Книжные новинки ноября 2021
Що нового

Книжкові новинки листопада 2021

3 Грудня 2021 7:47 Book24.ua

Останній місяць осені – це та пора, коли безліч видавництв презентують свої новинки, які можуть стати прекрасними подарунками під ялинку для ваших близьких. Листопад 2021 року – не виключення. Ми зібрали для вас добірку тільки з найкращих історій, які ви неодмінно зможете подарувати друзям або ж самому собі на зимові свята. Від біографії до серії дитячих книг – кожен знайде щось для себе!

«Моїми словами» Рут Бейдер Ґінзберґ

Видавництво «Видавництво»

Зйомка на весь екран 03.12.2021 74212.jpgРут Бейдер Ґінзберґ – відома американська правова діячка, суддя Верховного суду США, феміністка та захисниця гендерної рівності. Вона стала другою жінкою, яка отримала таку високу посаду у Верховному суді, і першою, прощання з якою відбулося у Капітолії. У біографії Ґінзберґ кожен знайде щось своє: хтось мотивацію і натхнення, а хтось нову порцію для роздумів.

У новій книзі Рут Бейдер Ґінзберґ «Моїми словами», написаної з допомогою Мері Гартнетт і Венді В. Вільямз, всі читачі зможуть дізнатися про принципи, ідеали та роздуми відомої судді через її виступи, промови і записки зі шкільних часів до останніх років життя. Кожен зможе по-новому поглянути на позицію Ґінзберґ та глибше зануритися в питання гендерної рівності й дискримінації. Жінка присвятила справедливості все своє життя і тепер, вже після смерті, готова поділитися зі світом цією книгою.

«Следующая пандемия. Инсайдерский рассказ о борьбе с самой страшной угрозой человечеству» Вільям Патрік, Алі Хан

Видавництво «Манн, Іванов і Фербер»

0c07f89c5dd75c99a9e1c249383d0fba.jpgЧорна смерть, іспанка, ебола, пташиний грип, бубонна чума – за багато тисячоліть світ побачив безліч небезпечних смертельних захворювань, від яких гинули мільйони людей. У новій книзі від видавництва «Манн, Іванов і Фербер» зібрані міркування досвідченого лікаря Алі Хана, який на своєму шляху неодноразово зустрічався з такими епідеміями. Він провів свої дослідження і запропонував читачам роздуми про причини виникнення смертельних захворювань, а також про те, як з ними боротися і які заходи вжити, щоб вони більше ніколи не повторилися.

У новинці зібраний увесь досвід доктора Хана. Він розповість про свою роботу із зараженими пацієнтами й про моменти, коли від смерті його відділяли лише тонкі маски та сітки. І на останок Алі Хан додасть свої міркування про COVID-19. Відверті історії, від яких шкіра вкривається сиротами, не залишать байдужим жодного читача.

«Подолати минуле. Глобальна історія України» Ярослав Грицак

Видавництво «Портал»

file_1487_43.jpgІсторія нашої країни багата на факти та події, на відважних і патріотичних особистостей та унікальні витвори мистецтва. За десятки століть Україна пройшла безліч перешкод, пережила те, що зараз навіть важко вкладається у голові. Війни, повстання, героїчні походи, зародження культури й звичаїв - усе це наша історія, яку ми повинні пам’ятати.

Нова книга від Ярослава Грицака, яку він писав цілих 15 років, нарешті готова представити мільйонам українців довгу та важку розповідь про минуле України. Від Київської Русі та Речі Посполитої до сьогодення – читач зможе дізнатися всю історію в деталях. Також у книзі кожен знайде цікаву та корисну інформацію про назву «Україна», про давні традиції нашого народу та про те, як ми впливаємо на творення країни в наш час. Автор дасть зрозуміти українцям причину всього, що відбувається в державі тепер, і покаже наше можливе майбутнє.

«Писати як дихати» Таіс Золотковська

Видавництво «Книги ХХІ»

61e1c3ea2beb85161a1e768924086455.jpgМистецтво письма – дуже тонке та багатогранне. Для того, щоб написати відмінний текст, потрібні не тільки досконалі навички, а й натхнення, свій особливий стиль та самодисципліна. Де брати мотивацію, та як вдосконалити свої вміння? Про це розповість у своїй новинці, присвяченій письменницькій діяльності, відома українська авторка Таіс Золотковська, перу якої належать такі твори, як «Червона сукня моєї тітки» і «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки».

Книга створена для того, щоб кожен, хто планує хоч якось пов’язати своє життя з письмом, міг набратися натхнення та мудрих порад, які допоможуть покращити різні навички. Інтерактивна складова посібника розкриє всі грані творчості читачів, спонукатиме до щоденного розвитку в цій сфері та дасть змогу побачити цей світ по-новому. У книзі ви також знайдете нотатки й підкреслення, які ще більше перенесуть вас до креативної та мистецької атмосфери. 

Серія книг «Добрі історії про звірят» Голлі Вебб

Видавництво «BookChef»

Тваринки1.jpgТваринки вже стали звичними героями дитячих книг. На їх вчинках та думках малюки вчаться розрізняти, де добро, а де зло, що робити можна, а що не варто, які риси характеру потрібно розвивати, а від яких навпаки краще позбутися. Саме такі книги дають змогу дитині розвиватися і водночас відпочивати, читаючи про улюблених персонажів.

Серія книг «Добрі історії про звірят» розповідає маленьким читачам історії різних тваринок, серед яких кошенята Місті, Пухнасточка, Руданчик, Вусанчик і Тигрик, а також цуценята Сід та Еллі. Пригоди з безліччю перешкод, виставки для тварин, втечі, зворушливі історії про прийняття і дружбу – на все це малюки натраплять на сторінках книг.

Усі історії зможуть навчити дітей чомусь особливому та необхідному. Якісь – любові до навколишнього світу та домашніх тварин, інші – як не боятися своїх почуттів та як виражати співчуття, а деякі – дружбі, роботі в команді, завзятості й наполегливості. Кожна дитина знайде у цих книгах щось цікаве та корисне ля себе. До того ж на сторінках можна знайти прекрасні ілюстрації, які додадуть ще більшої атмосфери.

Всі книги з добірки тільки й чекають нагоди, щоб стати чиїмись подарунками під подушкою або ж ялинкою. Сподіваємось, що якась з історій вас зацікавила, і ви неодмінно познайомитесь з нею на зимових святах.

Автор: Анастасія Поляк