Біографії видатних: частина 1
Що почитати

Біографії видатних: частина 1

19 Листопада 2018 14:14 Book24.ua

Відомі люди дуже часто залишають після себе мемуари. Ці історії допомагають відповісти на багато хвилюючих питань, так як несуть в собі глибоку мудрість. Біографічні книги, як правило, відкривають не тільки секрети і таємниці людини, але і її справжню суть. Нижче представлено декілька історій видатних людей, познайомитися з якими буде дуже цікаво кожному.


«Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple», Волтер Айзексон


1.jpgВ основу книги лягли інтерв'ю зі Стівом Джобсом, а також з його численними родичами, колегами, друзями та ворогами, які були проведені автором протягом двох років.

У своїй роботі Волтер не просто розповів біографію засновника Apple, він постарався сповна передати багатогранність його особистості. У творі зібрано безліч цікавих фактів про дитинство Джобса, про його заняття буддизмом, про зародження та розвиток корпорації Applе.

Ця книга не тільки про сильну людину та найталановитішого бізнесмена, це ще й розповідь про злети й падіння, а також про основні складові успіху Джобса - естетику, інновації та креативність. З одного боку – це підручник з маркетингу, з іншого – історія дизайну, а з третього – посібник зі справжнього лідерства.

Прочитати біографію Стіва Джобса буде цікаво як його шанувальникам, так і тим, хто не може зрозуміти феномен успіху компанії Apple, а також усім, хто цікавиться історією науково-технічної революції.

«Любить Пабло, ненавидеть Эскобара», Вальєхо Вірхинія

2.jpgЦей твір розповідає не стільки про Пабло Ескабора, скільки про Вірхинію Вальєхо. Письменниця змогла розповісти біографію колумбійського наркобарона, перетворивши її в захоплюючу історію любові, повну пристрасті, пригод та зрад.

Головна героїня, як і будь-яка інша жінка, мріє про те, щоб поруч був чоловік, який би став для неї надійною опорою та захистом. Саме тому, коли Вірхинія закохалася в Пабло, їй постійно доводилося робити складний вибір, адже з одного боку він безпринципний жорсткий злочинець, а з іншого – ніжний люблячий чоловік, готовий завжди прийти на допомогу дорогої для нього людині. То який же вибір вона зробить?

Книга буквально вся пронизана протистоянням любові та ненависті, добра та зла. Вона тримає читача в постійній напрузі та змушує його з нетерпінням чекати розв'язки.

«Дневник одного гения», Сальвадор Далі

3.jpgСальвадор Далі – химерний, егоїстичний та ексцентричний геній, тому читати його автобіографію буде дуже цікаво навіть тим, хто далекий від мистецтва. На сторінках цієї книги Далі не просто розповідає про своє життя, а й ділиться своїми нестандартними думками та переживаннями.

Твір змусить вас задуматися про те, яким насправді був Далі. Він розповість вам про любов генія до себе, до життя, а також про його творчі метання та пошуки себе. Після прочитання цієї книги ви зрозумієте, що зовсім нічого не знаєте про цю геніальну та яскраву людину. Через дослідження загадкової особистості художника, вона допоможе вам не тільки зрозуміти його думки, але і розгадати значення його картин.

«Компромисс между жизнью и смертью. Сергей Довлатов в Таллине и другие встречи», Олена Скульська

4.jpg

На сторінках книги зібрані спогади авторки про її життя та зустрічі з артистами, художниками, поетами, а також про спільну роботу в газеті з Сергієм Довлатовим. Твір містить тексти різних років, фрагменти діалогів з відомими людьми, уривки віршів, літературні анекдоти та забавні байки про журналістські завдання. Письменниця прагне не просто показати місце художника у світі сучасної культури, а й намагається розповісти про хвилини кризи творчих людей, про переломні та складні моменти в їхньому житті, коли кожен образ та кожне слово народжуються з великими труднощами, а робота просувається дуже повільно.

Заголовком книги є цитата з нарису Довлатова. За словами Скульської, знамениті фрази Сергія не завжди швидко народжувалися, найчастіше вони були дуже ретельно обдумані, зачитувалися знайомим, а тільки потім використовувалися в прозі. Авторка постаралася показати Довлатова таким, яким він був насправді та розказати найцікавіші історії з його життя. А ще в цій книзі письменниця розповідає про зустріч з Вознесенським, про те, як була заборонена виставка Євтушенко у Таллінні, про своє спілкування з Ахмадуліною, Євгеном Рейном, Самуїлом Лур'є та багатьма іншими видатними діячами культури та мистецтва.

«Всё не так, ребята...», Висоцький В. С.

5.jpgЯкщо вам подобається творчість Висоцького, якщо ви цікавитеся його життям, то саме ця книга допоможе вам дізнатися про свого кумира багато нових цікавих фактів. У ній зібрані спогади тих, з ким Висоцький виходив на підмостки, кого любив та з ким дружив. Борис Мессерера, Андрій Синявський, Ельдар Рязанов, Галина Волчек, Євген Євтушенко, Станіслав Говорухін та багато інших розповіли про те, яким вони знали Володимира Семеновича. Безліч різних трактувань, спогадів, поглядів та емоцій роблять цей твір захоплюючим та шалено цікавим.

Прочитавши цю книгу, ви дізнаєтеся про те, яким Висоцький був у молодості та в більш зрілому віці, про те, як він жив, шукав сюжети, працював та сумнівався. І навіть якщо ви помітите якісь нестиковки або не будете згодні з тим, що про що говорять ті, хто згадує, це все одно не зіпсує загального враження від прочитаного, адже про його життя будуть розповідати не менш відомі люди.

Біографії видатних здатні не тільки змінити вашу думку про деяких популярних людей, а й вчасно дати доленосну підказку.



Автор: Світлана Варук