Як забити на все витончено: 7 думок із книги Марка Менсона
Статті

Як забити на все витончено: 7 думок із книги Марка Менсона

5 Червня 2018 15:21 Book24.ua
menson.jpgВ книгах про мотивацію та самоудосконалення так часто повторюються одній й ті самі фрази: більше посміхайтеся, всіх любіть, думайте позитивно, налаштуйтеся на щастя та успіх…бла-бла-бла. Набридло? Так. Чи дієві їхні поради? Не завжди. Чому? Бо по-справжньому щасливі та успішні люди не будуть стояти перед дзеркалом щоранку і повторювати «Я щасливий», вони й так це знають. Якщо в житті трапляються радісні події, то всі й так посміхаються і для цього їм не треба читати ще одну книгу.

Автор книги «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем» Марк Менсон збентежив всіх своїх читачів. Навіть не так, він шокував. Адже він стверджує, що життя – це шмат лайна, а проблеми – константа життя. Проте, «якщо одного дня ви примиритеся з усім тим лайном, яким закидає вас життя (а лайно буде багато, ви вже повірте), то станете непереможними». Марк Менсон допоможе вам визначити, що в життя справді важливо, а що ні, чим варто перейматися, а на що треба забити і якомога швидше.
Мудрість в кожному абзаці. В цьому можна переконатися, лише прочитавши її особисто, і щоб розвіяти ваші сумніви, пропонуємо 7 цитат із книги.

Про мистецтво забивати:

«Існує витончене мистецтво забивати. І хоча це звучить трохи дивно, і вас може здатися, що я якийсь мудак, насправді мені йдеться про найважливіше вміння: зосереджуватися на правильних речах і правильно визначати пріоритети. Вирізняти й обирати те, що реально важливо, а що – ні, спираючись на чітке розуміння власних цінностей. Це неймовірно важно. Практикуватися в цьому треба ціле життя, а досягнути – завдяки суворій дисципліні. І у вас весь час будуть проколи. Але це, мабуть, єдине в житті. За що справді варто боротися. Мабуть, це взагалі єдине, за що людина бореться.»

Про пофігізм:

«Забити – означає наплювати на всі найважчі випробування життя і просто робити своє.»

Про те, як паритися правильно:

«Бо життя – це таке, знаєте, западло. У ньому не буває так, аби реально забити на все. Чимось усе одно доведеться паритися. Це вшито в нашу біологію – увесь час про щось дбати, тобто паритися.
Тому питання має стояти так: чим ми будемо перейматися? І як ми можемо забити на все те, що реально неважливе?»

Про перешкоди:

«Хай би куди ви йшли, на шляху вас чекає сто мільйонів мішків лайна. І це чудово. Головне – не зійти з дороги, аби обійти те лайно. Головне – знайти лайно, з яким вам буде приємно працювати.»

Про успіх:

«Найкращі результати у будь-якій справі досягаються ціною тисячі дрібних поразок. І велич вашого успіху можна оцінити лише за тим, скільки разів ви в цій справі зазнали невдачі. Якщо хтось уміє щось робити краще за вас, значить, він облажався більше разів, ніж ви.»

Про щастя:

«Бо за щастя треба боротися. Воно виростає з проблем. Радість не стирчить із землі, як квіточки і травичка. Реальне. Серйозне задоволення від життя і сповнення його сенсом треба заробити, ретельно обираючи, за що боротися.»

І наостанок, якщо ви запитуєте себе «Як змінитися?»:

«А на це я відповім прибравши подобу мудрого Йоди: «Або ви це робите, або ні. Немає ніякого “як”».

Автор: Катерина Ільчук