Книжные новинки декабря 2021
Що нового

Книжкові новинки грудня 2021

4 Січня 2022 9:24 Book24.ua

Грудень – особливий місяць, адже він останнім проводжає рік. Саме в цей час кожен з нас закінчує свої останні справи перед початком чогось нового, ставить собі цілі й роздумує над тим, що вже встиг зробити. Саме в цей час видавництва представляють свої книги, з якими будь-хто з читачів зможе почати прийдешній рік.

Обирати першу книгу на новий рік завжди хвилююче, адже саме вона закладе настрій на всі наступні 12 місяців життя книголюба. Ми знову ж таки зібрали для вас найновіші та найцікавіші книги грудня, кожна з яких зможе стати чудовим початком року для будь-кого з вас.

«Дім Ґуччі» Сара Гей Форден

Видавництво «Фабула»

eb04dba7874a37d5dbe35b4531397abb.jpgФільм «Дім Гуччі» став сенсацією цього року. Мільйони глядачів були в захваті від його перегляду, і для когось він увійшов до списку найулюбленіших. Але ми пропонуємо вам познайомитися також з історією, яка лягла в основу кінострічки. Книга від Сари Гей Форден зможе приголомшити навіть тих, кого фільм залишив байдужим.

Книга представляє розповідь про відому родину Гуччі, сповнену драмою, скандалами, сварками, непорозуміннями та ще й гучним вбивством. Проте історія цим не закінчується. Авторка описує ще й бренд Gucci, всі злети й падіння, які довелося пройти на шляху до успіху, те, як він зміг перетворитися на всесвітньо відомого виробника товарів люкс. Інтриги, неочікувані події, приголомшливі факти – книга знайде, чим вразити. Не дарма підзаголовок історії говорить: «Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру та пожадливості».

«Наш дім у вогні» Ґрета Тунберг, Сванте Тунберг, Малена Ернман, Беата Ернман

Видавництво «BookChef»

d64bc376bbf8947e8adb10ee1e0aa53a.jpgПевно, не знайдеться людей, які хоча б раз не чули чи не читали про Ґрету Тунберг – відому шведську екологічну активістку, яка у свої 18 вже здійснила десятки виступів проти глобального потепління і зміни клімату. Нова книга від видавництва «BookChef» саме розповідає про дівчину, про її важке життя, сім’ю і перешкоди, з якими їй довелося зіштовхнутися у своєму житті.

Лікарі поставили їй діагноз – синдром Аспергера, одну із форм аутизму. В 11 років дівчинка вже перестала говорити та їсти. Але вже у 2018, коли їй було 15, Ґрета виступила з протестом проти надмірних викидів вуглецю в атмосферу. Ця акція отримала назву «Fridays For Future». І зараз дівчина продовжує змінювати світ. Це історія про родину, про важливість підтримки, про боротьбу та перешкоди, а також про глобальний екологічний рух.

«Земля Королей» Федір Нечитайло

Видавництво «Форс»

a2711334d521955cee9b1305a6d4fc4a.jpgПіка, трефа, бубна й чирва. Чотири масті. Валети й королі. Вісім карткових уособлень. Уявіть, що ці фігури зібралися разом в паралельному Всесвіті, де енергія має таку силу, що може змінювати реальність. Вісім особистостей з надзвичайно різними характерами та переконаннями. Чи зможуть вони разом прожити в тому світі й не натрапити на конфлікт? Чи вдасться їм втамувати свої амбіції?

Федір Нечитайло – мультиплікатор, блогер, засновник та ідейний натхненник студії «Фенікс». У свої 25 років він вже створив декілька анімацій, досягнув відмітки у 2 мільйони підписників на своєму YouTube-каналі та написав власні комікси. Серія історій про карткових фігур якраз і зібрана в новій книзі видавництва «Форс». Туди входять 5 глав оповіді, а також додаткові матеріали.

