Зроби неможливе та будь дивом: 10 життєвих уроків від Регіни Бретт
Статті

Зроби неможливе та будь дивом: 10 життєвих уроків від Регіни Бретт

29 Жовтня 2018 16:13 Book24.ua

Коли в американської журналістки Регіни Бретт виявили рак, то їй здавалося, що життя закінчилося. Однак вона знайшла в собі сили боротися та рухатися далі. В 45 років Регіна пригадала все, що пережила, чого навчилася, що усвідомила. На папері це перетворилося у 45 життєвих уроків. Боротьба з раком додала їй сміливості, тож вона наполягала, аби редактор газети, в якій вона працювала, їх опублікував. До 50-тиліття вона додала ще 5 уроків і знову видавала їх як авторську колонку. Люди з усього світу передруковували ці уроки у своїх блогах, писали Регіні листи, в яких дякували за щирість та відвертість. Книги «Бог ніколи не моргає. 50 уроків, які змінять твоє життя» / «Бог никогда не моргает. 50 уроков, которые изменят твою жизнь» та «Будь дивом. 50 уроків, щоб зробити неможливе можливим» — це збірки життєвих уроків та коротких повчальних історій, які надихають, захоплюють, зворушують, наштовхують до роздумів, навчають цінувати кожну мить життя та подивитися на всі події під іншим кутом зору.


242c58955051841e924ea6413c3dbeb2.jpg3b97531735ab319caf3e842f227d55be.jpg

Читайте повільно, навіть якщо дуже хочеться «проковтнути» одну книгу за вихідні, впустіть в своє серце мудрість кожної істини та «проживіть» кожну пораду. «Ми не здатні розв’язати всі проблеми, а те, що можемо зробити, не завжди вдається ідеально. Утім, це не має значення. Усе, що потрібно, — почати діяти тут і тепер. І якщо ми це зробимо, то зможемо змінити цей світ».

З обох книг ми обрали 10 уроків, які вразили нас найбільше. Сподіваємося, вони дадуть вам сил, натхнення та віри в себе.

Урок 1. Секрет життя – у кожній його миті.

«Секрет життя — це зовсім не секрет. Життя — у кожній миті. Це вміння радіти з того, що маєш. Тут і тепер. І довкола тебе.»

Урок 2. Час лікує усі рани, лише дайте часу час.

Що це означає? Як це зробити, якщо ми завжди поспішаємо і кожен день пролітає на шаленій швидкості? Але все стає на свої місця, якщо просто трохи почекати, бути терплячими, працювати над собою, жити по совісті. Згодом ви станете цілісною людиною, пробачите і усвідомите, що все минулось. А все тому, що ви дали часу час…

Урок 3. Торуй світ шлях.

«Якщо намагатимешся стати кимось іншим, то програєш. Світ уже має цих людей. І йому потрібен ти. Шлях, який ти торуєш, для когось нічого не важитиме — і не повинен. Він належить тобі».

Зроби перший крок. Слухай себе. Наважся.

Урок 4. Життя несправедливе.

На нашу долю часом випадають складні випробування – смерть близької людини, невиліковна хвороба, втрата роботи чи житла. Якщо опустите руки і змиритеся із обставинами, краще не стане, нічого не зміниться… Згадайте хвилини, години, дні, коли ви були щасливими.

В найважчі моменти згадуйте, що життя таке різне та контрастне, дуже несправедливе, та все одно прекрасне.

Урок 5. Якщо не попросите – не отримаєте.

Через страх, сором, гордість, вину і ще безліч найрізноманітніших причин ми не просимо і думаємо, що всесвіт / бог / вищі сили / батьки / керівник здогадається про наші потреби, прочитає наші думки і дасть необхідне. Але цього не стається. Ми засмучуємося і звинувачуємо всіх навколо. Однак…може ви просто обрали хибну тактику?

«Тому просіть. Інколи відповідь буде «так», інколи — «ні». Та якщо не попросите, відповідь завжди буде «ні». Ви наперед собі відмовили».

Урок 6. Іноді досить зробити щасливою лише одну людину.

Часом ми витрачаємо всі свої сили та ресурси, щоб допомогти всім навколо, зробити щасливими кожного, хто потрапляє в наше поле зору. Можливо, варто було б зробити щасливим когось одного – найближчого, найріднішого, найдорожчого?

Урок 7. Кожна людина – це твій учень або вчитель.

Хоч більшість і те, і інше. Кожен нас може чогось навчити і в кожного чогось навчитися можемо ми. Лише придивіться уважніше до тих, хто навколо вас.

Урок 8. Щоб стати сильнішим, об’єднуйся з іншими.

Велике море складається з маленьких краплинок. В українському народі кажуть: «Одна бджола меду не наносить».

Урок 9. Ми всі не бездоганні.

Життя – не екзамен, який можна або скласти, або провалити. Життя – це подорож. Не будьте надто вимогливими до себе, насолоджуйтесь краєвидами.

Урок 10. Життя занадто коротке, щоб жаліти себе.

Завжди є вибір. Можна займатися або життям, або помиранням. Що вам більше до вподоби? Що обираєте?


Автор: Катерина Ільчук