П’ять книг травня, варті вашої уваги
Що нового

П’ять книг травня, варті вашої уваги

16 Травня 2023 14:55 Book24.ua
Травень — третій місяць весни, сподівання і книжкових новинок, які завдяки нашим видавництвам продовжують виходити друком і тішити українського читача. Аби не розгубитися серед книжкового розмаїття, ми склали для вас добірку новинок, серед яких: історичне фентезі про Іллю Муромця, надзвичайна історія про мужність 14 літньої дівчинки з Аушвіцу, новий роман із серії «Дискосвіт» від Террі Пратчетта, роздуми на тему переосмислення еволюції людства і конкретні поради, які допоможуть у непрості часи. До вашої уваги добірка п’яти книг травня, які варті вашої уваги.

Богатир. Книга 1: Сталеве жезло | Юрай Червенак


Богатир.jpegНа віддалене селище племені муромців нападають мисливці на рабів. Врятуватися вдається лише місцевому напівкаліці Іллі. Невдовзі до зруйнованого селища навідуються троє таємничих паломників, які допомагають юнакові позбутися прокляття і зцілитися. Сповнений нечуваної сили, він вирушає в подорож, щоб помститися і звільнити своїх одноплемінників. Слід веде його на схід, до Булгарської держави над рікою Ітиль, де за владу змагаються булгарський хан і могутній маг із Вежі Дракона. У той час молодий київський князь Святослав перебирає владу над Києвом і Новгородом. У жилах молодого правителя вирує завойовницька кров варязьких предків. Невдовзі долі молодого воїна та Святослава перетинаються. Ілля Муромець приєднується до елітного загону княжих богатирів, щоб узяти участь у найбільшому завойовницькому поході.

Бібліотекарка з Аушвіцу | Антоніо Ітурбе


Бібліотекартка з Аушвіцу.jpegДруга світова війна — один з найтемніших розділів з історії людства. І саме з того часу походить ця надзвичайна історія про мужність і надію, яка перегукується з сучасністю. Адже тоді, як і зараз, загарбники намагалися знищити культуру поневолених народів. Це неймовірна оповідь про дівчину, яка ризикувала життям, щоб зберегти книги під час Голокосту, заснована на реальних подіях, які відбулися у концтаборі Аушвіц.

Чотирнадцятирічна Діта — одна з багатьох, ув’язнених нацистами в Аушвіцу-Біркенау. Разом із матір’ю й батьком дівчину забрали з Терезінського гетто у Празі до табору смерті, у якому Діта вимушена пристосовуватися до постійного терору, яким є життя в нових умовах. Згодом дівчина дізнається, що інші в’язні змогли зберегти вісім видань та створити підпільну бібліотеку, щоб навчати малечу. Тому коли єврейський лідер Фредді Гірш звертається до Діти з проханням, аби дівчина взяла на себе відповідальність за вісім дорогоцінних томів, вона погоджується. Відтоді Діта стає бібліотекарем Аушвіцу, обороняючи книги від ворожого погляду нацистів.

Бери за горло | Террі Пратчетт


Бери за горло.pngЦе не звичайні вампіри, які бояться часнику, святої води чи інших звичайних атрибутів. Вони — вампіри нового покоління й будуть жити по-новому у новому світі. Небезпечні гості приїхали до короля Веренса і тепер хочуть захопити владу, встановивши свої нові правила й порядки. А для всіх незгодних діятиме просте правило Carpe Jugulum — «Бери за горло!». Чи під силу королю врятувати королівство від зміни влади і культивованої жаги крові? Здається, ланкрським відьмам вкотре доведеться рятувати рідні землі від ворожої вампірської сім’ї.

37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи. Доповнене видання | Ольга Корнюшина


37 буддійстких штук.jpegОльга Корнюшина — науковиця, перекладачка, коуч, яка близько 20 років практикує тибетський буддизм. Ні, ця книга не про буддизм, як релігію. Вона про те, як буддійські практики змінюють наш стан і допомагають у непрості часи. Авторка пропонує читачеві 37 кроків, які допоможуть змінити психологічний стан і ставлення до життя. В основі кожного кроку — буддійська мудрість, підкріплена історіями із власного досвіду та паралелями зі сфер психології і самодопомоги. А ще на читача чекають корисні вправи, цікаві ілюстрації та посилання на музику, яка налаштовує на виконання запропонованих методик.

Бог, що віджив своє. Довідник для початківців | Річард Докінз


бог_що віджив своє.jpegРічард Докінз — британський етолог, еволюційний біолог і відомий популяризатор науки, який входить до сотні найгеніальніших сучасників. За палке відстоювання теорії природного відбору ЗМІ часто називають його «ротвейлером Дарвіна».
Ця книжка продовжує теми, порушені автором у «Сліпому годинникарі» та «Ілюзії Бога». Хто насправді стоїть за кулісами створення світу, чому релігій багато, а творець — один, чи могли ми з’явитися нізвідки? Напевне, прийшов час переосмислити віру, еволюцію та навіть самого бога.