Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 1
Що нового

Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 1

19 Вересня 2018 14:10 Book24.ua

Бачили, скільки всього українські видавництва підготували для нас на цьогорічний ювілейний Форум видавців? Безліч подій та ще більше новеньких книг. Смаки найвибагливіших читачів будуть задоволені і кожен щось вподобає. У цій статті ми вирішили розповісти про найбільш очікувані книги від видавництв «Наш Формат», «Видавництва Старого Лева» та «Клуб сімейного дозвілля».


 «Наш Формат»


«Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє» Б’янка Боскер

shybleni.jpgЖурналістка Б’янка Боскер випадково зацікавилася винними змаганнями і це змінило її життя. На вісімнадцять місяців вона з головою поринула у звабливий світ вина, а понад 20 сомельє стали її наставниками, вчителями та катами водночас. Знавці цього вишуканого мистецтва уособлювали для Б’янки те, що вона «вважала нескінченною інтригою: поєднання в одній особистості таких крайнощів, як відданість навчанню і схильність до чуттєвих задоволень».

Як створюється найскладніший напій на планеті? Як із профана стати людиною, що живе вином? Які знання мають бути у професійних сомельє і скільки знадобиться років, аби їх здобути? Про це та ще багато іншого читайте у книзі.


«Ґемінґвей» Мері Діаборн

hem.jpgОдна з найповніших біографій найвідомішого американського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури Ернеста Ґемінґвея. Книг про його життя і творчість написано багато (є навіть п’ятитомна біографія), проте вперше це зробила жінка.

Пильне око Мері Діаборн не оминуло жодної деталі: стосунки Ґемінґвея з матір’ю і батьком, атмосфера, в якій зростав майбутній письменник, деталі особистої переписки з друзями, пригоди на Кубі, досвід війни та наслідки поранень, офіційні документи, любовні походеньки, одурманення талантом і славою. Зворотній бік свята. Зворотній бік усього, що ми знаємо про Ернеста Ґемінґвея. 


«Площі та вежі. Соціальні зв’язки від масонів до фейсбуку» Ніл Ферґюсон

ploshchi.jpgНіл Ферґюсон – британський історик, журналіст, письменник. Професор в Гарвардському університеті та старший науковий співробітник в Оксфордському. Увійшов до списку «100 найвпливовіших людей світу» за версією Times. Українським читачам відомий як автор книг «Цивілізація. Як Захід став успішним» та «Еволюція грошей. Фінансова історія світу».

У третій книзі автор дослідив та проаналізував історію людства з погляду соціальних мереж. Ми применшуємо їхній вплив на хід історії і думаємо, що це винахід останніх 10-20 років, однак це далеко не так. Минуле може багато чому нас навчити. Світ був і залишається світом площ та веж, де площі – це соціальні зв’язки, які формуються між людьми, а вежі – це ієрархічна структура людства. Боротьба між ними триває не одне століття.


«Видавництво Старого Лева»


«Гра в музей» Наталія Космолінська, Ірина Магдиш

gra1.jpgПам’ятаєте, як в дитинстві батьки приводили вас у музей? Або спільні екскурсії класом? Було нудно, правда? Якщо хочете зацікавити музеями та виставками своїх дітей, то ця книга для вас стане справжнім скарбом.

Наталія Космолінська та Ірина Магдиш підкажуть та навчать: як зрозуміло розповісти про скульптуру та історичну епоху, коли її було створено, як зацікавити творчістю художника, які паралелі можна провести з діяннями Наполеона та подіями у Львові. А ще в книзі є безліч ідей для батьків: від приготування тортика «Наполеон» і до бесіди про маскування тварин.

Запрошуємо до гри в музей! 


«Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв» Жан-Бернар Пуї, Серж Блох, Анн Бланшар

encyklopedi.jpgЦим непосидющим дітлахам ніхто не пророкував великого майбутнього: вони не слухалися старших та ігнорували правила, їх виганяли зі шкіл, вони змінювали коледжі та покидали навчання в університетах, карали батьки та вчителі, але нічого не діяло. Хочете дізнатися, ким вони виросли? Художниками, чиї картини оцінюють у мільйони доларів, винахідниками, які покращили наше повсякденне життя, фізиками, відкриттями яких ми користуємося щодня, мультиплікаторами, чиї творіння ви переглядали безліч разів, письменниками, чиї книги стоять на наших полицях. Ця енциклопедія про тих, кого вважали неуками та невігласами, проте згодом ці люди змінили хід історії.

Оноре де Бальзак, Альберт Ейнштейн, Чарльз Дарвін, Леонардо да Вінчі, Джузеппе Верді, Волт Дісней, Агата Крісті та ще 24 непересічні особистості, чиї імена ви чули багато разів. Кумедні та курйозні історії, які розповіли (наче б то) вони самі, а ще веселі ілюстрації зроблять читання незабутньою розвагою. 


