосі, Бірмі та Бангладеші. Цей відрізок її життя залишив значний відбиток у творчості письменниці. По приїзді в Бельгію, юна мадемуазель Нотомб вступає на відділення романських мов у Вільному університеті міста Брюсселя. П'ять років потому, повна надій, Амелі їде завойовувати Токіо, де живе 1981 по 1991. Але вона швидко розуміє, що нова робота — зовсім не те, про що мріяла молода письменниця. Цей досвід відображений в її знаменитому романі «Подив і тремтіння». Похмурих тем і гротескних фантазій у творчості Нотомб вистачає, і, можливо, саме за це люблять Амелі її читачі, наділивши титулом "готичної принцеси Європи". Комп'ютера у неї немає, і вона досі пише від руки, а отримує листи звичайною поштою. 
«Подив і тремтіння» - найвідоміший роман письменниці. Він номінувався на Гонкурівську премію, був удостоєний премії Французької академії (Гран-прі за кращий роман, 1999) і перекладений на десятки мов. В основі книги - реальний факт авторської біографії: щойно закінчивши університет, Нотомб рік пропрацювала у великій токійській компанії. Амелі народилася в Японії, і тепер повертається туди як на довгоочікувану батьківщину, щоб залишитися назавжди. Але спроби дотримуватися японських традиції та звичаїв всякий раз приводять до неприємностей і обертаються жорстокими уроками. Нотомб змушує читача сміятися, лякає і дивує, а в кінці кінців вивертає навиворіт міф про Японію, вибудувавши сюжет навколо психологічної дуелі двох юних красивих жінок.

«Дихай!» Брасм Анн-Софі

баннер брасм.jpg
33.jpgАнн-Софі Брасм читає Золя і Сартра, Толстого і Беккета. Дівчина знайшла своє покликання. Мета її життя стати літературним критиком. Своїм найбільшим кумиром вважає критика і письменника Фредеріка Бегбедера, створившого скандально відомий роман "99 франків". Після публікації твору "Я дихаю!" Анн-Софі отримала 18 пропозицій від режисерів. Усі вони бажали екранізувати книжку. Сама ж дівчина дуже скромно дає собі відгук: "Я не зірка ліцею і не нова Франсуаза Саган. Я сама була нещасним підлітком. Класика: прищава, незрозуміла, часом дуже замкнута на собі самій і дуже імпульсивна. Я повинна була вибухнути. Цей роман і є той самий вибух".
Роман шістнадцятирічної школярки з Метца — самий гучний дебют, сенсація у французькій літературі останніх років. Роман про однолітків. Про жагу влади, цинічною і жорстокою. Про жагу свободи, інколи настільки ж жорстокою і нещадною. Про пристрасну дружбу, яка переростає в рабську покору, і про бунт, який закінчується вбивством. А головне, про нещадну боротьбу двох індивідуальностей, двох психологій, яка триває кілька років і закінчується трагічно.
Чарівність книги — у контрасті гостроти переживань головної героїні і лаконічного стилю неквапливої розповіді, обраного автором. Тут немає епізодів, котрі захлинаються в емоціях, плутаного синтаксису, безпосередніх застережень юнацького щоденника. Спогади течуть рівномірно і неквапливо. І це рівне дихання розповіді служить ключем до образу головної героїні. Слабка виявиться сильніше сильних. Рабиня стане вільною, хоча за цю свободу заплатить страшною ціною. Та, що задихалася, зможе сказати: «Я дихаю!»