«Подорож "Блакитної стріли"» Джанні Родарі

Видавництво «BookChef»

81048d166e354118f386b0239a272d3f.jpgМаленький хлопчик Франческо займається тим, що продає різноманітні льодяники в кінотеатрі. Одного разу він помічає у вітрині іграшкового магазину пані Чарівниці дивовижний потяг під назвою «Блакитна стріла». Хлопчик з першого погляду закохується в цю прекрасну річ, але на неї у Франческо ніколи не буде вистачати грошей. Ця мрія так і залишатиметься мрією. Проте, як ми знаємо, на новорічні свята стаються дива, і якось у ніч проти Водохреща в крамничці оживають усі іграшки. Разом вони сідають у чарівний потяг і мчать назустріч дітлахам, які про них мріють. Чи зможе отримати маленький Франческо те, що він так палко бажає?

Джанні Родарі серед рядків звичайної, на перший погляд, казки заховав справжні моральні цінності та важливі речі, про які повинен прочитати кожен малюк. Книга стане ідеальним подарунком дітлахам на зимові свята.

«Італійські страви з Джеймі Олівером» Олівер Джеймі

Видавництво «ВСЛ»

17b00bd241624f716eb5d0d3298b8bff.jpgІталійська кухня представляє одні з найкращих та найсмачніших страв світу. Тут і велика кількість різновидів пасти, ризото, цікаві поєднання продуктів у піцах – все, від чого при першому ж погляді у кожного потече слина.

У своїй новій книзі відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер зібрав більше ніж 150 різноманітних рецептів з італійської кухні, аби всі охочі змогли відтворити частинку цієї країни у себе вдома. Чоловік віднайшов як і класичні страви, про які кожен з нас хоча б раз чув, так і ті комбінування продуктів, що придумав він сам. У книзі ви знайдете унікальні й автентичні рецепти, зібрані в бабусь і мам з усіх куточків Італії. Саме тут у своїй збірці Олівер пропагує основні принципи кухарів цієї місцини: насолода від приготування, ощадливість, сезонність і легкість у всьому. До того ж автор додає точні розрахунки калорійності та баланс інгредієнтів до кожної страви.

«Коти в мистецтві» Ангус Юланд, Керолайн Робертс

Видавництво «Nebo BookLab Publishing»

b4dba57cbeb850307b1def837b5190b3.jpgКоти та мистецтво – це ваша пристрасть? Тоді ця книжка точно для вас. Тут зібрані найкращі витвори мистецтва відомих митців, у яких кожен з них передав своє особливе ставлення до цих тваринок. Люсьєн Фройд, Девід Гокні, Франсіско Гой, Леонардо да Вінчі – усі вони надихалися котами й зображували їх згодом на своїх полотнах. Кожен з вас побачить у тих картинах щось своє, якусь особливу красу, відчутну лише вам, але те, що одразу стає зрозуміло при першому ж погляді на ці витвори мистецтва, – це однозначно любов до наших муркотливих друзів. До того ж усі сторінки книги супроводжуються цікавими цитатами про котів. Ви неодмінно дізнаєтеся щось нове для себе, прочитавши та проглянувши артбук.

Варто додати, що любителям собак не варто засмучуватися, адже у видавництва представлений також артбук «Собаки у мистецтві», яким присвячений цим тваринкам.

«Фізика. Основи електродинаміки. Том 3» Павло Віктор

Видавництво «BookChef»

c7753514da29b377a31488ae0683317d.jpgФізика – це надзвичайно цікава наука, якщо правильно про неї розповідати. Багато дітей ненавиділи в школі уроки фізики через те, що просто не розуміли матеріал, але ми пропонуємо вам це виправити й дізнатися трішки більше про фізичні явища від Заслуженого учителя України Павла Віктора. Викладач також є відомим блогером, число переглядів якого на його YouTube-каналі вже перевищило 45 000 000.