«Щоденник війни зі свиньми» Адольфо Бйой Касарес

schchodennyk.jpgАдольфо Бйой Касарес – аргентинський письменник. Автор шести романів, багатьох повістей та есеїв. Українським читачам відомий завдяки книзі «Шість головоломок для дона Ісидро Пароді», яку написав у співавторстві з Хорхе Луїсом Борхесом (загалом вони удвох написали понад 10 збірок та кіносценаріїв).

«Щоденник війни зі свиньми» – антиутопія, жорстока сатира, страшна казка. Історія боротьби між молодістю та старістю. Якщо у вас є хоча б декілька сивих волосин, ви стаєте непотребом: вас не поважають, до вас не прислухаються, вас прагнуть знищити. Чому суспільство хоче позбутися літніх людей? Відповіді знайдете у книзі.


«Клуб сімейного дозвілля»


«Моя неймовірна подруга» Елена Ферранте

podruga.jpgЕлена Ферранте – псевдонім загадкової італійської письменниці. Перший роман написала у 1992 році, зараз у її творчому доробку вже 9 книг, які перекладені на 40 мов. Проте журналістам досі не вдалося дізнатися справжнього імені письменниці.

«Моя неймовірна подруга» – перша частина із квадрології «Неаполітанські романи». Це історія Елени та Ліли – двох подруг, які навчаються в молодшій школі і мріють, що одного дня їхнє життя зміниться: вони напишуть книгу, стануть щасливими і бідності настане кінець. Однак провидіння вирішило інакше і повело дівчат різними стежками… Зрада і розчарування, любов і пристрасть, близькість і самотність – вони пройдуть через все. Але чи залишаться дівчата після пережитого подругами?

Видавництво «Клуб сімейного дозвілля» планує видати усі частини циклу. Також зараз знімають серіал за мотивами книг. А поки насолоджуємося читанням першої частини.


«Управління життєвим циклом корпорацій» Іцхак Адізес

upravlinnya.jpgІцхак Адізес – один з найкращих у світі бізнес-консультантів в сфері підвищення ефективності та покращення управління, протягом 35 досліджує найбільші корпорації . Заснований ним у США Інститут Адізеса, на сьогодні має філіали в 15 країнах (з 2011 року офіційне представництво є і в Україні). Автор 27 книг («Управління змінами», «Ідеальний керівник», «Адизес для лидеров» та ін.).

«Управління життєвим циклом корпорацій» - класика теорії менеджменту, своєрідна «біблія» для бізнесменів. Книга перекладена на 30 мов та написана на основі теорії управління, більше відомій як «Методологія Адізеса». Автор порівнює компанії з фізіологічним розвитком людини: пологи, дитинство, юність та зрілість. Що далі? Смерть? В природі так, однак для корпорацій все може бути інакше: Іцхак Адізес знає формулу безсмертя.

Обов’язкова для прочитання керівникам усіх рівнів, бізнесменам, топ-менеджерам, а також зацікавленим у розвитку організацій, стартапів та компаній. 


«Війни Міллігана» Деніел Кіз

kiz.jpgДеніел Кіз – відомий американський письменник, автор книг «Квіти для Еледжернона» та «П’ята Саллі».

«Війни Міллігана» – продовження культового роману «Таємнича історія Біллі Міллігана». Обидві книги написані на реальних подіях.

Біллі – унікальний хлопець із діагнозом «множинна особистість», звинуваченим в пограбуваннях та зґвалтуваннях. В його голові жило 24 особистості. В другій частині Деніел Кіз описав його боротьбу з собою та із бюрократичною системою. Про пошук сенсу життя, про цілісність та шлях до неї, про те, як не впасти у відчай та не здатися.



«Квітникарка» Ніка Нікалео

kvitnykarka.jpgНіка Нікалео – українська письменниця, справжнє ім’я якої Вероніка Хадченко. Народилася у Львові, де тепер і живе. Керує благодійним фондом та очолює літературний клуб. Написала декілька книг: «Черешні з коньяком», «Львів. Пані. Панянки», «Львів. Вишні. Дощі», «Львів. Смаколики. Різдво» та ін.

Вікторія вважала своє життя ідеальним: коханий чоловік, найкращий на світі син. Але в одну мить все змінюється…і хочеться померти від розпачу та злості. «Сили нема, бажання нема, нічого нема.» – так почувалася тоді зраджена жінка.

Вона знайшла в собі сили жити далі, однак на цьому несподіванки не закінчилися: на одному із оглядів лікарі знайшли пухлину. Чи зможе Вікторія пережити цей удар долі?


Автор: Катерина Ільчук