Non-fiction новинки Книжкового Арсеналу
Статті

Non-fiction новинки Книжкового Арсеналу

20 Червня 2018 14:43 Book24.ua

Цього року видавництва перевершили всі очікування, адже на Книжковому Арсеналі 2018 новинок було стільки, що можна читати ціле літо і не перечитати. Ми ж спробували обрати найцікавіші та найочікуваніші книги і трохи розповісти про них. Про дитячі новинки ми вже писали раніше, а тепер черга книг у жанрі нон-фікшн.


Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо і гладшаємо” Стівен Р. Ґандрі 

roslynnyy.jpg

Купуєте у магазині лише здорову їжу і дотримуєтеся відомих дієт, але ненависні зайві кілограми не зникають? Обходите фаст-фуд десятою дорогою і вже не вживаєте солодких напоїв, але постійно турбують головні болі, підвищений тиск, крутить суглоби? Вмощуйтеся зручніше і приготуйтеся, бо доктор медицини та відомий американський кардіохірург Стівен Ґандрі зруйнує всі ваші уявлення про здорове життя.

Завдяки книзі “Рослинний парадокс” ви зрозумієте, чому постійно втомлюєтеся, хворієте, набираєте вагу (або не можете її набрати), чому організм такий виснажений. А якщо вирішите перейти на програму харчування, яку лікар рекомендує і детально описує, то є шанс, що всього цього позбутися.

Чим такі небезпечні помідори? Чому молоко від деяких порід корів пити можна, а від інших – небезпечно? Чим годують курей, який ми їмо? Чому від сучасних дієт ми гладшаємо і хворіємо? Відповіді на всі ці та безліч інших запитань знайдете у книзі “Рослинний парадокс”. Також там є списки дозволених та заборонених продуктів, рекомендації щодо меню та навіть рецепти страв, які рекомендує доктор Ґандрі. 


Невидимий вплив. Приховані сили, які формують поведінку” Йона Берґер

vplyv.jpg

“Коли ми шукаємо доказів, що соціальний вплив формує поведінку, то часто їх не бачимо. Не усвідомлюємо, що на нас так чи інак впливають, тому припускаємо, ніби цього просто не відбувається”. Але Йона Берґер доведе, що на всі наші рішення впливає соціум, на кожен вибір, який ми здійснюємо, впливають навколишні люди. Добре це чи погано? Ні те, ні інше.

“Протягом усієї книжки ми обговорюватимемо, як несподівано соціальний вплив зачіпає людей. Не піддавайтесь спокусі читати це дослідження і припускати, що воно вас не стосується: гаразд, інші можуть іти за стадом, але не я.”, – дане застереження Йона Берґера варто пам’ятати протягом читання усіх 240 сторінок, адже висновки деяких досліджень та результати наукових експериментів здивують. А ще ви дізнаєтеся багато цікавих фактів. Наприклад про те, навіщо у 1899 році до передньої частини тогочасного авто кріпили муляж кінської голови. А ще про вплив урагану “Катріна” на вибір імен батьками. 


Вогонь і лють. Всередині Білого Дому Трампа” Майкл Вулфф 

trump.jpg

В січні 2018 року книжка «Вогонь і лють» була опублікована у США і протягом 3 днів було продано понад 1 мільйон примірників. Її поява спричинила фурор у всьому світі. Подейкують, що Дональд Трамп намагався зупини її розповсюдження. І хоч інтерв’ю, на основі яких написана книга, записані наче б то незаконно, адвокати президента нічого не змогли вдіяти.

Через 4 місяці книжка з’явилася в українському перекладі на Книжковому Арсеналі.

Декілька «гаряченьких» тем, про які написав Майкл Вулфф:

·         Реакція Трампа, його команди та дружини на перемогу у виборах.

·         Політичні амбіції дочки Данальда Трампа Іванки.

·         Підлабузництво власника Amazon Джефа Безоса.

·         Маніпулювання президентом. 


Управління змінами. Для досягнення найліпшого результату в бізнесі й повсякденному житті” Іцхак Адізес

zminy.jpg

Книга від одного із провідних консультантів світу, експерта з стажем понад 40 років, засновника консалтингової компанії Іцхака Адізеса.

Відомо, що виживають та досягають успіху не найбільш розумні або сильні, а ті, хто найкраще пристосовуються до змін. Життя – це рух, а рух – це невпинні зміни, і вони всюди: в організаціях, компаніях, способі відпочивати чи в стосунках з друзями. Як ви на них реагуєте? Можна їх ігнорувати і вдавати, що все стабільно, а можна завдяки цим викликам розвиватися і ставати кращими. Що обираєте? Звісно ж, друге. У такому випадку варто навчитися приймати правильні оптимальні рішення та вирішувати проблеми, які завжди є наслідками змін.

Методологію Адізеса використовують у багатьох успішних та розвинених країнах. Наразі Україна вже на шляху до змін і автор переконаний, що ця книга допоможе провести їх максимально ефективно. 


Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину” Бред Стоун

vyskochky.jpg

“Airbnb можна назвати найбільшою готельною компанією у світі, однак вона не володіє жодним готельним номером. Uber - найбільший у світі постачальник послуг автомобільних перевезень, однак не має автопарку і не наймає професійних водіїв”. Це унікальний бізнес. Вони - вискочки. Ці компанії подолали багато перешкод на шляху до успіху, їхні історії схожі, але багато в чому відрізняються.

Тревіс Каланік, Ґаррет Кепм (засновники Uber) та Браян Ческі (засновник Airbnb) просто взяли старі ідеї і подали їх по-новому. Адже в тому, щоб підвезти когось на авто, і здати в оренду квартиру немає нічого інноваційного. Однак в результаті вони створили нову Економіку Довіри й допомогли мільйонам людей вирішити їхні проблеми і задовольнити їхні потреби. Та чи було це так легко, як може здатися на перший погляд? Які випробування для вискочок приготувало життя?



Автор: Катерина Ільчук