Жіноча територія: 5 книжок для прекрасної статі
Що почитати

Жіноча територія: 5 книжок для прекрасної статі

19 Листопада 2018 14:58 Book24.ua

У сучасному світі занадто багато всього звалюється на жіночі плечі. І серед постійних домашніх справ, турбот про близьких та роботи так важко знайти час на себе. На жаль, багато жінок просто не встигають стрімко розвиватися та вдосталь відпочивати. Але якщо ви прочитаєте п'ять представлених нижче книг, то зможете абсолютно по-іншому подивитися на себе і свої звички, почати піклуватися про своє тіло, назавжди позбутися від негативних установок та знайти баланс.


«#У ліжку з твоїм чоловіком. Нотатки коханки», Ніка Набокова

6.jpgЦя книга для готових думати та визнавати свої помилки жінок, для тих, хто допускає думку про те, що в житті трапляється всяке, для тих, хто розуміє, що зрада – це не завжди привід ставити крапку на стосунках. На перший погляд тут зібрані прописні істини, про які знає кожна, проте авторка зуміла їх піднести зовсім по-іншому. Набокова не побоялася розповісти всім про те, що вона - коханка, але зробила це тільки для того, щоб доступно пояснити заради чого, через що та чому люди зраджують.

Легкий провокаційний початок, змінюється у другій половині серйозною аналітикою та чіткими порадами. Письменниця не тільки описує причини зради, але і дає поради з приводу того, як вести себе в різних ситуаціях. Багатьом жінкам ця книга може здатися образливою, але якщо правильно зрозуміти те, що хотіла сказати авторка, кожна зуміє зберегти свої відносини навіть в дуже складних ситуаціях (якщо матимуть необхідність або сенс).

«Монологи вагіни», Ів Енслер

7.jpgВ основу цього твору лягли розмови з самими різними жінками – молодими, зрілими, похилого віку, лесбіянками, гетеросексуалками, бісексуалками, самотніми, сімейними, білими та чорними. Як правило, ці бесіди починалися з кумедних ігрових питань, а закінчувалися пронизливими одкровеннями. Авторці вдалося розговорити жінок на найпотаємніші теми – задоволення, образи, насильство.

Книга дійсно провокаційна, однак незважаючи на це, вона допомагає всім представницям прекрасної статі, незалежно від віку, прийняти і насолоджуватися красою свого дивного органу, налагодити з ним унікальні відносини, пишатися його можливостями та нікому не давати себе ображати. Енслер доклала максимум зусиль, аби кожна жінка полюбила себе такою, яка вона є.

«БЫВШИЕ. Книга о том, как класть на тех, кто хотел класть на тебя», Наталія Краснова

8.jpgТвір написаний відомою блогеркою та одночасно звичайною жінкою, яка зробила у своєму житті дуже багато помилок. Однак авторка нікого не закликає вчитися на них, а просто ділитися своїм гірким досвідом та розповідає дівчатам про те, що їх чекатиме, якщо раптом вони закохаються та наважаться розпочати відносини з одруженим чоловіком. Крім того, Наталія у всіх фарбах розповість про те, чого чекати від відносин з ніжним романтиком, алкоголіком, деспотом або тираном.

Краснова з величезною часткою іронії та гумором розповідає про існуючі типажі чоловіків та наочно показує, чим загрожують відносини з ними. У книзі немає порад з приводу того, як прив'язати до себе коханого або як правильно займатися сексом. Однак, прочитавши її, ви навчитеся розбиратися в людях, а значить, зумієте уникнути безлічі помилок.

«Milk and Honey. Белые стихи, покорившие мир», Каур Рупі

9.jpgСучасне суспільство продовжує диктувати жінкам як їм виглядати, чим займатися та з ким спати. Незважаючи на те, що сьогодні представниці прекрасної статі водять машини, вибирають чоловічі професії та обіймають керівні посади, більшість як і раніше вважають, що жінки можуть бути тільки на другому плані.

Лірична збірка віршів приємно порадує вас чуттєвою, відвертою та одночасно сміливою поезією. У цих коротких та емоційно проникливих історіях кожен знайде, щось з власного життя. Розповідаючи про біль втрат та нещасну любов, авторка подарує вам унікальну можливість поринути в суперечливе почуття прекрасного смутку. Ця книга навчить вас поважати себе та чинити тільки так, як того хочеться саме вам.

«Акулы тоже занимаются любовью», Олена Андрейчикова

10.jpgДо цієї збірки увійшла однойменна повість та чотири розповіді. Твори здивують вас своєю чесністю, відвертістю, а іноді й цинічністю. Автор майстерно показує психологізм ситуацій та прописує характери героїв, використовуючи часом трохи шокуючі деталі та терпку іронію.

Письменниця хотіла підкреслити, що ніжність та любов може прокинутися у будь-якої людини, незалежно від її характеру та роду діяльності. А ще ця книга про пошук сенсу свого життя, про сумніви та страхи, а головне, про бажання любити, як би всі не намагалися це приховати під огрубілою, товстою шкірою.

Не бійтеся змінювати своє життя на краще. Прочитавши представлені книги, ви зможете виправити багато ситуацій та врятувати, здавалося-б, зовсім зіпсовані відносини.



Автор: Світлана Варук