«Основи електродинаміки» - це третя книга із серії Павла Віктора, у якій автор розповідає про природу та взаємодію електричних явищ, характеристики електричного поля, такі терміни як напруга, енергія, потенціал. Викладач у легкій та доступній формі описує всі закони, про які потрібно знати з цього розділу, а також знайомить читачів з дією магнітного щита Землі. Матеріал, представлений у книзі стане корисним і цікавим як і школярам, які проходять ці теми на уроках, так і тим, хто бажає дізнатися більше про фізичні явища в природі.

«#майже доросла: книжка про дівчат і для дівчат» Ірина Славінська

Видавництво «Vivat»

242578108.jpgКниги про дорослішання мають бути на поличці кожної дівчини, яка переживає цей період. Вони не тільки допомагають пройти такий важкий етап без труднощів, а й дають безліч настанов на майбутнє, щоб жодна не допустилася великих помилок. Проте багато книжок про дорослішання не дають реальних життєвих порад, які потрібні дівчині в цю хвилину, коли вона читає посібник. Не багато де знайдеться інформація про те, як прийняти та полюбити себе й своє тіло, як покращити стосунки з батьками та друзями, як стати впевненою в собі й не залежати від думки інших. Саме про це готова розповісти новинка від Ірини Славінської. Дружня та легка оповідь розслабить юних читачок і допоможе краще усвідомити всі настанови. Авторка у своєму посібнику розповідає про власний досвід, про те, як вона долала ті чи інші труднощі, як у минулому сама пізнавала цей світ. Тому тут ви знайдете лише дієві поради, які так необхідні кожній дівчині в період дорослішання.

«Що не так зі скандинавами? Правда і міфи про найщасливіших людей» Майкл Бут

Видавництво «Наш Формат»

c53f5b03c3fb0b6e9e6886e03f65af6e.jpgУсі ми неодноразово чули про те, що за численними дослідженнями скандинави вважаються одними з найщасливіших людей світу. Вже десятки книг намагалися розповісти секрети цих людей, щоб кожен з читачів з будь-якого куточка світу зміг використати ті поради у своєму житті. Але що як наші уявлення про скандинавів хибні?

Ми змальовуємо у себе в голові образ людей, які щохвилини насолоджуються життям, які веселяться з друзями, гуляють, навіть попри жахливу погоду, створюють у себе в будинку затишну атмосферу, займаються улюбленими хобі й просто беруть від кожного дня тільки найкраще. Проте це не завжди так. Деякі зі скандинавів також борються з поганим настроєм, влізають в борги й не будують грандіозних планів на майбутнє. Всі ці характеристики також про них. І нова книга від Майкла Бута готова розповісти читачам усі міфи та правду про цих людей.

«Канцлерка. Дивовижна одіссея Ангели Меркель» Кеті Мартон

Видавництво «Лабораторія»

501be29487a1a83affcd2902b370750e.pngАнгела Меркель – унікальна особистість в історії Німеччини, яка за своє правління вивела країну на новий рівень розвитку та запам’яталася не лише в очах свого народу, а й у всьому світі.

Нова біографія цієї великої жінки розповість читачам про її життя те, про що вони навіть не здогадувалися. Ми всі можемо впізнати жінку за її незмінною зачіскою і простими жакетами, проте що ж приховується за цим образом? Журналістка Кеті Мартон поставила собі завдання розрити особистість Ангели Меркель та показати її не як відому політичну діячку, про що вже багато хто написав, а як сильну жінку, яка щодня змінює цей світ. Авторка зібрала лише цікаву та особливу інформацію про канцлерку, доповнивши все розповідями та коментарями друзів і колег Меркель, які ви більше не знайдете ніде. Кожен читач матиме змогу дізнатися, як проста жінка змогла стати таким впливовим політичним діячем і перетворити свою країну на провідну Європейську державу.

Будь-яка книга з цього списку може прекрасно почати ваш читацький рік. Обирайте ту, що припала вам до душі, і насолоджуйтесь читанням!

Автор: Анастасія Поляк