4 книги для творчості: все, що ви хотіли знати про малювання
Що почитати

4 книги для творчості: все, що ви хотіли знати про малювання

16 Квітня 2018 21:01 Book24.ua

Обожнюєте відвідувати художні галереї? Захоплюєтеся відомими художниками та ілюстраторами? Мрієте створити власний витвір мистецтва? Хочете навчитися малювати? Якщо хоча б на три з чотирьох запитань ви відповіли «так», тоді наступні книги для вас.

Весна – найкраща пора року для нових починань та звершень, тож не відкладайте свої бажання у далекий ящик. Малювати – це не так складно, як ви думали.


f0d6c594fd9820abce51fb0ae3c50283.jpg«Космическая акварель. Школа рисования Draw&Go» Марьяна Федоткина

Путівник по безкінечним просторах Всесвіту та покроковий самовчитель із малювання аквареллю. Художники студії Draw & Go впевнені – почати малювати можна без підготовки та спеціальних навичок, з нуля. Обов’язкова лише одна умова – велике бажання.

«Космічна ілюстрація» - відносно новий термін, але ця техніка набула широкої популярності. Чому? Тому що все, що намальоване в космічних тонах, виглядає фантастично та таємничо, притягує та заворожує.

Завдяки космічному акварельному скетчу ви навчитеся:

• як малювати прості форми;

• особливості зображення людей в космічних тонах;

• декілька технік «космічного» малювання квітів;

• покрокова інструкція зображення нічного неба, сузір’я та космосу у волоссі.


28bcb75c797d21ff695c8fc48ffeedff.jpg«Самоучитель по рисованию маслом» Ольга Шматова

В першому розділі Ольга Шматова – авторка посібника – написала, що олійні фарби – це значно простіше, аніж ми думаємо. І це не просто слова – беріть фарби, пензлики та папір, читайте інструкції, виконуйте завдання і через декілька уроків ви в цьому твердженні переконаєтеся. Книга розкриває таємниці малювання олійними фарбами і підходить для всіх вікових категорій.


Після прочитання книги ви будете знати:

• як доглядати за пензликами;

• які є види олійних фарб та чим вони відрізняються;

• як уникнути помилок при нанесенні другого шару фарби;

• коли і навіщо художники наносять мазки сухим пензлем;

• як правильно робити градацію кольорів.


d931200bb45226f3a5895fe9d834b74a.jpg«BANKSY. Уровень угрозы допустимый. Если нет вы скоро об этом узнаете»

Бенксі – відомий, талановитий та скандальний англійський художник графіті, справжнє ім’я якого досі невідоме. Одні вважають його роботи сучасним мистецтвом, інші – вандалізмом. Але байдужими ви не залишитеся. Бенксі шокує, провокує та бентежить суспільство, у своїх роботах піднімає важливі соціальні теми та зображає те, про що інші воліли б мовчати.

Ця книга – це чи не найповніше зібрання фотографій робіт Бенксі. Вуличне мистецтво має свої правила існування, одне з яких – ніщо не вічне. Дуже багато робіт художника було стерто та замальовано, але в цій книзі збережено майже все. Також в ній містяться цікаві факти про Бенксі та історії про його графіті.


25e8908ed96f11053564999cd6f35047.jpg«Рисунок. Основы учебного академического рисунка»

Ця книга – це детальна інструкція із малювання, в якій міститься перелік основних правил, технік, пояснення термінів та більше, ніж 1300 ілюстрацій. Автор включив у видання багато завдань, аби читачі методом «від простого до складного» повністю освоїли навчальний матеріал.

Кому книга буде корисною та пізнавальною? Як тим, хто навчається у художніх школах або вищих навчальних закладах відповідного спрямування, так і кожному, хто мріє опанувати мистецтво малювання самостійно.

Читаючи книгу, ви дізнаєтеся:

• що таке форма та об’єм предмета;

• про основи перспективи;

• які знання необхідні для зображення голови людини;

• закони малювання інтер’єру та екстер’єру;

• яких інструкцій варто дотримуватися при зображенні об’ємних предметів і ще багато-багато усього.


Автор: Катерина Подзізей